Nuffnang Ads

Monday, March 21, 2011

Bila Kanak-Kanak Umur 7 Tahun Tengok Cerita 'Blue'


Barisan pelakon utama drama 18 SX ini

Chuppp....Ini bukan kisah seorang pak cik yang comel (ye la...ye la...tahu, korang rasa nak muntah) mengajak anak saudaranya tengok video lucah. Tapi kisahnya bermula di sini, di sebuah kedai video dan cd.

Si Ibu :       Kita beli VCD ni la, nanti boleh pasang dalam kereta. Ada banyak lagu ABC ni.
Si Anak :   Hadif tak nak. Hadif nak cari CD Blue.
Si Ibu :       Haaaahhhh!!!??

Aku dan kakak aku saling memandang. Terkejut. Terasa nak gelak pun ada, hairan pun ada. Budak umur 7 tahun pun dah tahu pasal cerita lucah?

Si Ibu :        Mana belajar ni? Bagitau ibu cepat, Hadif tengok kat mana citer tu?
Si Anak:     Selalu je Hadif tengok. Kadang-kadang kat umah Aiman. Kat umah pun Hadif tengok ape...masa ibu  kat bawah.
Si Ibu:        Ishhh...budak ni..

Dalam perjalanan pulang sehinggalah sampai rumah kakak aku terus senyap. Mungkin tengah fikir macam mana dia boleh tak sedar yang selama ni anak dia tengok cerita blue.  Aku pula yang jadi serba salah. Tiba-tiba si Hadif ni memanggil

"Ibu, pak cik....Hadif bukak tv, pastu ada citer blue. Jom la tengok"

Aku, adik dan kakak aku punyalah nervous tahap di kejar babi. Cepat-cepat kami naik atas. Kakak aku pula macam sudah ready nak sendukkan si Hadif ni.




Rupa

rupanya.........




inilah dia cerita blue yang dimaksudkan si Hadif:


Kami punyalah gelak tak ingat dunia bila dapat tahu itulah cerita yang selalu ditonton Hadif di Astro Animax. Blue Gender judulnya.  Hahaha. Buat suspen je budak ni.

p/s: Jangan berprasangka buruk dengan kanak-kanak

48 comments:

Oasis said...

Ni baru srg anak buah. Ada 7 lagi dgn perangai yg pelik2. Jenuh nak layan. Hehe

ratusiput said...

ahaha..nasib baik cite kartun kan.isk bebudak skang ni mmg kena pantau jugak.maklumla zaman serba serbi suke mencube mende2 baru ni.suspen betol!!~

Awan Biru said...

Alaaa... Awan ingatkan tadi cd kumpulan Blue dari USA tu, rupa-rupanya cerita kat Animax.

Banyak jugak program tv yang start dengan blue contohnya Blue's Clues di nickelodeon.

Mungkin dah jadi tabiat dalam masyarakat kita apabila sebut saja blue terus terfikir sesuatu yang tidak senonoh.

Oasis said...

Ratusiput:
Budak2 sekarang dah advance. Tak macam kita time kecik2 dlu. Drg celik mata dh ada facebook, PSP smua. So, 1 cabaran bg kita smua ibu bapa (mcm dh kawen je bunyinye) utk membesarkan drg ni smua.

nabilah_2908 said...

hahahaha...sampai sakit kepala si Ibu memikirkan mcm mana anak dia boleh tgk cite Blue...

rupa2nya cite kartun...hehehe.. :)


jom ke APA KATA HATI pulak,
PENDRIVE

Oasis said...

Awan:
Tak kan la budak umur sebaya tu tau pasal group dr USA tu..hehe

Tapi oasis pun tertanya-tanya gak..kenapa org panggil cd blue? Nak kata gambarnya kluar biru, xde pun. Kenapa ✘ panggil cd yellow ke..pink ke..

d_tieah said...

Adoi.. Lawaklah.. Ngee :) Mesti akak abang dah ketakutan dok pikiq camna anak dia boleh tengok cita blue naa..

Oasis said...

Nabilah:
Tu la pasal..jgn main2 tau, semua parent pun risau klu benda ni terjadi kat drg. Hehe.

bunga said...

hahaha..kelakor..lau bunga pom xtau la nak buat pe..gabra la..

adol ihsan said...

assalamualaikum ..

hehehe .. memang suspen la cerita nie..

haha ..

Heidi Shafiq said...

hahaha.. wat saspen je.. :D

Oasis said...

Bunga:
Gabra semacam je kan...ni baru bapak saudara. Kalau jadi ayah esok tak tau lah cam ne.

Oasis said...

d_tieah:
Memang dia takut pun..muka cam pucat. Nasib baek bukan citer mengarut tu. Hehehe

Oasis said...

adol ihsan:
Waalaikumslm, suspen aek? hehe...tak de niat nak kasi suspen pun. Tapi kitaorg mmg betul2 suspen masa tu

ieda said...

adehhhh sakit peyut akak baceee .. ekekek risoo kan , manalah tahu apa yg kita sangkakan benar huhuh

ada 7 anak buah memang semua x sama .. samalah bila ada anak sendiri lagi haru biruuu huwaaa :))

Oasis said...

Heidi:
Suspen? Ada la sikit..hehe

afiqazizan said...

haha bro..kelakar..gua pun da sngke buruk tdi..haha.

Raji berkata said...

uish nasib baik cter blue yg nih
adeh kesian mak dh pk macam2 tdi
hahaha

Oasis said...

Ieda:
Sian akak, sampai sakit perut baca. Hehe...itu la pasal kak, cam ne la org2 dlu blh jaga anak smpi 7 org. Kawan sy ada yg bilangan adik beradik dia sampai 16 org. Skrg lagi ramai la kut.

Oasis said...

Afiqazizan:
Hahaha. Tu la..tak baik berprasangka buruk cam tu..sian budak2, drg tak tau ap2 pasal tu. Heh

IMANSHAH said...

wahaha

tu dia, citer budak2 ghopenya..erk citer blue tu pa ek??haha

YULL said...

wahaha!!
makcik yull ni ingat dia cari CD kaler biru..
Blue sungguh ;)

Oasis said...

Raji:
Ntah...buat orang cuak je.

♕ Mr.IX ♂ said...

haha! shortform gitu...warna pn blue....budak2 pn tak tau cite blue tu apa...org dewasa jer fikir blue=lucah...haha

Oasis said...

Imanshah:
Cikgu pun kena pantau anak murid jugak tau. Hehe

Sudah gaharu cendana pula

Oasis said...

Yull:
✘ semua tahu kan..tapi tu la, ramai yang sangka mcm tu...

Oasis said...

Mr iX:
Orang dewasa banyak sangat fikir yang bukan-bukan. Sekarang dah jadi kompius. Hehe

Jijahh @ f.k said...

iskk ... saboo jerrr.. sib baek takde heart attack yer ... kalo idakk ....

ADfeez said...

hahahha.. budak2 kan.. kalo nk ckp men bedallll je...
kekadang kita yg jadi malu ... :)

Oasis said...

Jijah:
Itu lah, nasib baek. Mmg buat org cuak je. Hehe

Oasis said...

Adfeez:
Budak-budak Ad.., biaselah. Drg relax je, org tua je yg over react. Haha

aleen aiden said...

keh3.ketar lutut masing2 ye.

tia said...

perghh! gyler! naseb baekk cter katon!

Oasis said...

Aleen:
Mana tak terketar2 kalau situasi mencemaskan cam tu...hehe

Oasis said...

Tia:
Sgt bernasib baik. Hehe

..hizamirahim.. said...

haha.
dasat betol.
XD
nasib bukan blue yang blue.
=.=

Oasis said...

Hizamirahim:
Kalau blue yang blue lagi lah dasat kan..nasib baik yg ni lite2 je

coratcoret said...

Assalamu'alaikum.
Memang suspen betul hihi.

Oasis said...

Coratcoret:
Wkmsalam...​
الحمدلله
Agak suspen juga lah. Hehe

NICK IRFAN said...

wakakakka adoiyai.. aku pikir lain td.. hahaha

Oasis said...

Nick Irfan:
Aku tau, ko memang pk benda lain je kan...normal la tu. Heh

mzhany said...

syian hadif..huhuhu yang dia tahu sebut blue je agaknya dak..hehehe

Oasis said...

Hany:
Hehe...dia kanak-kanak yang tak bersalah. tak tahu cam na nak spell gender tu kut.

mrizalar said...

Ekekekekekek!hadoiiiiiiiiiii!

ninest123 said...

ninest123 16.01
nike free, air max, louboutin, longchamp, air max, sac burberry, nike roshe run pas cher, michael kors uk, nike roshe, coach purses, replica handbags, longchamp, north face, abercrombie and fitch, vanessa bruno, sac guess, ralph lauren, true religion outlet, nike air max, north face, true religion jeans, air jordan, mulberry, air max pas cher, oakley pas cher, vans pas cher, nike trainers, new balance pas cher, michael kors, nike air force, nike tn, ray ban pas cher, sac longchamp pas cher, nike blazer, michael kors pas cher, timberland, nike huaraches, hollister, hogan outlet, polo ralph lauren, polo lacoste, coach outlet store online, ray ban sunglasses, sac hermes, hollister, lululemon outlet online, nike free pas cher, true religion jeans, true religion outlet, converse pas cher, michael kors outlet

ninest123 said...

oakley sunglasses cheap, burberry outlet, nike shoes, oakley sunglasses, prada handbags, air max, ugg outlet, louboutin, tiffany and co, ray ban sunglasses, longchamp outlet, replica watches, tiffany and co, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton handbags, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet stores, michael kors outlet, ugg boots clearance, ray ban sunglasses, michael kors outlet, uggs outlet, louboutin shoes, christian louboutin, air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren, michael kors outlet online sale, tory burch outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, cheap uggs, prada outlet, nike free, longchamp handbags, michael kors outlet, rolex watches, chanel handbags, uggs, ray ban sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, jordan shoes, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp handbags, cheap oakley sunglasses

ninest123 said...

air max, iphone 6 plus cases, asics running shoes, ipad cases, vans, lululemon outlet, jimmy choo outlet, herve leger, beats by dre, insanity workout, north face outlet, oakley, instyler, air max, s6 case, ray ban, birkin bag, timberland boots, valentino shoes, soccer shoes, vans shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, nfl jerseys, north face jackets, baseball bats, wedding dresses, soccer jerseys, reebok outlet, ralph lauren, gucci, iphone 6s cases, mcm handbags, abercrombie, chi flat iron, iphone 5s cases, babyliss pro, mac cosmetics, celine handbags, hollister clothing store, converse, p90x, mont blanc, nike roshe run, new balance shoes, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, iphone cases, ferragamo shoes, iphone 6 cases, louboutin, ghd

ninest123 said...

supra shoes, moncler, barbour, ugg, sac louis vuitton, moncler, converse shoes, canada goose, swarovski, wedding dresses, toms shoes, juicy couture, pandora charms, marc jacobs, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton uk, louis vuitton, thomas sabo, canada goose, karen millen, moncler, ugg boots, ugg, moncler, ugg pas cher, ugg, canada goose jackets, louis vuitton, pandora charms, barbour, moncler, sac louis vuitton, coach outlet store online, canada goose outlet, moncler, swarovski crystal, hollister, montre homme, sac lancel, moncler outlet, canada goose uk, rolex watches, moncler, pandora jewelry, doke gabbana, links of london, canada goose, pandora jewelry, canada goose
ninest123 16.01