Nuffnang Ads

Friday, March 25, 2011

Lelaki Suka Kalau.....

Setiap lelaki ada perangai atau habitnya sendiri. Tidak dinafikan agak susah wanita nak duga. Ada beberapa perkara yang perempuan lakukan tapi lelaki tidak suka. Tapi banyak juga yang lelaki suka bila perempuan lakukannya. Apa dia ya?

Sempena ada 7 hari dalam seminggu, aku senaraikan apa yang aku gemar dan selesa bila bersama wanita. Aku suka kalau....:

1) Diberikan secawan kopi/segelas minuman


Bila kita tengah sibuk menyiapkan kerja atau dokumen, alangkan baiknya jika ada yang menghulurkan secawan teh panas atau hot chocolate. Seperti ada yang perihatin dengan stress yang ditanggung. "Thanks darling.."


2) Betulkan kolar / sapu kotoran pada baju


Masa kita nak keluar sama ada ke office atau hadirkan meeting, kan best kalau ada isteri atau staf perempuan yang betulkan tie dan kolar atau sapu kotoran yg melekat pada baju. Macam dia nak say good bye tapi pada masa yang sama tak nak kasi kita pergi. Perghh..


3) Disuapkan makanan


Kalau tangan kita kotor atau penuh dengan barang, kan best ada wanita yang suapkan kek atau coklat ke mulut. Lepas tu dia lap mulut kita yang tengah comot tu. So sweet kan..


4) Dicubit - cubit


Sakit tapi sedap. Puas hati kalau wanita cubit bila kita sedikit nakal atau buat lawak. Rasa macam ada respon. "Auwchhh...sakit la yang..."


5) Pegang lengan semasa melintas jalan


Wanita memang takut nak melintas jalan. Memang aku perasan. Aku suka bila nak melintas jalan, ada perempuan yang pegang lengan dan dia ikut dari belakang atau sisi. Rasa diri ini gagah. "Dont worry sweetheart, i will protect you"

 
6) Diminta buka penutup botol minuman


Bunyi agak pelik tapi itulah yang aku suka. Terasa amat diperlukan wanita bila mereka meminta bantuan untuk membuka penutup botol minuman. Serius aku akan senyum time tu. Tak sia-sia jadi lelaki. Atau mungkin sebab wanita lebih lemah berbanding lelaki?

 
7) Ada yang komen pada entry ni


Siapa tak suka kalau ada yang komen pada entry kita kan. Apatah lagi perempuan. Haha. Actuallly tak kisahlah lelaki atau perempuan, dua-dua aku suka kalau ada yang sudi bagi respond. Alah, komen la...hehe


Dah selesaipun 7 perkara tersebut. Itu hanyalah merujuk pada kesukaan aku semata-mata. Setiap orang ada kegemaran dan imaginasi masing-masing. Mungkin anda boleh kongsikan di sini. Jom...

51 comments:

afiqazizan said...

no 1,4 dengan 6 aku suka bro..haha..tpi lgi2 yang no 4..paling aku suka..haha.

TK said...

Lepas ni ramai lah org yg cubit awak ye..hehe
Org lelaki ni sebnarnya manja sangat ye..hihi!!
Org pompuan pun suka kalau lelaki buatkan dia air..masalahnya asyik kita je yg kena buat air..

Oasis said...

Afiqazizan:
Hahaha...suke eyh. Mesti ko pun selalu kena cubit nih. Org kata cubit2 sayang.

Oasis said...

TK
Mmg selalu jugak kena cubit. Kadang2 sampai berparut. Huhu. Wanita kan pandai buat air. Klu laki yang buatkan dan kasi kat wanita, mesti drg tak minum punya. Pahit or masin, salah letak bahan. Hehe

nabilah_2908 said...

oh...bila kita minta org lelaki buka kan botol air tu...org lelaki suka yer...

tu kalau suka la...bila tk suka...di katanya kita ni mengada... huhu...


jom ke APA KATA HATI pulak ;
HAPPY BIRTHDAY BFF

ratusiput said...

ooppsss...sme ciri2 ni mcm ciri2 lelaki pojaaannnnnnn hati je.i like lelaki yg protective and sweet...mcm citer twilight tu (sah aku gila kat vampire tu)tapi kan...tapi kan...kalau pompuan suke pun ciri2 lelaki camtu tapi ade lak lelaki yg opposite camne...time lom kawin lelaki suke la camtu...makin buat makin suke...bila dorang dh kawin dorang anggap mende tu remeh...rimas...

Oasis said...

Nabilah:
Hurmm...yup. Kalau saya mmg la saya suka. Tak kira lah kawan atau sape2 even mak cik2 ke. Tapi kalau lelaki lain tak sure drg suke ke tak.

Oasis said...

Ratusiput:
Oppsss...harap2 tak terjadi kat saya bila kawen nanti. Rimas sebab benda lain kut. Ada faktor lain, sape tau kan..

AinCepet said...

bile da kawen kompem kene cubit hari2 hahha...caye lah..!!

first time dtg sini...blh tahan gak eh belog awak...best!!

Awan Biru said...

Saudara ni suka nobor 7 ya?
Awan suka kalau perempuan kucup dahi.
Tapi, selepas kahwinlahkan. Belum kahwin takleh buat, haram!

Raji berkata said...

hahahaha betul lah
bgus kau nih..
sila baca tu kaum perempuan
yg no 7 tuh setuju sgt =.=
mmg paling disukai xD

Oasis said...

Aincepet:
Tq sudi terjah dan meninggalkan komen di sini.

Hehe...klu after kawen kena cubit teruk jugak tu. Mahu tak nangis report kak mak. Haha

Oasis said...

Awan Biru:
Kebetulan lagi kut. kahkahkah.
Perempuan yang kucup dahi laki? Biasa laki yanh buat kan. Hurmm

Oasis lagi suke pompuan gigit hidung or dagu kut.ehem...

Oasis said...

Raji:
Hahaha. Si Raji ni pun suka yang no. 7 ye...jom kita ramai2 komen kat blog dia biar sampai hang blog tuh. Kihkihkih

NICK IRFAN said...

aku pun suka ada org komen entry aku.. hahaha

dan yg lain no3 dan no5 hehehe

Oasis said...

Nick:
Eceh ceh..no 3 & 5 eyk? Kira manja tapi tough la ni kan..hahaha. Kombinasi terbaik bro..

adol ihsan said...

Salam :

Suke yg no 2 tu.. Nak say 'gudbye' dgn hati yg berat..

:)

IMANSHAH said...

saya suka pegang tangan gak..huhu

Oasis said...

Adol:
Suke eyh? Blh ar praktiskan nanti...

Oasis said...

Imanshah:
Saya pon...tp ✘ slalu dpt. Huhu

ieda said...

akak suke yg no 1 dan 5 .. selalu buat kat hubby .. tapi paling best yg last .. itu kepuasan diri dikk ekekekke

mzhany said...

woww...romantik wadi nih;)

Oasis said...

Ieda:
nampaknya perempuan pun memang suka no. 5 tu yer.

bunga said...

tujuh2 bunga suka buat..cayalah..

aleen aiden said...

perempuan suruh bukakkan botol minuman lelaki suka?baru tau nih.ingat naek hangin.hu3 :P

wanie aziz said...

sumer2 aku suka wat kat hubby aku except no 7... hehehe

wanie aziz said...
This comment has been removed by the author.
ADfeez said...

situasi no 5 tu selalu lah.. hehehe... :)

ADfeez said...

situasi no 5 tu selalu lah.. hehehe... :)

Shamsuddin Amin said...

wah... semua btul la... =P

mr.syazwan said...

suka yg cubit-cubitan

sweeeeeeet!

haha

Oasis said...

mzhany:
ishh...xde lah, biase2 je. Hehe. Tibe2 rasa malu plak. Haishh

Oasis said...

bunga:
Wopw bunga ni bagus lah. Mesti bahagia je lelaki yang berada di samping bunga tu kan..

Oasis said...

aleen aideen:
Tak semua lelaki kut aleen. Tu yang oasis suka je. Org lain tak tahu lah. Pada drg benda tu xde makna ap2 kut. But for me, ada sesuatu yg istimewa.

Oasis said...

wani:
hahaha..memang lah sebab yang no 7tu tak e kena mengena dgn suami. Betul tak?

Oasis said...

adfeez:
Futooo...en adfeez pegang tangan sape tu?

Oasis said...

Shamsuddin Amin:
Semua? Hurmmm...kita punya citarasa hampir sama kut. Kahkahkah

Oasis said...

mr.syazwan:
Hari hari boleh main cubit-cubit. Kalau yg betul2 cubit tu...alamatnya lebam2 la badan.

rATu kEBaYA said...

aduhai.. kebanyankan en. suami akak takder yang dia sukalah..

tapi tak per ni info yang bagus untuk orang lain..

yelah tak semua ciri2 ada yang sesetengah orang sukakan

Oasis said...

Ratu Kebaya:
Setiap orang lain citarasa dia kak. tapi untung gak suami akak cam tu. Tak yah susah2.

suami akak memang unik orangnya. Hehe

NICK IRFAN said...

btol2... hahaha

♕ Mr.IX ♂ said...

aku suka klu ko komen balik..hahha..

Oasis said...

mr. Ix:
haha...Lawak la hang ni. da, aku dh reply blk komen ni/ Puas hati? hehe

fyna said...

woooooww..nice entry...

Oasis said...

fyna:
Thanks....

Anonymous said...

Ooo...begitu pula ye. Saya tak tau pula lelaki suka minta lap kecomotan di bibirnya termasuk yang suka bukakan tutup minuman. Well, memang saya kekok ngan benda-benda ni suma sebab my ex boyfriend agak penyegan orangnya. Current boyfriend ni agak manja tapi saya lambat tangkap :) Tak pe-la...skang ni dah paham. Trima kasih-la kat Oasis kerana kasi tau ni suma. Seronok juga baca blog orang lelaki ni ye (senyum sendirian)

atikNAOshi said...

yeke lelaki suka kna cubit?tapi bukan sume kot..ada kwn llki sy mcm xsuke je dicubit..sy yg slalu kna cubit ada laaa..huhu..janggal pulak rasa kan..

ninest123 said...

ninest123 16.01
nike free, air max, louboutin, longchamp, air max, sac burberry, nike roshe run pas cher, michael kors uk, nike roshe, coach purses, replica handbags, longchamp, north face, abercrombie and fitch, vanessa bruno, sac guess, ralph lauren, true religion outlet, nike air max, north face, true religion jeans, air jordan, mulberry, air max pas cher, oakley pas cher, vans pas cher, nike trainers, new balance pas cher, michael kors, nike air force, nike tn, ray ban pas cher, sac longchamp pas cher, nike blazer, michael kors pas cher, timberland, nike huaraches, hollister, hogan outlet, polo ralph lauren, polo lacoste, coach outlet store online, ray ban sunglasses, sac hermes, hollister, lululemon outlet online, nike free pas cher, true religion jeans, true religion outlet, converse pas cher, michael kors outlet

ninest123 said...

oakley sunglasses cheap, burberry outlet, nike shoes, oakley sunglasses, prada handbags, air max, ugg outlet, louboutin, tiffany and co, ray ban sunglasses, longchamp outlet, replica watches, tiffany and co, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton handbags, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet stores, michael kors outlet, ugg boots clearance, ray ban sunglasses, michael kors outlet, uggs outlet, louboutin shoes, christian louboutin, air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren, michael kors outlet online sale, tory burch outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, cheap uggs, prada outlet, nike free, longchamp handbags, michael kors outlet, rolex watches, chanel handbags, uggs, ray ban sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, jordan shoes, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp handbags, cheap oakley sunglasses

ninest123 said...

air max, iphone 6 plus cases, asics running shoes, ipad cases, vans, lululemon outlet, jimmy choo outlet, herve leger, beats by dre, insanity workout, north face outlet, oakley, instyler, air max, s6 case, ray ban, birkin bag, timberland boots, valentino shoes, soccer shoes, vans shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, nfl jerseys, north face jackets, baseball bats, wedding dresses, soccer jerseys, reebok outlet, ralph lauren, gucci, iphone 6s cases, mcm handbags, abercrombie, chi flat iron, iphone 5s cases, babyliss pro, mac cosmetics, celine handbags, hollister clothing store, converse, p90x, mont blanc, nike roshe run, new balance shoes, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, iphone cases, ferragamo shoes, iphone 6 cases, louboutin, ghd

ninest123 said...

supra shoes, moncler, barbour, ugg, sac louis vuitton, moncler, converse shoes, canada goose, swarovski, wedding dresses, toms shoes, juicy couture, pandora charms, marc jacobs, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton uk, louis vuitton, thomas sabo, canada goose, karen millen, moncler, ugg boots, ugg, moncler, ugg pas cher, ugg, canada goose jackets, louis vuitton, pandora charms, barbour, moncler, sac louis vuitton, coach outlet store online, canada goose outlet, moncler, swarovski crystal, hollister, montre homme, sac lancel, moncler outlet, canada goose uk, rolex watches, moncler, pandora jewelry, doke gabbana, links of london, canada goose, pandora jewelry, canada goose
ninest123 16.01