Nuffnang Ads

Tuesday, December 9, 2008

Melepas Gian

Berminggu-minggu sibuk ngan kerja, dah tiba masanya aku curi masa untuk mengurangkan stress. Aku pilih lokasi yang paling dekat, Alamanda Putrajaya. Niat nak window shopping jer, last2 tertewas juga. Xpe la, lagipun dah lama tak shopping.

Mcm biasa la, klu bab2 shopping or window shopping ni, aku lebih suka gi sorang2. Senang nak pilih barang. Jalan berjam-jam pun tak de org nk kesah. Cuma masalahnya xder orang nak tegur pasal perbelanjaan kita. Ni ada beberapa item yang aku beli, yg mampu aku capture

CD Jason Mraz ni aku beli kat Speedy. Lagu dia best especially I’m Yours, Make It Mine, Butterfly dan Lucky. Suara dia yg agak ‘malas’ nak nyanyi tu menambahkan keunikan. Lagipun cover album dia simple. Harga : RM44.90


Kasut sukan NIKE dibeli di kedai Al-Ikhsan sebab kat butik NIKE tak banyak design. Tengah ada less, so apa lagi...kad kredit la jadi mangsa. Harga: RM225


Hampir sejam aku cari EDT. Ingat nak beli BURBERRY or RALPH LAUREN. Akhirnya aku setia gak pada jenama yg mmg aku pakai dari dulu lagi, ETERNITY from CK. Promoter Parkson tu bagi DAVIDOFF shower gel and deodorant sbg free gift. Harga : RM184.


Masuk kedai cermin mata ni sbenarnya semata-mata nak beli solution for lens. Terpedaya dgn promoter, aku terbeli speck ni (ada promotion katanye). POLO SMITH. Ok la kut, dah lama tak tukar cermin mata baru. Asyik pakai contact lens, bwat penat mata jer. Harga : RM 189 jer.


Sambil tunggu cermin mata siap, aku terpedaya lagi. Tertarik ngan design yg agak sporty, and of course harga promosi yg agak melampau, cermin mata hitam ESPRIT aku beli. Harga : RM 394


Ni antara yang aku rasa agak tak logic. Luggage SANTA BARBARA yang comel ngan corak jalur. Disebabkan beli satu percuma satu, aku kongsi ngan housemate. Harga : RM50 (dapat dua!!)

4 comments:

Pengir@n Kudos said...

wahhhhhhhhh!!! memang.. kalau time gisan or tension tu memang meriah bershopping kan wadi...

Anggerik Hutan said...

aku pun wadi kalo time bosan2 adalah time bahye..sbb kemungkinan untuk membuang duit adalah tinggi..hehehe...dan juga membuat perkara diluar jangkaan..mcm aku crite kat entry aku yang bertjuk christmas tu..hehehe..tobat tak buat dah.."kekasih ku seru"

Oasis said...

Pengir@n Kudos...
Tu la, meriah sgt. Kan best klu jd anak menteri

Anggerik Hutan...
xpela zai, setahun skali cam tu ok je kut...simpan duit byk2 pun xde guna gak. Bila da tua nanti xtau nk guna utk ap lagi. kan..

Awan Biru said...

Tak sanggup den.