Nuffnang Ads

Monday, April 4, 2011

Its over!!!

Di saat semua reader sibuk menjalankan urusan harian, oasis masih terbaring di katil. Tak daya bangun, apatah lagi ingin menjalankan tanggungjawab sebagai seorang kakitangan kerajaan.
Kenapa?

Kerana malam tadi di saat semua peminat gembira meraikan kejayaan idola mereka, oasis menerima panggilan:

"Wadi, please forget me. I'm Begging u. I'm sorry"

Kenapa oasis terpaksa menanggung semua ni? Apa salah oasis? Pada ketika baru tekak mahu menerima makanan, pada masa bibir mula boleh melirik senyum... tiba-tiba seakan jantung disentap kuat. Mengapa terlalu sukar oasis ingin mengecap bahagia walau sedikit cuma?Ujian apa yang cuba diberikan pada oasis? Kalau ikutkan hati mahu sahaja habiskan riwayat ni. Mujur ada sedikit keimanan diri walau tak setebal mana.

Benarlah kata orang:

"Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop"

Oasis tak salahkan di atas perkenalan kami. Langsung tak menyesal dengan pertemuan kita. Kalau inilah takdirnya, izinkan oasis simpan semua kenangan bersama untuk bekalan di dunia. Kalau masih ada ruang di hati dia biarlah oasis jelaskan disini....oasis setia menanti.

Ini sahaja yang mampu oasis kongsi kepada reader semua kerana sukar menaip bila mana air mata ni tak henti-henti mengalir.

61 comments:

Oasis said...

sorry if entry ni membuatkan readers tidak senang. Oasis hargai semua pandangan dan nasihat dari reader semua. Tq so much.

KuNanGKuNanG said...

sabar la..jgn sedih2...tabahkan hati mengharungi semua dugaanNYA..mesti ada sesuatu disebalik semua ni...

armmey said...

Sabor ye fren, adat dunia tu.. meh jumpe kawan2 & lupakan problem tu ye.. gud luck

TK said...

Ala sedih lagi..Jgn sedey2..Bunga bukan sekuntum dik..
Don gif up in love..:)

Encik Suami said...

pertemuan & perpisahan adalah lumrah.
maybe ianye terjadi pada saat2 yg tak kita duga.
Tetapi..kita kene bersedia menghadapinya.
anggaplah ini dugaan dari yg maha ESA.ada hikmah disebaliknye. percayalah..

jemput terjah new entri

1) Mood:Tak Byk Cakap

nabilah_2908 said...

alahai....

sabar yer...sabar banyak2..faham apa yg kamu rasa skrg ni..sakit..mmg tak terbayang mcm mana sakitnya itu kan..?

ingt..ni semua bukang satu pengakhiran...ianya satu permulaan utk kamu kecapi kebahagiaan yg lebih hakiki.. :)

percaya pada takdir dan ketentuan...jika sudah tertulis dia utk kamu...dia pasti akan kembali...

sabar yer.... cuba jgn fikirkn sangat... :)

d_tieah said...

Abang.. Janganlah sedih.. Aduh~ Lisa Surihani masih single owh.. Ngee :) Nanti adik tolong cakap dengan akak Lisa ek.. Hahahaha.. Erm, tak tau nak cakap apelah.. Sebab sendiri pun takde couple :( Hehehe.. Plus, cinta ditolak.. Tettttt.. Takpe bang, orang hensem/cantik.cun memang selalu dikecewakan.. Itu ujian je bang.. Sebab tu sy pun tak kesah.. Sabo ek..

Entry Terbaru 1 : Berkat Emak Undi ; Shaheizy Sam Bintang Paling Popular 2010
Entry Terbaru 2 : Keputusan Penuh Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010

Awan Biru said...

Aiyo, sedihnya.. Boleh buat drama ni.
Sabar saja ya saudara. Adat bercinta, ada pasang, ada surut. Ada sedih, ada gembira. Eh, Awan ni lebih-lebih pulak.

Oasis said...

Kunang2:
Terima kasih...

Oasis said...

Armmey:
InsyaAllah. Terima kasih kembali

Oasis said...

TK:
Benar bunga bukan sekuntum..

Oasis said...

En Suami:
Yup...mmg pada masa yang salah, saat msh blum bersedia.

Oasis said...

Tak kan smua pengakhirannya macam ni? Huhu. Thanks Nabilah.

NM02 said...

Allah dah tentukan segalanya. mungkin ada baiknya perkara sebegini terjadi sekarang. Allah jadikan yang tersurat dan tersirat itu semuanya bersebab.

kesedihan hari ini akan terbalas dengan kebahagian suatu hari nnt. bersabarlah...

Oasis said...

d_tieah:
Ntah la tieah..mmg sukar nak hadapi semua ni. Thanks ok sudi bagi kata2 semangat pada abang.

Oasis said...

Awan: terima kasih awan. Kenapalah dlm bercinta perlu ada adat macam tu..

Oasis said...

NM02:
Bila lah tibanya masa bahagia tu. Thanks atas nasihat yg berguna.

ratusiput said...

thats mean dia bukan yg terbaik utk oasis.walau pun oasis syg gila kat dia...tp kalau ratu...sgt2 bersyukur sebab tuhan bg petunjuk awal sebelum lg parah.cuma mungkin amik masa skit utk oasis lupakan dia.takpe...take your time.and make sure pasni kena BANGUN n BANGKIT ok :) good luck!

IMANSHAH said...

Salam

semoga kamu tabah ya bro

ieda said...

aloor dikkk siannnnya akak baca nie .. ermm sabar ya dikk
patah tumbuh pasti akan berganti , hanya masa yg menentukannya .. redha dengan ini semua yaaa ..

meh .. meh .. meh .. akak hugsss sikit ... upsssssssssssss
(terlebeyy sudaaaaaaaaaaaa ekekkek)

Raji berkata said...

woahhh chill Oasis
xpe byk2 bersabar owh
dont give up ad hikmahnya tu ^^

Oasis said...

Ratusiput: dia bukan yang terbaik buat saya sebab dua layak untuk dapat yg lagi baik dari saya. Dia mmg baik dan susah nak lupakan dia sis. Terima kasih di atas teguran sis ratu.

Oasis said...

Imanshah:
Thanks bro.

Oasis said...

Ieda:
Terima kasih kak. Akak mmg baik sebab tu dapat suami yang baik, anak2 yang baik. Semoga akak kekal bahagia. Cukuplah kalau saya mampu melihat kebahagiaan org lain kalau itu yg memang saya tak mampu miliki.

Oasis said...

Raji:
Tq Raji. Masih menanti apa hikmah di sebalik ni semua.

YULL said...

dh rasa..perpisahan itu mmg pahit. yull 6 tahun bercinta then putus. Lg pedih n sedih. Alhamdulillah selepas itu Allah bagi yg trbaik wat yull. Bersyukurlh atas apa jua dugaan. InsyaAllah pasti ada hikmah tersembunyi. Senyum ok...xmo sedih2 lg... :)

♕ Mr.IX ♂ said...

doa je r byk2 pada Allah kuatkan semangat...
bukan senang melupakan tapi take time la..

mzhany said...

wadi,
bagus utk mengalirkan airmata, kerana kadangkala dgn mengalirkan airmata, terlepas segala bebanan. tapi jgn sampai terlalu menurut perasaan, menangis tak hingat dunia. itu tak bagus.

takpe wadi,
hany penah dengar ini...

"ALLAH temukan kita dgn orang yg salah kerana ingin kita menimba pengalaman, kerana pengalaman itu sgt bermakna, bukan bermakna ALLAH tak sayangkan kita"

ADfeez said...

a somebody said... love is like a boomerang.. nice & beautiful handmade.. but one time we have to throw it away... with a risk that mayb the boomerang will not coming back to us...
but if the boomerang come back to us, it will be ours forever...:)

kalo syg... kita lepaskan... walaupun pahit dan sakit tuk terima, redha lah.. jika satu hr die kembali kepada kita, itu maknanya die mmg milik kita :)

Oasis said...

YULL:
6 tahun suatu tempoh yang lama. saya pun tak mampu nak terima semua tu kalau itulah kesudahannya. anyway saya tumpang gembira di atas kebahagian yang YULL nikmati sekarang.

Oasis said...

Mr. IX:
Insya'Allah. Terima kasih saudara IX.

Oasis said...

ADfeez:
Terima kasih di atas kata-kata yang penuh bawa erti. Saya redha itu yg boleh membahagiakan dia.

Oasis said...

mzHany;
Terima kasih hany..mungkin ini ujian terbaik darinya untuk wadi kan..

fyna said...

uuikkss..
be strong dear..
sume tue ade hikmahnye ok..
:)

sahromnasrudin said...

assalamualaikum oasis..
saya tertarik dengan nama oasis ini kerana ia adalah sebuah band british yang popular dengan lagu wonderwall..

pertama kali ke sini saya terus folo..

semoga oasis sihat walafiat ya

Oasis said...

fyna:
Tq fyna. I'll be strong. Dun worry ok.

Oasis said...

sahromnasrudin:
Waalaikumussalam... Terima kasih buat saudara penulis yang sudi mingikut blog ini. Terima kasih juga atas ucapan selamat itu.

bunga said...

yakin satu jer..ada yang lebih baik dari dia yag akan dikurniakan oleh ALLAH..insyAllah..hanya DIA yang tahu mana terbaik tuk hamba-NYA..lau xde sapa2 bunga ada..hahahah..(promote diri ke ni)..hahahah..

d'nuraini said...

sabar ya wadi..tuhan itu adil,sebab dr awl lagi dia dah tunjuk yg mana baik dan buruknya...masih awl lagi..apa2 pun take care..ramai lg bunga menunggu wadi diluar.. ;)

Oasis said...

Bunga:
cuma masa je yang menentukan..betul tak Bunga? Kalau bunga masih belum berpunya, nanti kita kawen dua lah ye. hehe.

Oasis said...

aini:
Ramai yang menunggu? Terima kasih aini. Alhamduliilah kalau tuhan tunjuk awal. apa2 pun jodoh kan di tangan-Nya. Saya redha j.

Gurlish said...

Sabar tu separuh dari Iman...... one day Allah will grand someone which is the best for you the rest of your life..... SABAR n wait for that moment....!!!

Oasis said...

Gurlish:
Buat masa sekarang ni...bersabar sajelah. Tq girl..

Shazmiey Abdurahman said...

ermm..rilek la.. yg patah tumbuh ,yg hilang berganti.. klu ada jodoh x kemana jugak kan??

rATu kEBaYA said...

sabar ye.. harap akan terima yg lebih baik lepas ni..

Oasis said...

Syazmie:
salam syazmie. Terima kasih kerana mengingatkan saya pada peribahasa tesebut

Oasis said...

Ratu Kebaya:
harap2 begitulah. terima kasih ratu.

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

putus cinta eh??
sabar yer..
bunga bukan sekuntum
:)

d'nuraini said...

apa2 pun sabar yer & redha k...

Zue AnnaLeeya said...

aduhhh... sedih akak baca entry oasis nih...
byk2 sabo yer...
mgkin ader hikmah sebalik seme tuh...
patah tumbuh, ilang berganti... mgkn pasnih oasis akan dpt yg lebih baik...
Insyaallah...
jgn sedey2 tau...

Oasis said...

Mak Dara Terdiva:
errr...susaj nak cakap. Cam tu lah lebih kurang kut.

Oasis said...

d'nuraini:
Terima kasih

Oasis said...

Zue:
Berat mata memandang...berat lagi bahu memikul. Saya pun berharap agar tabah hadapi semua ni. Terima kasih atas kata2 semangat.

adol ihsan said...

Salam :

Sabar,, mungkin ada hikmah di sebalik semua perkara yg terjadi..
Yg penting, tabahkan hati..

Jgn minta Tuhan kurangkan ujianNya, tapi minta Dia kuatkan hati kita untuk menerima apa sahaja dugaan yg dtgNya dari Dia..

Anonymous said...

im asking u pls stop msging to me coz i already have sum1 else..

i belong to sum1 else already..im begging u pls pls n pls stop calling@ msging me!

Oasis said...

adol:
Terima kasih atas semuanya

Oasis said...

yang tak ingin dikenali:
mana ada wadi call atau sms...org lain tu kut.

ninest123 said...

ninest123 16.01
nike free, air max, louboutin, longchamp, air max, sac burberry, nike roshe run pas cher, michael kors uk, nike roshe, coach purses, replica handbags, longchamp, north face, abercrombie and fitch, vanessa bruno, sac guess, ralph lauren, true religion outlet, nike air max, north face, true religion jeans, air jordan, mulberry, air max pas cher, oakley pas cher, vans pas cher, nike trainers, new balance pas cher, michael kors, nike air force, nike tn, ray ban pas cher, sac longchamp pas cher, nike blazer, michael kors pas cher, timberland, nike huaraches, hollister, hogan outlet, polo ralph lauren, polo lacoste, coach outlet store online, ray ban sunglasses, sac hermes, hollister, lululemon outlet online, nike free pas cher, true religion jeans, true religion outlet, converse pas cher, michael kors outlet

ninest123 said...

oakley sunglasses cheap, burberry outlet, nike shoes, oakley sunglasses, prada handbags, air max, ugg outlet, louboutin, tiffany and co, ray ban sunglasses, longchamp outlet, replica watches, tiffany and co, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton handbags, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet stores, michael kors outlet, ugg boots clearance, ray ban sunglasses, michael kors outlet, uggs outlet, louboutin shoes, christian louboutin, air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren, michael kors outlet online sale, tory burch outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, cheap uggs, prada outlet, nike free, longchamp handbags, michael kors outlet, rolex watches, chanel handbags, uggs, ray ban sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, jordan shoes, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp handbags, cheap oakley sunglasses

ninest123 said...

air max, iphone 6 plus cases, asics running shoes, ipad cases, vans, lululemon outlet, jimmy choo outlet, herve leger, beats by dre, insanity workout, north face outlet, oakley, instyler, air max, s6 case, ray ban, birkin bag, timberland boots, valentino shoes, soccer shoes, vans shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, nfl jerseys, north face jackets, baseball bats, wedding dresses, soccer jerseys, reebok outlet, ralph lauren, gucci, iphone 6s cases, mcm handbags, abercrombie, chi flat iron, iphone 5s cases, babyliss pro, mac cosmetics, celine handbags, hollister clothing store, converse, p90x, mont blanc, nike roshe run, new balance shoes, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, iphone cases, ferragamo shoes, iphone 6 cases, louboutin, ghd

ninest123 said...

supra shoes, moncler, barbour, ugg, sac louis vuitton, moncler, converse shoes, canada goose, swarovski, wedding dresses, toms shoes, juicy couture, pandora charms, marc jacobs, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton uk, louis vuitton, thomas sabo, canada goose, karen millen, moncler, ugg boots, ugg, moncler, ugg pas cher, ugg, canada goose jackets, louis vuitton, pandora charms, barbour, moncler, sac louis vuitton, coach outlet store online, canada goose outlet, moncler, swarovski crystal, hollister, montre homme, sac lancel, moncler outlet, canada goose uk, rolex watches, moncler, pandora jewelry, doke gabbana, links of london, canada goose, pandora jewelry, canada goose
ninest123 16.01