Nuffnang Ads

Wednesday, March 16, 2011

Dijemput untuk Joint Sama di 2dayBlogger

Salam 1 Malaysia buat rakan-rakan semua. Kali ni aku nak promosikan satu segmen yang dikenali sebagai Rakan Blog yang dikendalikan oleh 2dayblogger . Masa firts time baca tu macam pening jugak lah. Ye lah, walaupun hampir 6 tahun dengan dunia blog ni, tak pernah pula aku godam semua benda atau ikon yang ada kat blog ni. Sampaikan baru semalam tahu macam mana nak follow blog. Haha, lawak tak. Sebab tu lah tak ramai pun sudi singgah di blog aku. Kesiannya.

Berbalik ke Segmen Rakan Blog tadi, antara kesan atau impak yang bakal kita perolehi adalah:

1) Publisiti blog akan meningkat
2) Trafik meningkat
3) Blog kita akan lebih dikenali ramai
4) Memperolehi backlink 
5) Menambah rakan sambil berkongsi entry dengan pengunjung 2dayblogger

Kira ok juga lah kan terutama buatku yang hanya punya seciput follower tersayang tu. Hehe. Jadi jom lah kita ramai-ramai terjah ke sana. Bukan untuk meraih trafik semata-mata tapi apa salahnya kita berkongsi entry dengan lebih meluas lagi. Sayang kalau entry menarik tapi yang viewnya hanya segelintir sahaja. Lagipun stepnya simple dan tak salah mencuba untuk sekali seumur hidup.

Kalau berminat bolehlah klik link yang diberikan ni:  Rakan Blog

14 comments:

ADfeez said...

terperasan jugak u bru follow my blog... tp snyp je.. xnk ckp apa2.. hehe..
rupenya tatau...
kalo dari dlu tnye.. leh tlg ajarkan :)

d_tieah said...

Menarilah.. Nanti nak join.. Hahahaha.. Suka betul lah kerja bertangguh ni.. Ngee :)


Entry Terbaru 1 : Sudah Tertulis Dalam Al-Quran Tentang Musibah Di Jepun
Entry Terbaru 2 : Malaysia Selamat Dan Jangan Percaya SMS Kesan Radiasi

soffea said...

wah. macam best :) nak join jugakk~

ratusiput said...

em...bagus jugak kan kalau join.ble tambah kenalan.tapi kan...ratu plg lemah kalau bab2 nk kena karang entry utk expose kat org.aduhh...part tu je mesti terrrrstop langkah nk menjoin...malas toollll...

Oasis said...

Adfeez:
Tu lah...haishh..malu dibuatnye. Tapi tak pe, walaupun baru jadi follower, saya dah lama follow blog2 tu semua sebab dah copy link tu

Oasis said...

d_tieah:
Tapi mula2 tu memang pening. Tak tahulah ca,m ne kesudahannya. Tgk lah dulu..

Oasis said...

soffea:
Joint je...jumpa kat sana ok.

Oasis said...

Ratusiput:
Senang citer...kita buat je yang termampu. Jangan memaksa diri, janji kita ikhlas.

athirah said...

ptt br follow... HAHHHHAHAHA.....

Oasis said...

athirah:
Sorry la athirah...hehe. Tak sengaja.

ninest123 said...

ninest123 16.01
nike free, air max, louboutin, longchamp, air max, sac burberry, nike roshe run pas cher, michael kors uk, nike roshe, coach purses, replica handbags, longchamp, north face, abercrombie and fitch, vanessa bruno, sac guess, ralph lauren, true religion outlet, nike air max, north face, true religion jeans, air jordan, mulberry, air max pas cher, oakley pas cher, vans pas cher, nike trainers, new balance pas cher, michael kors, nike air force, nike tn, ray ban pas cher, sac longchamp pas cher, nike blazer, michael kors pas cher, timberland, nike huaraches, hollister, hogan outlet, polo ralph lauren, polo lacoste, coach outlet store online, ray ban sunglasses, sac hermes, hollister, lululemon outlet online, nike free pas cher, true religion jeans, true religion outlet, converse pas cher, michael kors outlet

ninest123 said...

oakley sunglasses cheap, burberry outlet, nike shoes, oakley sunglasses, prada handbags, air max, ugg outlet, louboutin, tiffany and co, ray ban sunglasses, longchamp outlet, replica watches, tiffany and co, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton handbags, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet stores, michael kors outlet, ugg boots clearance, ray ban sunglasses, michael kors outlet, uggs outlet, louboutin shoes, christian louboutin, air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren, michael kors outlet online sale, tory burch outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, cheap uggs, prada outlet, nike free, longchamp handbags, michael kors outlet, rolex watches, chanel handbags, uggs, ray ban sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, jordan shoes, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp handbags, cheap oakley sunglasses

ninest123 said...

air max, iphone 6 plus cases, asics running shoes, ipad cases, vans, lululemon outlet, jimmy choo outlet, herve leger, beats by dre, insanity workout, north face outlet, oakley, instyler, air max, s6 case, ray ban, birkin bag, timberland boots, valentino shoes, soccer shoes, vans shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, nfl jerseys, north face jackets, baseball bats, wedding dresses, soccer jerseys, reebok outlet, ralph lauren, gucci, iphone 6s cases, mcm handbags, abercrombie, chi flat iron, iphone 5s cases, babyliss pro, mac cosmetics, celine handbags, hollister clothing store, converse, p90x, mont blanc, nike roshe run, new balance shoes, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, iphone cases, ferragamo shoes, iphone 6 cases, louboutin, ghd

ninest123 said...

supra shoes, moncler, barbour, ugg, sac louis vuitton, moncler, converse shoes, canada goose, swarovski, wedding dresses, toms shoes, juicy couture, pandora charms, marc jacobs, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton uk, louis vuitton, thomas sabo, canada goose, karen millen, moncler, ugg boots, ugg, moncler, ugg pas cher, ugg, canada goose jackets, louis vuitton, pandora charms, barbour, moncler, sac louis vuitton, coach outlet store online, canada goose outlet, moncler, swarovski crystal, hollister, montre homme, sac lancel, moncler outlet, canada goose uk, rolex watches, moncler, pandora jewelry, doke gabbana, links of london, canada goose, pandora jewelry, canada goose
ninest123 16.01