Nuffnang Ads

Saturday, March 19, 2011

sumpahan Berakhir


Nampak tak kesan luka pada jari paling hujung tu. Boleh bayangkan tak kesakitannya. Tapi aku rasa seronok sebab aku rasa sumpahan kaum wanita terhadapku sudah berakhir (mak aii..macam khurafat la plak kan). Ingat tak entry aku yang sebelum ni tentang peristiwa aku bersama wanita hebat tu? Kalau masih blur boleh klik di link ni:


Luka ni aku dapat disebabkan wanita. Aku cuba tolong rakan sekerja untuk buka tingkap pejabat sebab masa tu bangunan kami mengalami kerosakan aircond. Disebabkan aku ni terlalu gagah, jadi picu lock tu patah dan terkena jari.


Tingkap yang berjaya dibuka

Kesan dari ucapan 'Selamat Hari Wanita' di entry tu, aku rasa bala atau perkara buruk yang berlaku antara aku bersama kaum wanita dah pun berakhir. Buktinya dengan luka yang aku dapat ni. Jadi tak ada lagi la lepas ni aku dimalukan dihadapan mereka.

Walaupun sakit tapi aku tetap rasa puas sebab telah berusaha membantu golongan yang sentiasa dimanupulasi ni. Anggap saja itu satu pengorbanan. Erkkk...ada unsur-unsur syirik ke? Tak ada kan...



35 comments:

Oasis said...

Luka makin dalam..

athirah said...

Perghhh... Skt gila tu...

Oasis said...

Athirah:
Sakit...sampai sekarang tak kering-kering kering lagi. Malam berdenyut-denyut.

aleen aiden said...

ha3,unsur syirik 2 xdela tapi kemaen lagi tau bunyik khurafatla,bala sgala..hu3
tahniah,anda prihatin. ^_^

TK said...

Fullamak.. gentleman gitu..
Lepas ni mesti ada org belanja lagi.

Oasis said...

aleen aiden:
hahaha...semua yang berkaitan la kan..malepetaka, sial, dajal....

Hehe...tq2 sebab turut sama prihatin

Oasis said...

TK:
Mintak-mintak la dijauhkan. Tak sanggup dah hamba dibelanja sekian rupa. Rasa hot tapi tak rase gentleman lak bila pompuan blanje lelaki. Betul tak? sekali sekala tak pe lah. hehehe

Awan Biru said...

Dalam Islam takdanya sumpahan bagai.
Sama-samalah kita prihatin dan membantu golongan yang tidak berupaya.

Oasis said...

Awan Biru:
Betul jugak tu, saya sokong. Terima kasih awan biru..

afiqazizan said...

takpe bro..asalkan dapat tlong pompuan kira ok la.

Oasis said...

Betul tu bro...kalau tak tolong akibatnya tak tenang asyik pk benda tu.

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. rajin2, meh laa singgah blog hamba (Aku Sebutir Pasir) kalau nak baca pengalaman hamba travelling ke 45 buah negara.. :)

Oasis said...

Jhazkitaro:
Wow...45 negara? Fuyoo, byk tu. Hamba nak kluar ke satu negara pun susah...nikan plak sebanyak tu. Mesti best ni, OOº°˚˚°ºooo ok, nanti saya jengah skrg.

ADfeez said...

hahhaha.. oasis... seriously percaya lg kt sumpahan wanita tu? :P
hahahaa...

ermm.. x pasal je da luka2 jari tu...
get well soon yah ;)

Oasis said...

Adfeez:
Haha...tak tau la nak ckp ap..xpcaya kan, tp cam betul gak. Kebetulan yang seakan-akan dirancang.

Tq Ad..luka ni dh smkin OOº°˚˚°ºooo ok ..cuma xleh nk lasak2. Tgn kanan xleh nk guna sgt. Tpaksa 'puasa' dlu. Hehe

mr.syazwan said...

nak tlg isapkan darah di tgn tu x???

nak bg tahu ye

=_=

Oasis said...

Mr.syazwan:
Nape lah br bgtau. Dah kering pun nih..

NAZRUL AZAT said...

kesian dia, huhuuuu

Oasis said...

Nazrul Azat:
:(

Its OOº°˚˚°ºooo ok..luka diluar boleh diubat..

ratusiput said...

uiks...mmg terase ngilu bila tgk luka oasis.jgn ade serpihan kaca tetinggal ke apa sudah.haru.takpe...atleast dh membantu kaum wanita.gentleman tu.lelaki kan pelindung... :)

Oasis said...

Uit mmg sakit..pedih. Nak meraung tkt ✘ gentleman lak kan. So thn je lah. Tu pun dh lap ngan tisu, xnmpk sgt darahnye.

Ber'sunat' lg sakit kut..

mzhany said...

wadi, time luka tengahri ke tak? kalau tengahari sure darah banyak...huhu

then, time nak mandi, terkena je air...waaaa nikmati perasaan itu yer..;)

Oasis said...

Hany: ms kena tu tengahari. Panas lak tu sebab aircond rosak.

Balik umah lak nak cuci muka n gosok gigi pun seksa. Pantang kena sabun, rasa cam nak meraung. Hehe

Tapi kite kan laki, buat cool je...

Raji berkata said...

bala3
hahahah ;D
yker dah berakhir weh?
hak2

Oasis said...

Raji:
Harap2 cam tu lah. Ko ni, jangan la nak takut kan aku lak wei...

ADfeez said...

hahaha xpe...
puasa dlu.. sok lusa blh ganti puasa tu.... hehehe...

spank die... hahahah :P

NICK IRFAN said...

ngeri la aku tgk tgn ko tu..

:: noremy bte rahmat :: said...

BW & folo..mehla jenguk belog ai..salam kenal!(^_^)

Oasis said...

Adfeez:
Puasa sunat...hehe

Oasis said...

Nick:
Ngeri ke? Biase-biase je nih..nak tgk yang lagi horror tak? Hehe

Oasis said...

noremy:
ok, tq.

ninest123 said...

ninest123 16.01
nike free, air max, louboutin, longchamp, air max, sac burberry, nike roshe run pas cher, michael kors uk, nike roshe, coach purses, replica handbags, longchamp, north face, abercrombie and fitch, vanessa bruno, sac guess, ralph lauren, true religion outlet, nike air max, north face, true religion jeans, air jordan, mulberry, air max pas cher, oakley pas cher, vans pas cher, nike trainers, new balance pas cher, michael kors, nike air force, nike tn, ray ban pas cher, sac longchamp pas cher, nike blazer, michael kors pas cher, timberland, nike huaraches, hollister, hogan outlet, polo ralph lauren, polo lacoste, coach outlet store online, ray ban sunglasses, sac hermes, hollister, lululemon outlet online, nike free pas cher, true religion jeans, true religion outlet, converse pas cher, michael kors outlet

ninest123 said...

oakley sunglasses cheap, burberry outlet, nike shoes, oakley sunglasses, prada handbags, air max, ugg outlet, louboutin, tiffany and co, ray ban sunglasses, longchamp outlet, replica watches, tiffany and co, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton handbags, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet stores, michael kors outlet, ugg boots clearance, ray ban sunglasses, michael kors outlet, uggs outlet, louboutin shoes, christian louboutin, air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren, michael kors outlet online sale, tory burch outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, cheap uggs, prada outlet, nike free, longchamp handbags, michael kors outlet, rolex watches, chanel handbags, uggs, ray ban sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, jordan shoes, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp handbags, cheap oakley sunglasses

ninest123 said...

air max, iphone 6 plus cases, asics running shoes, ipad cases, vans, lululemon outlet, jimmy choo outlet, herve leger, beats by dre, insanity workout, north face outlet, oakley, instyler, air max, s6 case, ray ban, birkin bag, timberland boots, valentino shoes, soccer shoes, vans shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, nfl jerseys, north face jackets, baseball bats, wedding dresses, soccer jerseys, reebok outlet, ralph lauren, gucci, iphone 6s cases, mcm handbags, abercrombie, chi flat iron, iphone 5s cases, babyliss pro, mac cosmetics, celine handbags, hollister clothing store, converse, p90x, mont blanc, nike roshe run, new balance shoes, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, iphone cases, ferragamo shoes, iphone 6 cases, louboutin, ghd

ninest123 said...

supra shoes, moncler, barbour, ugg, sac louis vuitton, moncler, converse shoes, canada goose, swarovski, wedding dresses, toms shoes, juicy couture, pandora charms, marc jacobs, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton uk, louis vuitton, thomas sabo, canada goose, karen millen, moncler, ugg boots, ugg, moncler, ugg pas cher, ugg, canada goose jackets, louis vuitton, pandora charms, barbour, moncler, sac louis vuitton, coach outlet store online, canada goose outlet, moncler, swarovski crystal, hollister, montre homme, sac lancel, moncler outlet, canada goose uk, rolex watches, moncler, pandora jewelry, doke gabbana, links of london, canada goose, pandora jewelry, canada goose
ninest123 16.01