Nuffnang Ads

Saturday, April 2, 2011

Mengapa Merindu? Ayuh Bangkit!!!



Terima kasih buat semua reader dan blogger yang sudi mendengar kisah Jiwa Kacau oasis. Tak lupa juga kepada yang banyak memberi nasihat serta kata semangat buat oasis. Thank u dan oasis sangat-sangat menghargai.

Cukuplah hanya seminggu untuk menanggung semua tu. Mulai sekarang, oasis mahu bangkit. Tak nak lemah-lemah lagi. Bak kata dia, buat biasa-biasa sudeyhhhh.

Buat apa menderita sakit rindu sorang-sorang kalau belum tentu dia pun berperasaan sama macam kita. Biarlah masa menentukan. Biarlah hanya oasis sahaja yang mengaku memang suka pada dia, sayang pada dia, rindu pada dia.

Pada oasis, kalau dia sudi sms, call atau bbm itu dah kira memadai. Cukup jika dia tanya "buat apa? sudah makan ke belum? dah tido ke?"

Jadi, mulai minggu ni oasis nak fokus! Nak sibukkan diri. Tak nak berkurung dalam bilik meraung sambil dengar lagu-lagu sedih. Nak buat balik aktiviti yang dah lama tak buat. Antaranya:


Naikkan berat badan. Rindu nak berat macam dulu, 70 kg. Sekarang ni dah susut sampai 55 kg. Minggu lepas saja dah turun lagi 3 kg sebab Jiwa kacau, jadi makannya tak menentu.


Bersenam. Dah lama tak pergi gym atau berjogging. Badan dah tak ada shape. Atleast nak keluarkan peluh ni. Asyik air mata je yang keluar, tak menyihatkan langsung.


Tengok wayang atau window shopping. Banyak movie yang best-best tak sempat ditonton. Kalau dulu boleh dikatakan setiap minggu tengok wayang. Sekarang sebulan sekali pun susah. Nak tengok cerita yang kelakar-kelakar saja.


Jumpa kawan-kawan lama. Nak sembang puas-puas. Bincang pasal banyak isu. Bila dah lama tak jumpa ni mesti banyak ceritanya kan.


Ok, jumpa lagi kawan-kawan. Erkkk...nak tanya skit, siapa sudi keluar dengan oasis sila angkat tangan?

48 comments:

ratusiput said...

em...ni kes merindu secret admire ke atau camne ni...ehehe...tp pape pun...bak kate pepatah biar kite mencurah kasih pada insan yg sayangkan kite drp mencurahkan kasih pada orang yg kite je sayang dia.parahhhhh....biar syg berpada2...kelak tidak memudaratkan diri.cewaahhh...pandai je ratu bg nasihat.sok kena btg idung sndiri baru tau ek.ehehe...anyway...jgn sesedey k...good idea kalau dh start nk sibukkan diri tu...mesti byk mende yg kite ketinggalan kan...

Oasis said...

ratusiput:
Apa yang sis cakap tu semuanya betul. Tapi tak kisahlah kalau hanya kita yang mencurahkan kasih. Sedikit kenangan besama pun cukup untuk bekalan hidup ni. Aduhh..sampai cam tu sekali eyh. hehe

ADfeez said...
This comment has been removed by the author.
ADfeez said...

*angkat tangan...

Anati Soki said...

hehehehe... knp ni??? r u ok? pe jd pun... kita kena tabah.. allah takkan uji hambanya lebih dr kemampuan diri nya..
setiap yg berlaku ada hikmah disebaliknya..
:)
trus tabah..
and keep on moving forward with ur life!!! go go chaiyooook!!!!

ADfeez said...

*angkat tangan...

NICK IRFAN said...

wadi ko xnk buat entry kat aweks yang membuatkan jiwa ko kacao ker? mksud aku letak la sekali gambr dia kami nk tgk jgk.. hehehehe

ardinihumaira said...

hehe...jgn sedih2 tau ;) hepi2!

bunga said...

cayokkk..hapy2 selalu..

tapi bunga pun rindu kawan2 bunga..tapi apakan daya bunga maish belum mampu tuk bertemu dan berbual2..:(

YULL said...

happy sokmo ok :)
hidup akan lebih indah bila kita gembira :)
Satu hari nnti insyaAllah akan ada yg membalas rindu tu..aminn..
wink! wink!

Oasis said...

Adfeez:
Jommm2..sape lagi nak ikut nih? Hehe

Oasis said...

Anat:
Betul tu Anat. Semua ni ada hikmahnya kan. Ini baru ujian yang ✘ seberapa dari Nya. Apae pun, tq ye Anat. Dun worry, I'll be OOº°˚˚°ºooo ok.

Oasis said...

Nick irfan:
Entry khas untuk dia? Wooo..tak boleh tak boleh. Nanti kantoi. 30 % reader kat sini kenal dia. Hahaha

Oasis said...

Ardinihumaira:
InsyaAllah... Thanks ye

Oasis said...

Bunga:
Kenapa bunga masih belum mampu jumpa dorang? Tapi ✘ pe, ada banyak cara untuk berhubung dgn drg smua.

Oasis said...

YULL:
Semua masalah boleh jadi ringan kalau kita sentiasa gembira kan. Harap2 suatu hari nanti ada yang betul2 merindui kita. Terima kasih YULL.

arep_lockermonth said...

cepatnye susut berat badan!oasis kene jge kesihatan la!!

mzhany said...

wadi, jom luor lunch kat kedai english style tu nak? wadi kata dekat je kan? betol2 ni tau...

Oasis said...

Hany;
Yang mana 1? Yg kat mid valley ke, kat I0I mall ke...kat sunway pyramid ke..?

Oasis said...

Arep:
Yup berat ni mmg cpt naik n cpt turun..1 hr ✘ mkn nasi pun dah boleh turun smpai 1 kg. Metabolisma tinggi sgt kut..

ieda said...

haaa akak angkat keyboard nie .. x nampak ehhh .. ekekekke :)

jgn merindu sgt dikk simpan sikit rasa kerinduan itu utk org yg lebih penting dlm hidup kite :)

kalau buat banyak xtivite sure x merindu lagiii :))

Lady SharpShouter said...

cuba story sape yg buat awak rindu merindu ni?nak gak tau? ni rindu sensorg, makin lama makin kacau nnt :)

Oasis said...

Ieda:
Nape sampai angkat keyboard tu akak? Adeh la..haha

Tu lah, xnak dah rindu membabi buta macam ni. Ringan2 sudeyhhh.

Ngah buat senarai aktiviti ap nk buat lagi ni. Tq kak.

Oasis said...

LadySharpShouter:
Kalau bgtau siapa yang dirindui tu blh jadi terubat sket eyh? Hurmmm...OOº°˚˚°ºooo ok, nama dia...eh jap2..nak g toilet jap..hehe

adol ihsan said...

Salam :

Uiihh.. dah lenguh angkat tangan ni..
bila nak keluar ni..

hahaha.. :)

Oasis said...

Adol:
Lol..sorry2..tak prasan tadi. Hehe

Awan Biru said...

Hehehe... hebat juga ya penangan cinta ni. Apa-apa pun, saudara sendiri sudah tahu apa yang perlu dibuat daripada terus-terusan menyedihkan diri. Kalau orang taknak, apa kita boleh buatkan. Takkan nak paksa orang sukakan kita pulak.

Awan doakan semoga niat murni saudara itu akan tercapai.

Raji berkata said...

hohoho bgus2 lakukan sesuatu yg menggmbirakan oasis
lupakan kesedihan~ ;D
kalau sudi belnje sudilah keluar xD

Oasis said...

Awan Biru:
Terima kasih di atas keprihatinan awan di atas apa yang membelenggu jiwa oasis. Moga apa yg awan doakan tu akan jedi kenyataan.

Oasis said...

Raji:
Thanks Raji. Jom minum sama. Stakat The ais tu boleh je. Haha

♕ Mr.IX ♂ said...

tak habis lagi ke penyakit rindu tu? haha~~

NICK IRFAN said...

psst klu ko kwin nnt jgn lupa la jemput aku dgn semua kat sini yer... hehe

nabilah_2908 said...

dalam apa pun perbuatan kita..biar besederhana..

jgn terlalu syg..jgn terlalu cinta..jgn juga terlalu benci...kelak nnti memakin diri.. (^_^)

bagus la..kamu dah semakin ok..ceria2 selalu yer....

hidup ni singkat...so..jgn sia2 kan hari yg berlalu dgn bermurung..bersedih.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
REQUEST SI DD

Shamsuddin Amin said...

chill...
epy n smile always...^^

*tgh angkat tgn ni...LoL

Encik Suami said...

sampai susut begitu byk??
erm..parah dh nie.
apa yg penting..kesihatan perlu jaga ok.have a nice day.

jemput terjah new entry

1) Mood:Tak Byk Cakap

Oasis said...

mr. IX:
Terpaksa redha

Oasis said...

Nik:
Insya'Allah Nik.. Jauh lagi tu

Oasis said...

nabilah:
Tq nabilah. Terima kasih di atas segala nasihat.

Oasis said...

Shamsuddin Amin:
Blh angkat sekali lagi? Tak nmpk... terima kasih bro.

Oasis said...

En Suami:
Terima kasih En Suami. Dah lama saya tak singgah di blog saudara. Tunggu yer

rATu kEBaYA said...

harap dah ok ye... merindu tu perlu tapi jangan memakan diri... jaga kesihatan ye

Oasis said...

Tq Ratu.

afiqazizan said...

nice bro..tak perlu nak rindu kat si dia tu lagi..baik pergi gym atau berjogging.

Oasis said...

afiqaziza:
yup bro. semalam dah pergi jogging. hehehe.

ninest123 said...

ninest123 16.01
nike free, air max, louboutin, longchamp, air max, sac burberry, nike roshe run pas cher, michael kors uk, nike roshe, coach purses, replica handbags, longchamp, north face, abercrombie and fitch, vanessa bruno, sac guess, ralph lauren, true religion outlet, nike air max, north face, true religion jeans, air jordan, mulberry, air max pas cher, oakley pas cher, vans pas cher, nike trainers, new balance pas cher, michael kors, nike air force, nike tn, ray ban pas cher, sac longchamp pas cher, nike blazer, michael kors pas cher, timberland, nike huaraches, hollister, hogan outlet, polo ralph lauren, polo lacoste, coach outlet store online, ray ban sunglasses, sac hermes, hollister, lululemon outlet online, nike free pas cher, true religion jeans, true religion outlet, converse pas cher, michael kors outlet

ninest123 said...

oakley sunglasses cheap, burberry outlet, nike shoes, oakley sunglasses, prada handbags, air max, ugg outlet, louboutin, tiffany and co, ray ban sunglasses, longchamp outlet, replica watches, tiffany and co, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton handbags, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet stores, michael kors outlet, ugg boots clearance, ray ban sunglasses, michael kors outlet, uggs outlet, louboutin shoes, christian louboutin, air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren, michael kors outlet online sale, tory burch outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, cheap uggs, prada outlet, nike free, longchamp handbags, michael kors outlet, rolex watches, chanel handbags, uggs, ray ban sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, jordan shoes, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp handbags, cheap oakley sunglasses

ninest123 said...

air max, iphone 6 plus cases, asics running shoes, ipad cases, vans, lululemon outlet, jimmy choo outlet, herve leger, beats by dre, insanity workout, north face outlet, oakley, instyler, air max, s6 case, ray ban, birkin bag, timberland boots, valentino shoes, soccer shoes, vans shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, nfl jerseys, north face jackets, baseball bats, wedding dresses, soccer jerseys, reebok outlet, ralph lauren, gucci, iphone 6s cases, mcm handbags, abercrombie, chi flat iron, iphone 5s cases, babyliss pro, mac cosmetics, celine handbags, hollister clothing store, converse, p90x, mont blanc, nike roshe run, new balance shoes, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, iphone cases, ferragamo shoes, iphone 6 cases, louboutin, ghd

ninest123 said...

supra shoes, moncler, barbour, ugg, sac louis vuitton, moncler, converse shoes, canada goose, swarovski, wedding dresses, toms shoes, juicy couture, pandora charms, marc jacobs, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton uk, louis vuitton, thomas sabo, canada goose, karen millen, moncler, ugg boots, ugg, moncler, ugg pas cher, ugg, canada goose jackets, louis vuitton, pandora charms, barbour, moncler, sac louis vuitton, coach outlet store online, canada goose outlet, moncler, swarovski crystal, hollister, montre homme, sac lancel, moncler outlet, canada goose uk, rolex watches, moncler, pandora jewelry, doke gabbana, links of london, canada goose, pandora jewelry, canada goose
ninest123 16.01