Nuffnang Ads

Monday, April 18, 2011

Malasnya Nak Pindah



Salam Isnin buat reader semua. Minggu ni rasanya minggu paling kusut masai buat oasis sebab diberi masa seminggu untuk kemaskan barang. Macam kena halau bunyinya kan. Oasis sebenarnya kena pindah pejabat dari Putrajaya ke Serdang. Bukan niat bos nak memencilkan oasis tapi katanya nak jadikan oasis sebagai seorang pakar dalam Seed Technologies. Hurmmm.... 

Ni meja oasis kat office di Putrajaya. Walau baru setahun kerja kat sini, tapi barang dah semak giler. Nampak tak keychain yang tergantung tu? Staf2 oasis semua baik hati, selalu bagi ole-ole tiap kali out station.

So bayangkanlah kalau oasis duk sini sampai 5 - 10 tahun lagi. Mahu tak jadi macam muzium kan..

Ni notice board kat mengadap meja oasis yang selalu jadi mangsa contengan staf2. Mesti rindu kat dorang semua ni. Bilik ni selalu jadi tempat drg melepak. Lagipun oasis pembekal snek dan makanan ringan setiap kali dorang nak buat pillow talk. Haha

Tengah pk lagi cam ne lah nak angkut barang-barang ni semua

Dulu bukan main beria oasis buat semua ni, mengalahkan staf perempuan. hehe


Sebahagian fridge magnet yang terpaksa diagihkan kepada staf kat sini sebab malas plak rasanye nak packing smua ni.

Macam mana nak mulakan ni? Kawan-kawan boleh bagi idea tak nak kemas yang mana dulu? Dokumen-dokumen ke, atau barang-barang lain. Arghhhh peningnya. Nasib baik toys dah packing dalam kotak sebulan yang lepas.

Harap-harap kat office baru nanti oasis masih boleh update blog atau sekurang-kurangnya dapat blogwalking. Ok, selamat tinggal...



67 comments:

Oasis said...

Jika hijrah jalan terbaik...redha je la

Encik Suami said...

Fridge magnet tue byknye.
Bagi kat saya sume lah..buleh penuhkan kat mana2 yg patut. mana2 khazanah yg rase tak perlu pun leh bagi kat saya.huhuhu..

jemput terjah new entry

1) (>.<) Khas Utk My Levly Princess (>.<)

IMANSHAH said...

terpegun dan terpana..owh sungguh kemas

ratusiput said...

yarabbi oasis...cantiknye opis ko...kalerpul...i like...tenang jiwa nk wat keje.ngalahkan org pompuan.terpesona skejap.ehehe...em mntk tlgla kawan2 pack kan mende2 hiasan sme tu.mcm dokumen oasis la kena pack sndiri sbb tkt ade yg termissing kalau org lain kemaskan.slamat berpindah ke opis baru ye...jgn lupa update nnti!

nabilah_2908 said...

bnyknya perhiasan..hehehe...

mula2..En Oasis clear kan bnda comel2 dulu...

lepas tu baru kemas file2...time tu tidak la ras semak sngt kan..?

masa balik kerja....angkut le barang sikit2... :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
LAUK MALAS

Oasis said...

En Suami:
En Suani pun minat jugak ke ngan fridge magnet. hehehe. ingat nak bg kat orang jugak tapi lupa lak semua tu pun orang yang bagi. x sampai hati nak kasi kat orang.

Oasis said...

imanshah;
Ni tgh semak la cikgu. Dah malas nak kemas sebab dah nak pindah. hehe

Oasis said...

RatuSiput:
Terima kasih ratu. hehe. Kalau anak staf datang oofc kitaorang, mmg dorang bawak masuk bilik ni. sebab banyak mainan. hehehe.

Oasis said...

Nabilah:
Tq nabilah. Dah tgh kemas sket-sket ni. Pelan-pelan je...takut ada yang terbuang benda penting lak nanti.

TK said...

Bagi akak je la fridge magnet tu..
My colleagues pun semua kumpul fridge magnets. Kalau ke mana2 they wont ask 4 anything but fridge magnets.

I suka your stuffs yg colourful tu..I pun suka bende2 colourful!!

Oasis said...

TK:
saya mmg suka colourfull> rasa sentiasa muda. hahaha

mimi said...

wow! Kagum sungguh.. kemas!
:) all the bes!

YULL said...

wah!!!
sgt chantek opis oasis!!
adeh..tersipu malu yul dibuatnyer..
hehehe...
pindah tempat baru..
kawan2 dilupa jangan...
tuai padi antara masak...lallalala..
hehehe..yull tolong nyanyikan..

marina anakcikbob said...

aku pon nak nak pindah umah.. pening caner nk angkut..

♕ Mr.IX ♂ said...

ok la tu klu dh nk jadi expert seed techno..huhu..tahniahh!! serdang lagi byk kemudahan kan..

afiqazizan said...

banyak dapat ole-ole..bgus la bro..smoga kau rasa gembira sentiasa kat office baru kau nanti..haha.

Oasis said...

Mimi:
Haha...cam tu pun blh kata kemas?

Oasis said...

YULL:
Sedap lagu tu, knp tak abiskan. Hehe, tq YULL.

Oasis said...

Marina:
Pindah rumah lagi menyiksakan kan...

Oasis said...

Mr Ix:
Sbb kat serdang ada lab..so mmg kena mengadap benih je la kali ni..

Oasis said...

Afiqazizan:
Terima kasih...harap2 tiada azab di sana..

mzhany said...

wadi, nak fridge magnet yan g sebelah cili merah tu..uuu beshnyer

eh eh, bab pindah ni mmg sakit kepala, hany pun tak lama lg pindah rumah ni...adoiiiii dah terbayang dah kepenatan nih

Shamsuddin Amin said...

pindah2 ni
mesti byk pengalaman kan...^^

@juera said...

cool la ur ofis..=)

Oasis said...

mzhany:
sebelah cili? Lobak putih tu? Kat pasaraya banyak je. Tapi yg tu kawan wadi bagi, dia beli masa gi taman burung hari tu.

nak pindah rumah mmg paling seksa...nak kena cat lagi, cuci rumah lagi...pindah perabot lagi...

Oasis said...

shamsuddin:
baru kerja setahun kat sini,so pengalaman suam suam kuku je lah.

Oasis said...

juera:
eyh? Hahaha...biase2 je. Offc org bujang.

ieda said...

hhuhu dah nak pindah ya .. tapi bukan pindah blog kan :)

waa banyaknye gift dari kawan2 .. sure adik nie seorang yg sgt2 disenangi oleh kawan2 .. alhamdulillah ..

hoyey .. nak jugak FM tuuuu :))
( muke x malu akak nie kannn .. )

Fara_Adura said...

Oasis. Keychain kat opis sy pom sangat la banyak. Suh aka paksa member2 opis beli tiap kali diorg out station.. gegege.. eh dulu putrajaya precint mana? Sy area alamanda. Hee

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan... singgah la ke blog saya ;)

Anati Soki said...

omg!!! rajin mengumpul!! anat suka firde magnet!! comel!! suka suka suka!!

Ardini Humaira said...

nak la satu banyak tol ni hehe :)

Oasis said...

ieda:
Ye kak...pindah la nmpk gayanye. Hehe..alhmadulillah dapat kawan2 yang baik dan memahami.

Ramai jugak yg nak mintak FM tu ye. Tunggulah nanti saya buat entry khas untuk pengomen2 setia. Nak bg FM. Hehe

Oasis said...

fara adura:
Tu lah, tapi mmg senyum tak putus-putus kalau ada staf yg bagi key chain.

saya kat Presint 2...Miswa Tani.

Oasis said...

Anati:
Thank u Anat...mmg dri dulu suke mengumpul.

Oasis said...

ardini humaira:
hehehe...suke eyh.

zuwairi:
insya'Alah

Raji berkata said...

mashaAllah comelnyer office hang
woahhh confrim quality kerja pun yg terbaik cmnih
hahaha

Oasis said...

Raji!!!!!!

Muncul jua kamoo yer. Cam ne ngan Jepun? Sronok la kan duk sana.

Bahagian kita org ni Bahagian Kawalan Kualiti, so kenalah berkualiti bila bekerja. Hehe

rATu kEBaYA said...

mesti update dan BW tau.. nanti akak rindu...

selamat berpindah ditempat yang baru...

khazanah tu semua.. post je kat akak.. kabinet belakang meja akak byk yang kosong lagi.. hehehe

Oasis said...

Ratu Kebaya:
Jangan risau akak...i will ok

Sediakan almari besar-besar, takut tak muat. byk barang ni.

Awan Biru said...

Macam ofis perempuan pulak tapi kemas dan ceria. Kalau Awan, bersepah sana-sini.

Cuba kemas barang penting dulu. Then benda yang tidak seberapa penting. Kalau ada yang boleh diagihkan menjadi kenangan, boleh jugak. Jadi tiadalah berat sangat.

Berharap sangat yang saudara dapat mengupdate blog anda nanti ya. Seronok datang ke blog saudara ni. Apa-apa pun, selamat berpindah ke tempat baharu. Semoga dengan perpindahan itu, saudara akan dapat mengumpul lebih banyak pengalaman lagi.

Chayokkk...
(opsss...terlebih sudah)

NICK IRFAN said...

klu x pegi boleh ke? kalau aku mmg xkn pergi sbb tmpt ko tu ko cte smua baik2 kalau aku sayang nak pegi

Anati Soki said...

eiii.. sedekah kat anat pun takpe.. eishhh....

Small Hiker said...

What a hobby? Interesting!

sahromnasrudin said...

saya silap tgk meja ke?? saya ingat itu meja wanita kerana awak sungguh kemas orangnya..terpana saya :-)

Oasis said...

Awan biru:
offc perempuan? Ada ada je awan ni. Dah hampir nak siap kemas, cuma tunggu masa nak angkut jer.

Insya'allah saya cuma update blog. Trima kasih kerana masih setia dengan blog ini.

Oasis said...

Nick:
Betul tu Nick. Kalau ikutkan memang tak nak pergi sebab suasana di sana sungguh berbeza. Kat sini 35 orang kakitangan tapi kat tepat baru hanya kami berdua saje nanti. Huhu

Oasis said...

Anati sokii:
anat lambat inform...Dah bagi kat staff yang lain sebahagiannya. Yg lain tu oasis simpan tanda kenangan.

Oasis said...

Small Hiker:
Hahaha...tq bro

Oasis said...

Sahromnasrudin:
Kemas? Kan berselerak dengan fail2 tu semua...

aleen aiden said...

mak aih xpandang laen dah.pandang kek je.nak jugak!!!!hu3

d_tieah said...

Walaweh.. Cantik, kemas sangat meja abang.. Fuhh.. Mengalahkan meja pompuan.. Huhh! Kalau Eric tengok, dia pun ternganga kot.. Hahaha..


Entry Terbaru : Happy Birthday ; Tiket Free Untuk Blogger

Oasis said...

aleen:
Hahaha...ni mesti tukang habiskan kek ni kan

Oasis said...

d_tieah:
Kalau eric tengok dia akan membebel. Dia cakap xde konsep langsung, bersemak sana sini. ngehh3.

NM02 said...

yu!!!!

ai minta FM tu satu.. kalu banyak lagi, bagi le dua tiga empat, seploh ker....

Oasis said...

NM02:
Ramai jugak peminat FM ni. Nanti oasis out station, saya akan beli banyak2...pastu pos kat reader yg setia. Hehe

fyna said...

waaa..naek pangkat e?

NM02 said...

wow... ai tunggu!!

athirah said...

cntik kot tempt... even brg byk tp tersusun gakkk.

Anonymous said...

Excellent іtems frοm you, man.
I have bear in minԁ your stuff ргіor to and you're simply too wonderful. I really like what you have acquired here, certainly like what you'гe saying
and the beѕt wаy ωhеrein you say it.
Υou are making it enjoуаble and уou still tаκe
care of to κeep it wіse. I can't wait to learn much more from you. This is actually a terrific site.

Here is my web-site skin lightening for african americans

ninest123 said...

ninest123 16.01
nike free, air max, louboutin, longchamp, air max, sac burberry, nike roshe run pas cher, michael kors uk, nike roshe, coach purses, replica handbags, longchamp, north face, abercrombie and fitch, vanessa bruno, sac guess, ralph lauren, true religion outlet, nike air max, north face, true religion jeans, air jordan, mulberry, air max pas cher, oakley pas cher, vans pas cher, nike trainers, new balance pas cher, michael kors, nike air force, nike tn, ray ban pas cher, sac longchamp pas cher, nike blazer, michael kors pas cher, timberland, nike huaraches, hollister, hogan outlet, polo ralph lauren, polo lacoste, coach outlet store online, ray ban sunglasses, sac hermes, hollister, lululemon outlet online, nike free pas cher, true religion jeans, true religion outlet, converse pas cher, michael kors outlet

ninest123 said...

oakley sunglasses cheap, burberry outlet, nike shoes, oakley sunglasses, prada handbags, air max, ugg outlet, louboutin, tiffany and co, ray ban sunglasses, longchamp outlet, replica watches, tiffany and co, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton handbags, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet stores, michael kors outlet, ugg boots clearance, ray ban sunglasses, michael kors outlet, uggs outlet, louboutin shoes, christian louboutin, air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren, michael kors outlet online sale, tory burch outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, cheap uggs, prada outlet, nike free, longchamp handbags, michael kors outlet, rolex watches, chanel handbags, uggs, ray ban sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, jordan shoes, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp handbags, cheap oakley sunglasses

ninest123 said...

air max, iphone 6 plus cases, asics running shoes, ipad cases, vans, lululemon outlet, jimmy choo outlet, herve leger, beats by dre, insanity workout, north face outlet, oakley, instyler, air max, s6 case, ray ban, birkin bag, timberland boots, valentino shoes, soccer shoes, vans shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, nfl jerseys, north face jackets, baseball bats, wedding dresses, soccer jerseys, reebok outlet, ralph lauren, gucci, iphone 6s cases, mcm handbags, abercrombie, chi flat iron, iphone 5s cases, babyliss pro, mac cosmetics, celine handbags, hollister clothing store, converse, p90x, mont blanc, nike roshe run, new balance shoes, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, iphone cases, ferragamo shoes, iphone 6 cases, louboutin, ghd

ninest123 said...

supra shoes, moncler, barbour, ugg, sac louis vuitton, moncler, converse shoes, canada goose, swarovski, wedding dresses, toms shoes, juicy couture, pandora charms, marc jacobs, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton uk, louis vuitton, thomas sabo, canada goose, karen millen, moncler, ugg boots, ugg, moncler, ugg pas cher, ugg, canada goose jackets, louis vuitton, pandora charms, barbour, moncler, sac louis vuitton, coach outlet store online, canada goose outlet, moncler, swarovski crystal, hollister, montre homme, sac lancel, moncler outlet, canada goose uk, rolex watches, moncler, pandora jewelry, doke gabbana, links of london, canada goose, pandora jewelry, canada goose
ninest123 16.01

Xiaozhengm 520 said...

coach factory outlet
polo ralph lauren
supra sneakers
cheap oakley sunglasses
fitflops sale clearance
cheap oakley sunglasses
oakley vault
ray ban sunglasses
giuseppe zanotti sandals
true religion
lebron james shoes
ed hardy clothing
tods outlet
rolex watches
ray bans
longchamp outlet
louis vuitton outlet
adidas originals
gucci handbags
michael kors outlet
nike nfl jerseys
hollister clothing
kate spade
lebron 12
michael kors handbags
michael kors outlet
pandora jewelry
louis vuitton handbags
nike air force 1
nike running shoes
rolex watches outlet
louis vuitton outlet
adidas shoes
michael kors handbags
coach outlet store online
michael kors bags
louis vuitton outlet stores
gucci outlet
hollister outlet
ray ban outlet
2016.5.31haunqgin

fattoma said...

http://www.prokr.net/2016/09/thermal-insulation-companies-8.html
http://www.prokr.net/2016/09/thermal-insulation-companies-7.html
http://www.prokr.net/2016/09/thermal-insulation-companies-6.html
http://www.prokr.net/2016/09/thermal-insulation-companies-5.html
http://www.prokr.net/2016/09/thermal-insulation-companies-4.html
http://www.prokr.net/2016/09/thermal-insulation-companies-3.html
http://www.prokr.net/2016/09/thermal-insulation-companies-2.html
http://www.prokr.net/2016/09/thermal-insulation-companies.html
http://www.prokr.net/2016/09/thermal-insulation-companies-17.html

Create short url said...

شركات للربح من اختصار الروابط
Create short url
موقع اختصار الروابط
Create short url
موقع اختصار الروابط
Create short url
موقع اختصار الروابط
جلب الحبيب
الشيخ الروحاني
Create short url
موقع اختصار الروابط
Create short url
موقع اختصار الروابط
Create short url
موقع اختصار الروابط
الشيخ الروحاني
جلب الحبيب
Create short url
موقع اختصار الروابط
Create short url
موقع اختصار الروابط
Create short url
موقع اختصار الروابط
http://www.3nwan.net/vb
http://www.sheikhmaghreb.com/