Nuffnang Ads

Wednesday, March 16, 2011

Petua Muka Nampak Manis dan Tangan Selembut Sutera


Semalam ketika lepak di Ucle John Kopitiam tiba2 aku disapa oleh wanita cantik. Terpegun seketika melihat keindahan ciptaan Tuhan.

"oitt...wadi, ingat aku lagi tak? Mentang-mentang lah duk KL lama"

Laaa...rakan sekolah aku rupanya. Hampir tak perasan, dulu masa di sekolah tak ada lah lawa dan sweet macam ni. Tapi sekarang...mengalahkan primadona melayu. Nak juga tahu apa rahsianya. Pujuk punya pujuk barulah dia beritahu petua yang diamalkan.

Selepas bangun pagi, elakkan tengok muka di cermin. Sebaliknya Cuci muka dulu dengan menggunakan air gula. Tunggu sehingga separuh kering kemudian bilas.

Uihh..tak melekit ke? Katanya kalau nak muka nampak sentiasa berseri terpaksalah tahan. Nak beli SKII mahal sangat.

Tak lama kami sembang, handphone dia mula berdering tanda sms diterima. Sebelum dia minta diri, sempat dia hulurkan tangan untuk bersalam. Amboi, lembutnya tangan. Aku tanya pakai losyen apa?

"ko tak sanggup punya try petua ni. Tapi betul ke nak tahu?" dia tanya sambil duduk balik di kerusi
"ye lah...ceciter..ceciter.." bersemangat aku nak tahu
"berapa no phone ko? Nanti aku mesej jap lagi"

Tanpa berfikir panjang aku terus bagi no phone. Tak sabar nak tahu ni.
5 minit selepas dia berundur, aku terima sms dari dia. Terus aku baca sebab memang tak sabar nak tahu rahsia tangan gebu tu. Inilah mesej yg aku terima



Uwekkkkkkkkkk!! Euwww macam laha**t. Petua macam ni pun ada ke? Pengotor betul. Menyesal aku salam dengan dia tadi. Lama pula tu aku feel dia punya kelembutan tu. Hampeh.

p/s: Baik tak payah cantik kalau nak kena tempek dengan bahan-bahan kotor macam tu.

53 comments:

kella said...

hahahah.. adoiyaaiii.. entri ini buat ku ketawa dan tersengih sengih, terkena pulak ye! hehehe... ishh memang kotor ler... tolonglah! hehe

afiqazizan said...

haha tak sanggup nak wat petua yang mengotorkan tu..haha.

Oasis said...

Thank u Kella sudi menjengah blog ni. Hehe. Ni lah entry paling kotor pernah di post. Nak baca pun dah tak sanggup dah. ✘ sangka betul ada org cam tu kan..

mimi said...

hahaha... adoi.. yo yo o jek.. uhuu

fyna said...

hahahahaha....
mcm tue ka?
eeiiuuwww...

ratusiput said...

ahahaha...geli sehhh...tp zaman skang ni wanita sggup buat apa je demi nk cantik.kalau yg berabis duit beribu tu lain citerla.dah biasa dengar.kira yg ni edisi yg takde duit lah kot.ehehe...

Oasis said...

Afiqazizan:
Gua pun tak sanggup bro. Harap2 jangan awek gua esok amalkan petua tu sudey. Hehe

Oasis said...

Mimi:
Tq mimie sudi singgah di oasis ni. Mmg yo yo pun, dia siap bersumpah lagi mmg dia ad buat.

Oasis said...

Fyna:
Awak geli saya dua kali ganda lagi geli. Euww..!!

Oasis said...

Ratusiput:
Mmg benar. Mmg ada org yg macam tu kan. Kadang2 luaran nampak lain...cam susah nak percaya. Tapi tut tut. Maybe byk menda yang mendesak dorang kut..

rATu kEBaYA said...

yer..... tak lau nak makan macam tu.. ada pulak petua macam tu ye.. kotor tu

YULL said...

isk..isk..mcm tu punya petua pun ada?x sesuai betul...huhu

Oasis said...

ratu kebaya:
Pagi tadi saya nak buang air pun tak slesa bila ingat balik. Geli ahh

Oasis said...

YULL:
Mmg xsesuai langsung kalau nak diamalkan. Xsnonoh kan. Mintak2 la dijauhkan.

adwafarahin said...

penotor giler!!!

YOUsoF said...

Hahaha 'CUN' abes petua ni bro..

boleh lemahkan mata ade la kot kalau amal petua ni + banyak abes sabun kasi hilang bau. ;DD




aku syukur je seadanye...

nabilah_2908 said...

eeeeuuu....

dia hanya bergurau jer kot...ish..pelik sngt petua yg dia bagi tu..


jom ke APA KATA HATI pulak,
SELALU KEKERINGAN IDEA ??

Oasis said...

adwafarahin:
Biaselah tu...macam2 org kat dunia ni.

Oasis said...

YOUsof:
Hahaha. Nak jimat beli losyen tapi terpaksa abiskan duit beli sabun tangan lak. Tak tahu la dr segi sains can ne benda tu blh haluskan tangan

Oasis said...

Nabilah:
Dia tak gurau. Mmg betul. Dah brape kali sy confirmkan ngan dia. Nasib baik lah dia xde akaun blog. Klau tak, mati lah saya dia cari utk dimaki hamun. Huhu

NICK IRFAN said...

petua gula tu mngkin btol yg taik tu mmg x boleh blah! hahahahhaha

Oasis said...

Nick: kalau ko cuba petua untuk tangan tu mmg aku tabik spring kat ko. Hahaha. Cuba la wei, mn tau tangan ko jd igauan gadisz2 kat luar sana tu nanti. Kahkahkah

SYANI said...

Kalau petua cenggitu, tangan tak lembut pun tak pe lah.. Daripada terbayang2 bekas apa yang melekat kat tapak tangan.. YUCKS!

makdara TERdiva said...

hahaha! cantik tp pengotor..

x sggup mokcik nak buat

Oasis said...

Syani:
Betul2...buatpe nak menyusahkan diri sendiri ngan petua2 cam tu kan. Eiii...byk lagi cara lain kut yg lagi suci dan murni.

Jijahh @ f.k said...

EEEYEARKHHH.... takmo salammmmmmmmmmmm...takmoooooooo....

Oasis said...

MakDara terDiva:
Cantik diluar tapi busuk di dalam. Biarlah buruk diluar asal baik di dalam...

solo molo said...

uwekkk !!!~

ardinihumaira said...

uuuu mak aih... sangatla extreme dia punya petua... ;p

Oasis said...

Jijah:
Lain kali sebelum salam ngan orang, kita kena tanya dulu sama ada dia amalkan petua tu ke tak. Hehe

d_tieah said...

Ggggrrrrrrrrrrrrr.. Tak boleh blah lah tips ni.. Abang dah try ke belom? Hahahaha.. Agak2 muka boleh jadi cam Lisa Surihani tak lepas ikut petua tu?

Entry Terbaru : Warga Tua Dan Bayi Terselamat Dari Gempa Bumi Dan Tsunami, Bukan Maria Ozawa Sahaja!

Oasis said...

Solo molo:
Welcome...jgn uwekk kat blog saya plak tau..sy cuma citer je. Hehe

marina anakcikbob said...

cisss... xsior teman nak makan kalo cenggitu ler cara nya..

Oasis said...

Ardinihumaira:
Tersangatlah ekstrim. Jangan cuba aksi ini di rumah OOº°˚˚°ºooo ok.

Oasis said...

di_tieah:
Belum cuba lagi and tak akan cuba skali2 walau diugut bunuh. Walaupun saya punya wangi cam strawberry skalipun. Kahkah

Tapi kalau muka blh bertukar jadi cam Brad Pitt, kena pk dulu la. Haha

Oasis said...

Marinaanakcikbob:
Bukan stakat nak makan..nak uk uk pun terbayang-bayang dibuatnya.

ADfeez said...

erk.... hahaa.. guna wudhu jelah.. insyaAllah muka berseri... ekekekek :P

tangan i sentiasa lembut.. nk ramas x? hahahaha *perasan :P

Oasis said...

Adfeez:
Itu cam jawapan standard artis malaysia je...hahaha. Untung kawan2 u dpt salam2. Tangan lembut sbb amalkan petua tu ke?

IMANSHAH said...

geli owh

Oasis said...

IMANSHAH:
Tau xpe..

Raji berkata said...

hahahahaha
kau jangan lak amalkan petua nih =.="
adeh

Oasis said...

Raji:
Jangan risau, aku tak amalkan pun petua cam tu. Hilang akal apa. Setakat tangan je ✘ halus, bukannya orang nampak pun. Tak berbaloi la bro.

NM02 said...

kahkahkah.... terkena sudah.

tapi petua yg cuci muka pakai air gula tu betul ker???

Oasis said...

NM02:
Kahkahkah.. Petua gula tu cam blh percaya jer. Org2 dulu pun memang ada amalkan kut. Yang petua lembutkan tangan tu tak sure lah.

Awan Biru said...

Awan guna scrub gula disamping selalu wapkan wajah.

Oasis said...

Awan Biru:
Gula adalah skrub yang agak bagus. Goreng gula separuh hancur..biarkan sejuk dan gosok pada muka. Tp tak digalakkan untuk kulit berjerawat atau sensitif.

♕ Mr.IX ♂ said...

hahhah! jijik btol main2 t**k tu....

petua biasa aku amalkan..putih telur + limau nipis..pakai pagi n mlm

Oasis said...

mr. Ix:
Boleh tahan jugak eyh betua tue.
Bagus gak si Mr Ix ni...rajin amalkan petua.

Anonymous said...

It's remarkable in support of me to have a site, which is beneficial in support of my knowledge. thanks admin

my website :: skin lightening forum

ninest123 said...

ninest123 16.01
nike free, air max, louboutin, longchamp, air max, sac burberry, nike roshe run pas cher, michael kors uk, nike roshe, coach purses, replica handbags, longchamp, north face, abercrombie and fitch, vanessa bruno, sac guess, ralph lauren, true religion outlet, nike air max, north face, true religion jeans, air jordan, mulberry, air max pas cher, oakley pas cher, vans pas cher, nike trainers, new balance pas cher, michael kors, nike air force, nike tn, ray ban pas cher, sac longchamp pas cher, nike blazer, michael kors pas cher, timberland, nike huaraches, hollister, hogan outlet, polo ralph lauren, polo lacoste, coach outlet store online, ray ban sunglasses, sac hermes, hollister, lululemon outlet online, nike free pas cher, true religion jeans, true religion outlet, converse pas cher, michael kors outlet

ninest123 said...

oakley sunglasses cheap, burberry outlet, nike shoes, oakley sunglasses, prada handbags, air max, ugg outlet, louboutin, tiffany and co, ray ban sunglasses, longchamp outlet, replica watches, tiffany and co, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton handbags, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet stores, michael kors outlet, ugg boots clearance, ray ban sunglasses, michael kors outlet, uggs outlet, louboutin shoes, christian louboutin, air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren, michael kors outlet online sale, tory burch outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, cheap uggs, prada outlet, nike free, longchamp handbags, michael kors outlet, rolex watches, chanel handbags, uggs, ray ban sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, jordan shoes, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp handbags, cheap oakley sunglasses

ninest123 said...

air max, iphone 6 plus cases, asics running shoes, ipad cases, vans, lululemon outlet, jimmy choo outlet, herve leger, beats by dre, insanity workout, north face outlet, oakley, instyler, air max, s6 case, ray ban, birkin bag, timberland boots, valentino shoes, soccer shoes, vans shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, nfl jerseys, north face jackets, baseball bats, wedding dresses, soccer jerseys, reebok outlet, ralph lauren, gucci, iphone 6s cases, mcm handbags, abercrombie, chi flat iron, iphone 5s cases, babyliss pro, mac cosmetics, celine handbags, hollister clothing store, converse, p90x, mont blanc, nike roshe run, new balance shoes, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, iphone cases, ferragamo shoes, iphone 6 cases, louboutin, ghd

ninest123 said...

supra shoes, moncler, barbour, ugg, sac louis vuitton, moncler, converse shoes, canada goose, swarovski, wedding dresses, toms shoes, juicy couture, pandora charms, marc jacobs, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton uk, louis vuitton, thomas sabo, canada goose, karen millen, moncler, ugg boots, ugg, moncler, ugg pas cher, ugg, canada goose jackets, louis vuitton, pandora charms, barbour, moncler, sac louis vuitton, coach outlet store online, canada goose outlet, moncler, swarovski crystal, hollister, montre homme, sac lancel, moncler outlet, canada goose uk, rolex watches, moncler, pandora jewelry, doke gabbana, links of london, canada goose, pandora jewelry, canada goose
ninest123 16.01