Nuffnang Ads

Friday, December 12, 2008

Mahal Bangat

Peribahasa ada menyebut ‘Alah Membeli Menang Memakai’. Istilah ni la yg selalu aku guna klu nak beli ape2 barang atau makanan. Paling sakit hati bila apa yang kita dapat tak berbaloi ngan wang ringgit yang kita kluarkan.

2-3 hari lepas aku kuar ngan rakan2 sekerja kat Alamanda, mmg kuar untuk berhibur. Dah lama tak berkaraoke, ntah sedap lagi ke tak suara ni. Disebabkan lama nak menuggu giliran, kitaorg gi makan kat food court dulu.

Bukan nak ckp serasi, jauh sekali ada jodoh...tapi aku ngan jaja tiba2 rasa nak menikmati Yong Tau Fu. Kami berdua pun pergi la kat satu stall ni. Tak nak ambik bnyak sbb si Jaja ni tengah berdiet. So aku pun ambk sket jugak la sbb nk bagi moral support kat dia.

Lepas hantar kat kaunter, terus cashier tu kira. Terjkejut badak kitaorg bila tgk harga dia...mak aii mahal mengalahkan santapan diraja. Apa lagi, bising la aku ngan Jaja kat situ. Macam2 kitaorang smash cashier tu. Bukan nak merungut tapi harga mmg tak patut. Kalau sedap kira ok la, tapi langsung tak leh diterima tekak.



Bayangkan makanan yang ciput macam ni harganya RM18.00!



Jaja (sebelah kanan) mengenang nasib yang menimpa diri beliau

13 comments:

pemikir lapuk said...

aku pernah kata macam ni kt kedai yg jual mahal2...."mak oi mahalnya....boleh saya rkemen...kt org lain.....rkemen supaya jgn dtg..." hahahaha

Oasis said...

Haha...penah gak jumpa org tak puas hati cam ni... Dia suh cashier tu kira balik

Pengir@n Kudos said...

aku pun pernah kena.. naesb baik x ikut nafsu..aku ekna 10 ringgit... pasar maalm nyer lagi sedap x pernah aku kena smapi sepuloh hinggit!!! BenciHHHHHHHHHHHHHH

Anggerik Hutan said...

mahalnya wadi..kalo byk tak kish..ni seciput jer...ceh tak berbaloi..bkn nak berkira psl mkan ni..tapi kalo dh melampau sapa tahan kan...

pemikir lapuk said...

mlm2 gi bakar jek kedai tu...hahahaha

hanybunny said...

ummm mahal...
hany mkn kt kl sentral rm18.00 dua kali ganda byk nye dari yg nih...issshhh xmoo la mkn kt alamanda...dhla my fave ytf nih...
;(

Oasis said...

Betul tu. Knp harga makanan smakin mahal yer. Contohnya dulu kat kg, pisang goseng harganya seposen dpt dua biji. Skrg 3 RM1...

artsoul said...

depa masak pakai belanga emas...hehehe

salam kenal..

aziezainal ~~ said...

abg wadi....

jaem kena gak last friday kat kedai yg same..ciput jerk amik..dia charge 7 rgt..kat pasar mlm pun jaem rs dia charge 3 rgt jerk....

jum bakar kedai dia nak,,,

nape abg wadi makin jambu erk..hehe

Oasis said...

Yer Jaem, jom kita gi bakar kdai dia...nanti nak sediakan petrol ngan api dulu
Mkn jambu? haha...maksudnyer...?

orangorang said...

pernah kena kat sogo. memang melampau. orang2 siap gaduh2 lagi dengan akak cashier tu. pastu, dapat la kurang sikit.

Blogger said...

New Diet Taps into Revolutionary Plan to Help Dieters Lose 20 Pounds in Only 21 Days!

Blogger said...

Quantum Binary Signals

Professional trading signals delivered to your cell phone every day.

Start following our signals NOW & gain up to 270% a day.