Nuffnang Ads

Tuesday, March 8, 2011

Classic Station....seklasik namanya


Sejak mak tinggal di bawah jagaan adik dan kakak aku, semakin rajin pula aku balik ke Puchong. Kalau sebelum ni sebulan sekali pun belum tentu aku jejakkan kaki ke sana. Tapi sekarang seminggu 2-3 kali tu dah jadi rutin biasa. Kadang-kadang segan dengan abang dan adik ipar tapi nak buat macam mana, redha sajalah.
***
Di kawasan Putra Perdana, Puchong tu ada satu cafe yang pada aku sangat ok untuk lepak dan hilangkan rasa bosan. Classic Station. Kalau sekali tengok memang la macam tak ada apa yang special tapi disebabkan lokasinya yang terletak di kawasan perumahan, yang jauh dari bandar...jadi cafe ni bolehlah ak kategorikan sebagai unik.



Mengamalkan konsep klasik sederhana, cafe dan restoran ni turut menyediakan hidangan tradisional seperti nasi kukus, mi rebus dan banyak lagi. Masakannya memang menyelerakan cuma minuman yang disediakan tidak lah se 'kow' mana.



Kebanyakan perabot dan peralatan hiasan turut menggunakan koleksi-koleksi lama seperti cawan porcelin yang diletakkan di dalam almari kaca Clinique. Di mana mereka jumpa barang-barang ni tak dapat aku pastikan.


Kerusi dan meja yang digunakan nampak lagi klasik apabila ditambah alas yang diperbuat dari daun mengkuang.


Gabungan moden dan tradisional nampak lebih praktikal

Lampu yang menjadi elemen penting dalam menghidupkan gaya tradisional pada cafe ni.




Jam lama bersaiz besar yang menghiasi dinding menjadi perhatian utama pengunjung yang pertama kali datang ke sini.

Harap singgah-singgahlah di Classic Station kalau tersesat ke Puchong. Bagi yang gemar online, cafe ni menyediakan perkhidmatan wifi yang terbaik. Jadi tak payah tunggu terlalu lama untuk memuat turun apa-apa sahaja dari internet. Jangan lupa cuba blueberry cup cake yang dijual dengan harga serendah RM1.50
***
Ok, sampai jumpa lagi.

36 comments:

Oasis said...

Ooppps lupa nk gitaw yang harga makanan kat cafe ni pun blh tahan lah

Mak Su said...

putra perdana? nmpknya agak jauh dr umah maksu yg ada jiran tongong ni.. hahaha
anyway, putra perdana, nostalgia. arwah kakak maksu ada beli rumah flat kat putra perdana, dan penyewanya giler tongong, tak bayar sewa berbulan2. sabo jer lah. skrg x tahulah, sbb sgn nk tanya ngan abang ipar. kakak tu baru meninggal masa bulan posa tahun lepas.

Oasis said...

Ye ke mak su? Maaf la kalau sedikit mengganggu emosi mak su. Apa2 pun, smpi ati penyewa rumah tu...ambk kesempatan. Semoga roh arwah kakak mak su aman di sana...amin

ADfeez said...

wow.. suka pergi restoran mcm nie.. sementara nk tgu makanan samapai... blh tgk keadaan sekeliling.. cube amik feel suasana sekeliling... rasakan cmne kehadiran kita kt sana n turunkan feel tu dlm makanan...
ermm mesti puas hati! :D

Oasis said...

Adfeez:
Wah bersemangat betul Adfeez ni. Tapi mmg betul...kalau sape2 yg rindukan suasana kat kampung, dtg la sini. Nasi kukus dia mmg sebijik cam resipi nenek2 kita.

NM02 said...

lo.... mana kamuk menghilang??? sunyi ai tau

Oasis said...

NM02:
Hiiii. sorry, byk sangat urusan nk kena settlekan. Masalah family, kerjaya, kesihatan dan mcm2 lagi lah...alhamdulillah semua dah mkn ok.

rATu kEBaYA said...

tengok dalam ni pun dah tau tempat ni classic.. herm.. kalau sampai kesana nak terjah jugaklah tempat ni

Oasis said...

Ratu Kebaya:
Tempat ni mmg boleh diterjah. Datang pakai kebaya lagi rasa feel dia. Tapi yg x bestnya jam 8 mlm cafe ni dah close....

Raji berkata said...

wahhh kalau amik gmbr letak hitam putih kaler nih confirm nmpk mcm zaman dlu2 ;P

nabilah_2908 said...

weee...lama En Oasis menyepi....ke mana menghilang..? :)

menarik restoran ni....tp jauh ke sana...kalau kat area melaka...mau juga singgah.. :)

cup cake 1.50 .. mmg murah...harga skrg..paling2 pun 2.50 sebiji...

jom ke APA KATA HATI pulak,
BLOG REVIEW : GORENGBAIK

Oasis said...

Raji:
Kalau dihitam putihkan...alamatnye org ingt cafe tu dah ttp. Haha

Oasis said...

Nabilah:
Ye cik nabilah...I'm back! Hahaha. Byk keje la before nih. Yup cup cake tu murah tp ✘ byk pilihan. Tapi rasa ttp sama

athirah said...

ske blog ni.... even jarang update tp skali update mmg terbaik.. mungkin cara penulisan kot... hehehehhe...

ajar la skit =)

NICK IRFAN said...

smua antik nampaknya! owner dgn makanan dorg nasib baik x antik jgk.. hehe

Oasis said...

Athirah:
Terima kasih diatas pijian yg menggunung tu. Hehe. Saya buat yang termampu je. Kalau ada byk masa, kan lagi best. Ada jugak bahan2 yg mnrik blh ditulis...

Oasis said...

Nick Irfan:
Ehh, mmg owner dia pun nampk klasik. Even pelayan dia pun nmpk cam klasik jer...cuma org2 yg lepak kat sni xde la oldies sgt, anak muda pun ada. Tapi kalau bawak parent datang sini maybe la drg suke kan...

tia said...

klassik betul! nmpak rilex jee!

Oasis said...

Tia:
Jom kita feeling2 klasik jap....haha

mzhany said...

jam tu jenama KUKUH, patut la tahan lama kan wadi, memang kukuh ;)

Oasis said...

MzHany:
Haha. Boleh plak cam tu kan..kat cafe tu ada lebih kurang 4 jam yang sama..mmg sebahagian dia punya deko rasanye.

hysman said...

decoration res ni cantek..
vintage look...
tp harganya wlupun boleh thn tp konfem mahal dr mapley kan..
ahakss....
:p

Oasis said...

Hysman:
Xde la bro...harga lebih murah dr mamak coz lokasi cafe ni kat kwsn perumahan je...that's why la kut.

n@jwamz said...

woOoW!! nampak best...
kena try niii:) heheh
tanx for sharing...

Pencacai Alim said...

cam tal laku je cafe tuh..takd eorg jeh..kehkehkeh

Oasis said...

n@jwamz:
hehe...ye ye..better try. Nasi kukus dia mmg best.

Oasis said...

Pencacai alim:
masa tu dlm jam 3 ptg...so mkn untuk lunch pun byk dah habis..

Anati Soki said...

seyes smart kot cafe cmtuh.. hehehehe... masuk makan trus feeling klasik nasional..wakakakak/.. nice one..
anat baru dpt online.. sibuk giler 2,3menjak nih

Oasis said...

Anati soki:
Yeay2...anat dah kembali. Tq Anat. Lepak2 ngan member kat cafe tu pun best gak.

ratusiput said...

dah khatam bace oasisnye blog.penuh berinformasi.i like... :) and first time ade kumbang yg bg komen kat blog ratu.salam kenal.keep in tourch.puchong...abg ratu dok taman puchong tekali...jrg gak g sana...insyaAllah ade kesempatan leh singgah cafe ni kalau takde idea nk g mane kan...kot2 leh tenangkan jiwa yg tak bape nk klasik ni... :)

Oasis said...

ratusiput:
alamak, terharu la plak saya sampai ada yang khatam blog sy. haha. Lawak betul....xkan la tak de laki yang komen blog.

abg ada kat puchong? hummm....byk cafe yg menarik dkt sana. Plg best ipoh station. Mkn dia sedap dan murah. Konsep dia mmg marvelous.

Jeanson said...

Ooppps lupa nk gitaw yang harga makanan kat cafe ni pun blh tahan lah

ninest123 said...

ninest123 16.01
nike free, air max, louboutin, longchamp, air max, sac burberry, nike roshe run pas cher, michael kors uk, nike roshe, coach purses, replica handbags, longchamp, north face, abercrombie and fitch, vanessa bruno, sac guess, ralph lauren, true religion outlet, nike air max, north face, true religion jeans, air jordan, mulberry, air max pas cher, oakley pas cher, vans pas cher, nike trainers, new balance pas cher, michael kors, nike air force, nike tn, ray ban pas cher, sac longchamp pas cher, nike blazer, michael kors pas cher, timberland, nike huaraches, hollister, hogan outlet, polo ralph lauren, polo lacoste, coach outlet store online, ray ban sunglasses, sac hermes, hollister, lululemon outlet online, nike free pas cher, true religion jeans, true religion outlet, converse pas cher, michael kors outlet

ninest123 said...

oakley sunglasses cheap, burberry outlet, nike shoes, oakley sunglasses, prada handbags, air max, ugg outlet, louboutin, tiffany and co, ray ban sunglasses, longchamp outlet, replica watches, tiffany and co, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton handbags, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet stores, michael kors outlet, ugg boots clearance, ray ban sunglasses, michael kors outlet, uggs outlet, louboutin shoes, christian louboutin, air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren, michael kors outlet online sale, tory burch outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, cheap uggs, prada outlet, nike free, longchamp handbags, michael kors outlet, rolex watches, chanel handbags, uggs, ray ban sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, jordan shoes, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp handbags, cheap oakley sunglasses

ninest123 said...

air max, iphone 6 plus cases, asics running shoes, ipad cases, vans, lululemon outlet, jimmy choo outlet, herve leger, beats by dre, insanity workout, north face outlet, oakley, instyler, air max, s6 case, ray ban, birkin bag, timberland boots, valentino shoes, soccer shoes, vans shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, nfl jerseys, north face jackets, baseball bats, wedding dresses, soccer jerseys, reebok outlet, ralph lauren, gucci, iphone 6s cases, mcm handbags, abercrombie, chi flat iron, iphone 5s cases, babyliss pro, mac cosmetics, celine handbags, hollister clothing store, converse, p90x, mont blanc, nike roshe run, new balance shoes, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, iphone cases, ferragamo shoes, iphone 6 cases, louboutin, ghd

ninest123 said...

supra shoes, moncler, barbour, ugg, sac louis vuitton, moncler, converse shoes, canada goose, swarovski, wedding dresses, toms shoes, juicy couture, pandora charms, marc jacobs, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton uk, louis vuitton, thomas sabo, canada goose, karen millen, moncler, ugg boots, ugg, moncler, ugg pas cher, ugg, canada goose jackets, louis vuitton, pandora charms, barbour, moncler, sac louis vuitton, coach outlet store online, canada goose outlet, moncler, swarovski crystal, hollister, montre homme, sac lancel, moncler outlet, canada goose uk, rolex watches, moncler, pandora jewelry, doke gabbana, links of london, canada goose, pandora jewelry, canada goose
ninest123 16.01