Nuffnang Ads

Tuesday, April 19, 2011

Rindu Sofia Jane

Betul ke oasis rindu pada Sofia Jane? rindu pada bini orang? Ishhh...sebenarnya oasis tengah rindu nak jumpa dengan anak buah sorang ni...namanya Soffea Auni atau kami panggil dia Pia. Bukan Sofia Jane.

Pia ni kecil2 dah jadi model iklan. Pernah tengok tak iklan Celcom Exec 1+5 Plan kat TV? Alah...yang baby ramai-ramai kat dalam hospital tu. Ada dua baby boy dan sorang baby girl. Skrip dia lebih kurang cam ni:

"Can i be your sister"... pastu dia kenyit mata


Kalau reader tak berapa nak sure boleh klick kat link ni:



chiikuuuuu... 

chakkkkkkkk 

Aaaaaa.... 

 Muka Pia time sedih..

Ingat lagi tak mata ni? Ni time pia masih baby lagi

Oasis ingat hujung minggu ni nak balik Puchong, nak tengok Pia and nak lepak-lepak dengan anak buah yang lain. Dah lama tak breakfast kat dengan dorang semua. Oasis suka tengok gelagat anak sedara bila time makan. Berselera sungguh. Pelayan kat kedai mamak tu pun dah masak dengan perangai nakal dorang ni. Hehehe, sama cam pak cik dia la kut. So, siapa nak ikut?

67 comments:

Oasis said...

Harap2 hujung minggu ni tak de kerja penting yang nak kena settle..

d'nuraini said...

nx ikut..sy free...

Awan Biru said...

Chiku chiku chiii... Alaaa, cutenya dak tu. Cam nak timang-timang saja.

ratusiput said...

comeinye pia ni...mmg ptut pun jd model iklan...rase nk gomol je pp dia :)

rATu kEBaYA said...

akak ingat baby girl tu..mmg comeilah.. kecik2 dah jadi model ye.. rezeki...

berkumpul dgn anak buah mmg seronok.. macam2 ragam ada

Ardini Humaira said...

comelnye!!! rasa nak cubit pp dia :)

YOUsoF said...

PIA sangat COMEL!!

oh Pia ke baby tu? bertuah la kan..

sila la cerita pasal Pia selau ok.. ;)

Raji berkata said...

pakcik yg baik nih
anak buah msti suka hohoho
nk jgak ikut kalau kau blnjer xD

nabilah_2908 said...

ingt2 iklan tu...hehehe

wah...kecik2 lagi dah popular...

nnti kim salam peluk cium kat Pia eh...comel sngt...bambam lak tu..ngeee...geram..!! :)

d_tieah said...

Wah.. Anak buah abang ke budak tu? Comel giler.. Huhuhu.. Padanlah dgn bapa saudara dia.. Ngee :)


Entry Terbaru : Happy Birthday ; Tiket Free Untuk Blogger

Oasis said...

d'nuraini:
Ok, lagi sape lagi? Hehehe

Oasis said...

Awan Biru:
chit chit chit...eyh, macam bunyi burung plak. haha. Timang je..

Oasis said...

Ratusiput:
Hah, nak gomol?

Oasis said...

RatuKebaya:
Tapi kadang-kadang boleh buat hiruk pikuk ngan bunyi dorang ni semua. Hehehe

Oasis said...

Ardini:
mmg budak ni selalu kena cubit. Nenek dia la paling kerap cubit2 pipi. haha

Oasis said...

YOUsof:
Insya'Allah...nanti kalau dia dapat adik saya akan review. Kahkah...macam produk plak nak kena review2 kan..

Oasis said...

Raji:
satu hal la plak nak kena tempah tiket kapal terbang dari Jepun turun Malaysia kan...semata2 ko nak lepak ngan kitaorg. Hehe

Oasis said...

Nabilah:
Ok, nanti saya sampaikan. Kalau dia tak jawab janga kecik ati ye sbb dia tak leh cakap lagi...hehe

Oasis said...

d_tieah:
Hehehe...mekasih. Anak buah yang masuk tv tapi bapak sedara la yang lebih2 kan...

Shamsuddin Amin said...

wah...
kecik2 dh glamer...

patut la muke pia tu ade iras2 oasis...^^

Oasis said...

Shamsuddin:
Ada iras ke? Tang kening je kut....hehe

Shamsuddin Amin said...

tang kning n mata...^^

♕ Mr.IX ♂ said...

comel2..bila besar skit leh jadi model iklan lain lak...

afiqazizan said...

anak buah kau ke bro...comel doh..haha.

sahromnasrudin said...

wah!!! cumilnya baby..rasa nak cubit je pipi dia kan...

Oasis said...

shamsuddin:
hahaha...mmg dari gen yang sama. sebab tu lah kut

Oasis said...

mr. Ix
pak cik dia sampai sekarang tak dapat jadi model. hahaha, lawak je

Oasis said...

afiqazizan:
salah seorang dari anak buah...

Oasis said...

sahromnasrudin:
Cubit sket2 je tau..jangan lebih2. Hehe

ieda said...

loor bb tu , bb saudara oasis ke ??? huhuhu sgt2 lah cumeinya ..
ya allahhh sukenya kat pipi dia tuu tembam tul .. ekekke

ader cam pakcik dia lahhhhhh cute gituuu :))

Oasis said...

ieda:
macam pak cik dia? Hahaha...lawak la akak ni.

Apa2 pun, tq.

NM02 said...

aiyak.... manyak tembom pipi dia. meh nak geget, nak picit pipi tu.. ish... geram nih...

cumel sangat la pia ni. mcm uncle dia.. ahaksss

fyna said...

alololo...tomey2nye..
geram lak tengok die..

Oasis said...

NM02:
uncle dia tak tembam sangat...hehe

Oasis said...

fyna:
ngeeehhhh3..

ieda said...

dik bagi no hp :)

NICK IRFAN said...

wah! comel la pia.. eh! dia anak sedara ko rupanya? belakon iklan tu..

TK said...

Ala comelnya your niece..cam pakcik dia gak..hehe
Auntie rasa nak cubit pipi dia..

IMANSHAH said...

bila nak ada anak sendiri ni

Anati Soki said...

alolololo.. comel!!!!!

ADfeez said...

siyes mmg comel...!!!! nk tarik pipi pipi tu.. hehehe ;D

Mak Su said...

mmg comellah pia tu :)

tapi sy udah berjaya peluk sofia jane di awal tahun 90an... yea yea yea, dapat bergambar dgn dia :)

Oasis said...

Ieda:
Hahaha...Pia ✘ pakai telefon lagi la kak. Tunggu besar sket ae..hehe

Oasis said...

Nick Irfan:
Mana tak tumpahnya kuah kalau tak ke nasi..hahaha, prasan plak aku ni.

Oasis said...

TK:
Cubit pipi pak cik dia skali k. Hehe

Oasis said...

Imanshah:
Soalan cepu mas lagi. Ngehh3.

Oasis said...

Anati soki:
‎​"̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮..tq2

Oasis said...

ADfeez:
Tarik lah...jgn tak tarik.

Oasis said...

Mak su:
Fuyooo...saya jeles la ngan mak su. Cam ne mak su dapat plok dia ni?

sahromnasrudin said...

selamat bekerja utk oasis di pagi jumaat...

marina anakcikbob said...

tomelnyeeeeeeeeee.......
aku pantang nampak dak comel2 ni.. rasa nak kidnap je..

NICK IRFAN said...

psst... ko bila plak nak ada anak sndiri ni? hehehe

mzhany said...

wadi, tlg ciom kan pia utk hany ihihhi gerammm owh tgk...

~Nabilah~ said...

comelnyer...mcm nk cubit jer....hehehe :)

adol ihsan said...

SAlam...

COmel budak itu.. sape namenya? Pia ek? Nickname dia ek?

:)

Oasis said...

sahromnasrudin:
Terima kasih...dan sekarang dah masuk hari Jumaat pun...hehe

Oasis said...

marinanakcikbob:
Haishhh...bahaya kidnap budak.

Oasis said...

Nick:
Psttt..awal lagi kut.

Oasis said...

mzhany:
Baik. Boleh jer...senang jer tu.

Oasis said...

Nabilah:
Cubit je..tak pe, mak dia pun tak kisah sangat

Oasis said...

adol Ikhsan:
Yup, nama timangan dia. Dulu panggil Auni...sekarang dah terbiasa panggil Pia. Hehe

Anonymous said...

Οh my goodness! Ιncredіble article dude!
Thanks, Ηоweveг I аm going through isѕues with your RЅS.
I don't understand the reason why I am unable to subscribe to it. Is there anybody getting similar RSS issues? Anyone that knows the solution can you kindly respond? Thanks!!

my web site: skin lightening products

Anonymous said...

electronic cigarettes, e cigarette reviews, best e cigarette, e cigarettes, electronic cigarettes, electronic cigarette brands

ninest123 said...

ninest123 16.01
nike free, air max, louboutin, longchamp, air max, sac burberry, nike roshe run pas cher, michael kors uk, nike roshe, coach purses, replica handbags, longchamp, north face, abercrombie and fitch, vanessa bruno, sac guess, ralph lauren, true religion outlet, nike air max, north face, true religion jeans, air jordan, mulberry, air max pas cher, oakley pas cher, vans pas cher, nike trainers, new balance pas cher, michael kors, nike air force, nike tn, ray ban pas cher, sac longchamp pas cher, nike blazer, michael kors pas cher, timberland, nike huaraches, hollister, hogan outlet, polo ralph lauren, polo lacoste, coach outlet store online, ray ban sunglasses, sac hermes, hollister, lululemon outlet online, nike free pas cher, true religion jeans, true religion outlet, converse pas cher, michael kors outlet

ninest123 said...

oakley sunglasses cheap, burberry outlet, nike shoes, oakley sunglasses, prada handbags, air max, ugg outlet, louboutin, tiffany and co, ray ban sunglasses, longchamp outlet, replica watches, tiffany and co, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton handbags, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet stores, michael kors outlet, ugg boots clearance, ray ban sunglasses, michael kors outlet, uggs outlet, louboutin shoes, christian louboutin, air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren, michael kors outlet online sale, tory burch outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, cheap uggs, prada outlet, nike free, longchamp handbags, michael kors outlet, rolex watches, chanel handbags, uggs, ray ban sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, jordan shoes, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp handbags, cheap oakley sunglasses

ninest123 said...

air max, iphone 6 plus cases, asics running shoes, ipad cases, vans, lululemon outlet, jimmy choo outlet, herve leger, beats by dre, insanity workout, north face outlet, oakley, instyler, air max, s6 case, ray ban, birkin bag, timberland boots, valentino shoes, soccer shoes, vans shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, nfl jerseys, north face jackets, baseball bats, wedding dresses, soccer jerseys, reebok outlet, ralph lauren, gucci, iphone 6s cases, mcm handbags, abercrombie, chi flat iron, iphone 5s cases, babyliss pro, mac cosmetics, celine handbags, hollister clothing store, converse, p90x, mont blanc, nike roshe run, new balance shoes, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, iphone cases, ferragamo shoes, iphone 6 cases, louboutin, ghd

ninest123 said...

supra shoes, moncler, barbour, ugg, sac louis vuitton, moncler, converse shoes, canada goose, swarovski, wedding dresses, toms shoes, juicy couture, pandora charms, marc jacobs, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton uk, louis vuitton, thomas sabo, canada goose, karen millen, moncler, ugg boots, ugg, moncler, ugg pas cher, ugg, canada goose jackets, louis vuitton, pandora charms, barbour, moncler, sac louis vuitton, coach outlet store online, canada goose outlet, moncler, swarovski crystal, hollister, montre homme, sac lancel, moncler outlet, canada goose uk, rolex watches, moncler, pandora jewelry, doke gabbana, links of london, canada goose, pandora jewelry, canada goose
ninest123 16.01