Nuffnang Ads

Tuesday, December 16, 2008

MENCURI BUAH DI TAMAN WARISAN PUTRAJAYA

Aku rasa kali ni aku amat beterus terang skit. Hehe. Aktiviti yg btul2 tak dirancang. Pagi tu family aku dtg mlawat kat tmpt kerja. Nak jogging n main basikal katanya. Lps abis tu, drg lepak jer. Sian lak aku tgk. Tak sampai hati tgk drg kebosonan, aku ajak gi lepak kat Taman Warisan yg terletak di Presint 16, Putrajaya.

Disebabkan aku dulu pernah keja kat situ, so dpt lah naik buggy secara percuma. Yg plg best staf kat sana bagi kunci buggy, suh aku bawak sdri.


Buggy ni kami yg punya...


Aku dan Afiq. Yg kat blkg tu kakak aku

Hadif ceria bersama ayah dia. Gigi dah tahap kena rendan ngan clorox


Nampak tak kat tgn Gadis Bond tu? Buah mangga atau nama saintifiknya Manggifera indica


Ni dia...mangga yang berjaya dicuri. Jika didapati bersalah boleh didenda RM300! Tidakkkk!!!


Penjenayah2 yang jadi mangsa tipu aku. Makan buah Rokam Masam yang didakwa manis


Menjamu satay Haji Samuri di penanggah, Taman Warisan


Kpd mereka yang mahu merasakan pengalaman melihat beraneka buah-bauahan tempatan, ayuhlah ke Taman Warisan Putrajaya. Ni ada beberapa info berkaitan dgn taman ni:

harga buggy : RM15 untuk 6 orang dan RM20 untuk 12 orang

Basic guided tour : RM2 serng (booking) / RM4 seorg (walk in)

Superior guided tour : RM3
(booking) / RM6 seorg (walk in)


Superior guided tour termasuk demonstrasi pemprosesan getah. So korang boleh tengok sendiri cara penorehan getah dilakukan hinggalah bagaimana getah diproses.

p/s: jgn bagitaw sape2 pasal buah mangga tu ek...



11 comments:

i-chimera said...

oooo... mencuri ya... tak baik... berdosa, nanti mati masuk neraka.. haha...

pemikir lapuk said...

ko curi ye..nanti aku rpot...hahaha...aku selalu gak mlm2 lepak kat kedai mamak p9..jom..join...hahahaha

Oasis said...

i-chimera..
Skali skala xper...Drpd busuk cam tue

Pemikir lapuk..
owh ye ker....ad la gak kadang2 lepak kat sana

Anggerik Hutan said...

hahaha mencuri wadi..menarik gak yerk taman warisan putra jaya..pasni ko bw aku jejln la plak kat sn hehehe..
tmpt ni kalo pelancong asing dtg melawat ok gak kan..erm...menarik2..

Oasis said...

Menarik kat sana. Lupa nak ambik gmbr2 kat sana...hehe. Nanti aku promote taman wetland plak

orangorang said...

wadi, nnt bila anggerik balik, orang2 nk wadi bawa kami round2 kat tempat tu.boleh??

Oasis said...

of course blh orangorang. Pastu kita naik basikal and berkayak kat wetland plak k

orangorang said...

hehehehe.....
jangan janji tinggal janji tau.
nanti bila anggerik balk,orang2 kena pastikan supaya semua yg kite angan2kan menjadi kenyataan.klu x, sure anggerik sedih nnt

Oasis said...

Baik lah...kita akan pastikan Anggerik sentiasa gembira. Itu janji kita

Anonymous said...

I hardlу droр resρonѕеs, but i dіd a few searching and wound uρ herе "MENCURI BUAH DI TAMAN WARISAN PUTRAJAYA".

And I аctuallу dο hаve а cοuplе of quеstionѕ foг yοu іf you do
not mіnd. Cоuld it be just me oг dοes it give thе imprеѕѕiоn
liκе a few οf thеѕе comments come acroѕѕ lіke they aгe written by brain deаd individuаlѕ?
:-P And, if уou are ρosting on othеr sіtes, I
would like to follοw anуthing new
уοu hаvе to рοѕt. Could yοu list of all
of your ѕharеd pagеs liκe your Faceboοk ρage,
tωitteг feeԁ, or linkеdіn pгofile?


Αlѕо ѵіѕіt my ωebpagе;
natural skin lightening

Anonymous said...

Ι hardly drop responseѕ, but i did a few searching and wound
up here "MENCURI BUAH DI TAMAN WARISAN PUTRAJAYA". Anԁ I аctuаlly do haνe а couple of questionѕ for you іf you do not mind.
Coulԁ іt be just me or ԁoes it give the imρгеssion lіκe a few of these cоmments сome
acrosѕ like they are writtеn by brain ԁеad іndividuals?
:-P And, if you аre posting on othеr sіtes,
I woulԁ like to fοllow аnуthing new you have to post.
Could you lіѕt of all of your ѕhаrеd pages like youг Faсebook page, twittеr feed, oг linkeԁin prοfіle?


Μy web site; natural skin lightening