Nuffnang Ads

Sunday, March 20, 2011

Peristiwa Raba : Lelaki Pun Tak Selamat Dalam Train


Kaum wanita bertuah kerana diberikan koc khusus untuk wanita bila naik train. Terjamin keselamatan. Kejadian ragut dan gangguan seksual dapat dielakkan. Tapi bagaimana pula dengan kaum lelaki?


Koc untuk wanita. Senang la sikit dorang nak calit lipstik ke, tukar baju ke....

Hari Ahad lepas aku bersama kawan lama menuju ke Mid Valley menggunakan komuter sebab tak nak merasa azab kesesakan dan kesukaran parking

Seperti dijangka juga, komuter penuh sesak dengan manusia. Terpaksalah berasak-asak walau hampir lemas dibuatnya. Tiba-tiba terasa macam ada tangan yang meraba kat bahagian terlarang. Aku diam, mungkin tergesel je. Biasalah ramai-ramai macam ni.

Tapi makin lama makin menjadi. Sehinggalah aku rasa macam 'benda' tu dipegang. Aku tepis tapi brother tu buat lagi. Haishh. Tanpa berlengah aku ajak kawan aku beralih ke sudut lain.

Sampai dipertengahan destinasi, aku terasa ada tangan yang merayap lagi. Kali ni lelaki lain pula. Damn betul lah. Disebabkan keadaan yg terlalu padat, aku tak mampu nak buat apa lagi dah. Terpaksa guna strategi bertahan.

Akhirnya train sampai di hentian Mid Valley. Brother tu senyum, tanda puas. Disebabkan rasa dendam dan tak puas hati, sebelum keluar aku cakap:

"Bro, besar tak saya punya bat***? Lain kali kalau nak raba orang mintak lah izin dulu. Jangan main belasah je!"

Hah, ambik kau. Satu koc tu dengar aku sound dia. Puas hati aku. Ingat dapat free macam tu je? Jadi dikesempatan ini aku nak syorkan pada KTM, Kementerian Pengangkutan Malaysia, Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat atau siapa-siapa sajalah yang terlibat, boleh tak sediakan satu lagi koc untuk golongan ni. Biarlah mereka meraba sesama sendiri.


p/s: lagi menyayat hati bila kawan aku tu gelak & cakap "alah, relax la Di. Bukannya ni kali pertama ko kena raba"..tak membantu langsung.

53 comments:

Oasis said...

Pesanan terakhir: air yang tenang jangan sangka tiada keruhnya

ADfeez said...

hahaha.. tu la da ckp ... ang tu ensem...
dok ckp lg pasal sumpahan wanita la.. apa la... ekekeke...

mmg elakkan nek KTm sbb sesak die.. ya ampunnnnnnn./.... hehehhe
:P

NM02 said...

bro... lu kena raba ker? ayooo.. coi coi!! naper tak raba dia balik? hehehe

arep_lockermonth said...

betul tuh wan!!sexual harassment bukan berlaku kt pompuan je!!kat laki pon bole jugak~~

ratusiput said...

ahahaha...tu la patutnya ko raba dia balik...hampeh tol la manusia skang ni ek.tmpt publik pun berani buat hal.nafsu mengatasi segalanya...

Oasis said...

ADfeez:
Adeh...tak denye lah. Org tu dh gesang sangat kut. entah-entah ramai lagi yang kena masa tu. Mungkin drg layan je kut...kahkahkah

Oasis said...

NM02:
Ya..begitulah ceritanya..episod noda seorang pengguna komuter. Uwaaa....!!!

Nak raba dia balik? Jadi kes lain lak nanti. Hehe

ieda said...

ahahhahahha dikkk .. sesak nafas akak baca ekekekke .. saboor jerlahh wehhhh .. aduhhhh mcm2 hal dlm dunia nie .. sesama sendiri punn ada !

aduhhh memang KTM kena buat sesuatu , kalau tidak kes naya tuu huhuu

Oasis said...

arep:
Betul tu. Selama ni kerajaan fokuskan kpd golongan wanita sahaja. dah tiba masa drg kena prihatin kat golongan lelaki ni.

Oasis said...

ratusiput:
Tak kan la nak raba dia balik. Haishh....teruk betul bunyinye tu. Hehehe

nafsu ada di mana-mana wahai ratusiput. Drg yang tak mampu kawal, cam ginilah jadinya.

ADfeez said...

sabauuuu jela... seb bek la sy nie x kene raba gak..
kalo kene....pengsan!!!! hahahah :P

Oasis said...

ieda:
Akak, sesak lagi nafas saya masa tu. Kihkih..

Tapi tak pelah, bukannye luak pun. Saya masih lagi teruna. Hehe

Ye lah, ktm patut buat sesuatu cam pasang bacaan ayat2 al-Quran ke..
Walaupun kes ni kes terpencil, tapi kesian gak sape yg jadi mangsa.

Isteri Yang Comel said...

hihihi, yang last tu kene ada kot...

Oasis said...

ADfeez:
Jangan pengsan kalau kena raba. Lagi teruk kena nanti. kahkahkah

Oasis said...

Isteri Yang Comel:
tapi berapa orang je yang nak masuk kat koc tu nanti.

makdara TERdiva said...

MDT pun penah alami peristiwa mcmni..siap2 gesel anu dia kat blkg kita..rasa nak hempuk2 jer mamat tu..
terus kena sound dgn MDT kat situ jgak..grrr

seram dah nak naek tren kalau dah mcm sardin..

Oasis said...

Makdara Terdiva;

aik..seorang Diva pun boleh kena kes macam ni jugak? Hehe

Kalau perempuan senang sket kut mak dara....sebab drg blh jerit or maki2...pastu mestilah org lain membantu.

Kalau laki yang jerit and sound2 cam tu, mesti org pandang semacam je. Orang akan cakap...'apa kes budak ni?'

ADfeez said...

xkan depa nk buat kt situ jugak kot... hahhahaa...

bialah x hensem pun, janji x kene bahan ratah :P

rATu kEBaYA said...

herm.. suka2 je raba ye..

akak pernah ada pengalaman.. keji giler tu kelly (keling).. bioleh masukkan tgn kat bawah seat tu sebab nak raba montot.. akak tanya dia..

apa lu dapat raba bontot macam tu..

terus dia terkedu.. nak raba sangatkan..

nabilah_2908 said...

ish..geli lak...huhuhu...

manusia zmn skrg ni..mmg sntiasa terdedah dgn bahaya... :(

jom ke APA KATA HATI pulak,
MAIN MASAK-MASAK

Oasis said...

ADfeez:
mana la tau. Dunia sekarang macam2 boleh jadi.

Xsemestinya handsome yg kena raba. i yg tak hdsm ni pun masih kena raba lagi...

Oasis said...

Ratu Kebaya:
Akak pakai kebaya ke time ti...mesti dia terpesona ngan akak kut. Tapi kalau saya jadi dia, mesti terkedu sbb kena sound sepedas tu. Hahaha

loveaholic said...

wadi..ak sokong kwn yg nek train ngan hng 2.hahahaha(jahat)

Oasis said...

loveholic:
hahaha. Jahat punya kawan...

Awan Biru said...

Ayarkkk...kalau Awanlah dah kena sebijik penumbuk kat kawasan tut*** dia tuh. Nampak gayanya, kenalah merasa azab mencari parking daripada merasa azab kena raba.

Oasis said...

Awan Biru:
Betul tu awan. Baik seksa cari parking kat shopping complex dari susah nak 'parking' macam ne. hehe

afiqazizan said...

nasib baik aku dah tak naik ktm macam sebelum ni..tpi nice idea utk mewujudkan koc gay..haha.

Raji berkata said...

wahahaha
klakar lah ;P
xsangka org cmtuh pun ad gak =.=
aish.. kau terkena sumpahan lelaki plak lps nih
hak2 ;D

Oasis said...

afiqazizan:
Kalau koc tu jadin kenyataan...aku rasa ko lah orang pertama yang akan joint masuk koc tu. Hahaha

Oasis said...

Raji:
Ramai orang yang meraba ni. Bukan setakat dalam komuter, kat perhimpunan sekolah pun ada yang buat benda2 cam ni.

sumpahan lelaki? wooo...mintak2 dijauhkan. Hehe

TK said...

Ini sumpahan gak ke???
Tak boleh imagine ye..eeee..seram!
Kat sini tak pnah pulak dgr crita camni lagipun kat Terengganu takde train dan yg sewaktu dengannya..hehe

Ungu said...

hahahahah.

awesome doh gambar last.

tu lah, siapa suruh kau hensem sangat. c:

Oasis said...

TK
Tu la pasal. Duk kat Terengganu lagi selamat kut. Tak yah datang KL ni, bnyak sangat ancaman. Ini tak de kena mengena ngan sumpahan kut

Oasis said...

Unggu:
Gmbr last t mmg direka khas penuh ikhlas untuk drg yg nak meraba. Hehe

Serius...tak hdsm pun.

Mak Su said...

eeeiii!! penyangak sungguh worang itu!!!

Oasis said...

Mak su:
Sungguh penyanggak. Lain kali kalau mak su naik komuter, sila lah berhati-hati walupun di koc wanita. Manalah tahu kut2 ada perempuan yang suka meraba jugak.

marina anakcikbob said...

euwhhh... babi sungguh org itu..
kalau aku, aku cakap "ha, bro yang pakai baju biru kotak2 tu, da pegang2 batang orang pekata bagi orang2 plak pegang batang bro?"
padan muka dia..

utk soalan tu, jwpn nye xboleh. byk sbb.

1- nnt train eksiden sbb adanya golongan yg d laknak Allah SWT.
2- nnt kaum2 lesbian pon mntk koc kaum lesbian sbb jeles dgn pasangan gay.
3- org2 da kawen yg xsuka KTM buat koc lain2 ni pon mntk 'koc berkahwin shj' sbb gay n lesbian yg xkawen boleh dpt koc tu..

hee.. sbb aku reka sendiri.. :P

Anati Soki said...

kahahaha.. gay coach .. wakakak. style giler.. wakakak

zati embong said...

haha,adush!jat plak yg rasa psiko ni!

NICK IRFAN said...

dia gay kot aku rasa...

Oasis said...

Marinanakcikbob:
Alahai..tak sampai hati lak saya nak laser cam tu. Hehe. Kalau kena kat empunya diri, mmg sebulan tak lalu makan.
Rajin nye cik marina ni komen sampai berjela2, pastu siap bagi cadangan lagi. Apa2 pun blog ini memang mengalukan komen yg membina dari anda.

Oasis said...

Anatii Soki:
Warna kuning tu sesuai ngan warna gay kan. Hahaha. Bak bentangkan kat kabinet nanti. Mana tau dpt sokongan ahlu parlimen

Oasis said...

Zati:
Jahat budak jahat (nyanyi ala-ala stacy)

IMANSHAH said...

oittt..dah kemaruk kot..hehe

Oasis said...

Imanshah:
Gamaknye la tu kan. Haish...tak tau nak berpaut tangan kat mn la tu. Kat 'tombol' ni jugak dia pegang. Kahkahkah

fyna said...

uuiikkkssss..dasat...hehehe...ade gak e?

Oasis said...

Fyna:
Ada...cuma ramai yg tak tahu. Tang mana bestnye tu, tak tau la.

d_tieah said...

Euwwwwwwwwww.. Kesian abangku Di! Hahaha.. Ape nama full ni? Adoi.. Memang tengok gambar abang ni boleh tahan.. Kalo dah pompuan pun rasa abang hot apatah lagi gay kan? Mahu tak dia teransang tengok.. Ngee :)

Entry Terbaru : Video Bloody Wealth/Harta Berdarah Taib Mahmud

Oasis said...

d_tieah:
Kesian kat abg ni dik. Asyik jadi mangsa je. Hehehe..
Nak buat cam ne kan, biarlah drg. Kalau itu je yg blh buatkan drg bahagia. Kita redha je lah

Rasanya nak kena tukar la alamat email tu...wadihot@gmail.com tu. Cam mengundang kontroveri. Kahkahkah

ninest123 said...

ninest123 16.01
nike free, air max, louboutin, longchamp, air max, sac burberry, nike roshe run pas cher, michael kors uk, nike roshe, coach purses, replica handbags, longchamp, north face, abercrombie and fitch, vanessa bruno, sac guess, ralph lauren, true religion outlet, nike air max, north face, true religion jeans, air jordan, mulberry, air max pas cher, oakley pas cher, vans pas cher, nike trainers, new balance pas cher, michael kors, nike air force, nike tn, ray ban pas cher, sac longchamp pas cher, nike blazer, michael kors pas cher, timberland, nike huaraches, hollister, hogan outlet, polo ralph lauren, polo lacoste, coach outlet store online, ray ban sunglasses, sac hermes, hollister, lululemon outlet online, nike free pas cher, true religion jeans, true religion outlet, converse pas cher, michael kors outlet

ninest123 said...

oakley sunglasses cheap, burberry outlet, nike shoes, oakley sunglasses, prada handbags, air max, ugg outlet, louboutin, tiffany and co, ray ban sunglasses, longchamp outlet, replica watches, tiffany and co, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton handbags, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet stores, michael kors outlet, ugg boots clearance, ray ban sunglasses, michael kors outlet, uggs outlet, louboutin shoes, christian louboutin, air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren, michael kors outlet online sale, tory burch outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, cheap uggs, prada outlet, nike free, longchamp handbags, michael kors outlet, rolex watches, chanel handbags, uggs, ray ban sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, jordan shoes, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp handbags, cheap oakley sunglasses

ninest123 said...

air max, iphone 6 plus cases, asics running shoes, ipad cases, vans, lululemon outlet, jimmy choo outlet, herve leger, beats by dre, insanity workout, north face outlet, oakley, instyler, air max, s6 case, ray ban, birkin bag, timberland boots, valentino shoes, soccer shoes, vans shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, nfl jerseys, north face jackets, baseball bats, wedding dresses, soccer jerseys, reebok outlet, ralph lauren, gucci, iphone 6s cases, mcm handbags, abercrombie, chi flat iron, iphone 5s cases, babyliss pro, mac cosmetics, celine handbags, hollister clothing store, converse, p90x, mont blanc, nike roshe run, new balance shoes, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, iphone cases, ferragamo shoes, iphone 6 cases, louboutin, ghd

ninest123 said...

supra shoes, moncler, barbour, ugg, sac louis vuitton, moncler, converse shoes, canada goose, swarovski, wedding dresses, toms shoes, juicy couture, pandora charms, marc jacobs, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton uk, louis vuitton, thomas sabo, canada goose, karen millen, moncler, ugg boots, ugg, moncler, ugg pas cher, ugg, canada goose jackets, louis vuitton, pandora charms, barbour, moncler, sac louis vuitton, coach outlet store online, canada goose outlet, moncler, swarovski crystal, hollister, montre homme, sac lancel, moncler outlet, canada goose uk, rolex watches, moncler, pandora jewelry, doke gabbana, links of london, canada goose, pandora jewelry, canada goose
ninest123 16.01