Nuffnang Ads

Sunday, January 2, 2011

Lepak di The Red Worriors Station


tHe rEd WorRioRs


Belum terlewat untuk aku ucapkan Selamat Tahun Baru 2011 buat semua blogger terutama followers yang terus setia mengikuti blog ni. Juga tahniah kepada skuad bola sepak Malaysia terutama Fahmi dan Safee (sebab dorang ni paling famous kat carian google skang nih) kerana telah mengharumkan nama negara dan secara tak langsung berjaya menjerumuskan aku ke arena jaring gol ni.

Sebenarnya ketika semua manusia dari kutub utara ke kutub selatan bersuka ria menyambut tahun baru hari tu, aku pula dikejutkan dengan panggilan dari famili yan mengatakan mak aku sakit tenat. Dengan rasa penuh cemas kami adik beradik segera pulang ke kampung. Dan alhamdulillah semuanya sudah ok, mak pun dan semakin sihat.

Semasa menemankan mak bagi mendapatkan rawatan di Perdana Specialist Centre di Kota Bharu, aku sempat singgah di sebuah cafe ni yang teletak bersebelahan saja. memandangkan demam bola pun masih belum kebah lagi, jadi ok jugalah aku singgah mengalas perut sambil merasa bahang kehangatan bola sepak.


TRW @ KTC dari pandangan jalan raya



The Red Warriors Station ni dinamakan sempena team bola sepak kelantan yang baru-baru ni memenangi Piala Bola Sepak Malaysia 2010. Konsep yang diketengahkan agak menarik perhatian kerana lain daripada yang lain. Kebanyakan dekorasinya berasaskan warna merah, putih dan hitam yang sinonim dengan skuad bola sepak Negeri Kelantan. TRW @ KTC ni terletak di bangunan Kelantan Trade Centre dan berhampiran dengan Stadium Sultan Mohammad iv.


Pandangan dari pintu masuk sisi cafe

Kaunter makanan ala-ala bar memberi sedikit kelainan bebanding cafe-cafe lain di sekitar Kelantan. Kesemua pelayan cafe ni sentiasa memakai jersey berwarna merah. Semangat tuh


Di bahagian atas cafe. Sesuai bagi mereka yang inginkan suasana santai atau sedikit formal. Di setiap skrin tv sentiasa dipaparkan aksi bola sepak dari saluran sukan seperti EPL dan sebagainya


Dinding dihiasi dengan potret pasukan bola sepak kelantan

Cenderahati seperi jersey, topi, bag, mug, key chain dan bermacam lagi turut dijula di kaunter bayaran cafe ni. Penyokong The Red Warriors comfirm kena dapatkan satu sebagai tanda cenderamata dan sokongan


Dalam 8 minit menu yang di order dah sampai. Kebanyakan menu berkait dengan nama-nama pemain team bola sepak ni. Aku pun dah lupa dah apa nama nasi goreng ni. Tapi harga agak berpatutan.


Ni gambar tengah lepak ngan famili (dari kiri kakak, abang ipar & abah aku)


Kalau tak silap ni la pengasas cafe ni merangkap presiden Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA), Y. Bhg. Tan Sri Datuk Seri Panglima Haji Annuar Haji Musa. Ngah khusyuk ngan ipad nye


Hoho..ni satu lagi produk makanan dari TRW yan telah dapat bimbingan dari Jabatan Pertanian


Ni aku jumpa tips dari sorang bro ni, pengunjung TRW @ KTC. Aku pun tak ketinggalan untuk meninggalkan tip di foursquare bagi bagi memberi review terhadap cafe ni



tak tahu cam ne nak datang sini? Hah, ni aku bagi map untuk memudahkan korang


Tak cukup lagi aku bagi gambar satelit plak. haa..puas hati kan


Kepada anda yang nak berkunjung ke Kota Bharu, jangan lupa untuk singgah di TRW @ KTC. Bayangkan betapa meriahnya datang sini bila musim bola. mesti gempak cafe ni kan. Aku nak minta maaf kalau gambar -gambar kat atas tu tak berapa nak clear sebab shoot pakai iphone je.


p/s: lenguh leher pusing kanan dan kiri kut-kut la terserempak ngan si fahmi penjaga gol malaysia tu kan. Blh gak minta sign!


41 comments:

rATu kEBaYA said...

Dapat tgk kat dalam n3 oasis ni jelah.. planning nak ke kelantan dah byk kali tapi selalu tertunda..

Oasis said...

ratu kebaya:
saya pun dah lama tak balik kltn. tu pun sebab terpaksa. byk perubahan berlaku kat sana. Lgpun klau pegi kota bharu lagi jimat. semua tmpt menarik ad kat sekitar tu. Tak yah susah2 nak pk pasal teksi or bas.

NM02 said...

aloh.... ore kelate ko demo??

Oasis said...

NM02:
confirm la org klate..tempat kawe disenyewakan...

Mak Su said...

wow! cayalah ngan red warrior cafe tu. tapi ntah zaman bila ler saya nak menerai nasi goreng khairul fahmi ;)

mzhany said...

wadi, hany br tahu ar ade cafe nih..cis cis cis ketinggalan betol. for sure, kalau balek kelantan nanti, hany akan paksa MZ pergi cafe nih...

lambat nya raya cina..nak kelik kapong nih

Oasis said...

Mak su: perhh..rugi mak su. Ala, nanti ajak je suami bercuti kat kltn. Cmfrm dia suka. Lgpn byk mkn2 yg pelik ad kat sana.

MzHany: ni mmg cafe yg wajib kn pegi. Mkn dia agak best gak. Cuma wash room dia je yg jauh. Hehe

aleen aiden said...

waa,cantek!

Oasis said...

Aleen:
Cantek je ke?

ANATI SOKI said...

giler.. smrt down restoran dia

nabilah_2908 said...

huhu...best nya...tertarik dgn keropok tu... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HARI YANG BUSUK

Oasis said...

Anati Soki:
mmg smart...tambah2 lagi kat negeri kltn. ssh nk jumpa cafe cam ni kat sn.

nabilah:
Keropok ikan tu best gak rasanye. Tapi lupa harganya sbb kakak yang bayar.

athirah said...

org kelantan rupanye... sama la kte centu.... HAHAHAHHAHAHA... tp xpnah pun g cf red warrior lg.. cam segan je kl perempuan msk.. :)

Oasis said...

Athirah:
Yup, kita satu negeri. Hehehe. Buat ap nk malu lepak kat TRW tu. Masa sy lunch hr tu pun ramai je perempuan singgah situ. Meja depan and sebelah tu pun dak2 perempuan.

..hizamirahim.. said...

wah.
nampak cantik restoran tu.
XD

Oasis said...

Hizamirahim:
Yup...& dgr citer skuad bola selangor pun nak buat conceptual cafe cam ni gak. Blh la drg tambah side income kan...

NICK IRFAN said...

wah! cantiknyer mcm Man U plak? smua kaler merah jer

Oasis said...

skali tgk cam MU kan. Tapi merah dia lain sket bro..

ADfeez said...

siyes mmg lawa restoran tu... nice...

baideway.. follower no 50!! yay!!!

Oasis said...

ADfeez:
Tq sudi follow blog yang tak seberapa ni. Haha, tahniah jd follower yg ke 50! Kalau jiran confirm dah pg ketuk pintu (gedegang2!!) nak bagi adiah.

Oasis said...

ADfeez:
Tq sudi follow blog yang tak seberapa ni. Haha, tahniah jd follower yg ke 50! Kalau jiran confirm dah pg ketuk pintu (gedegang2!!) nak bagi adiah.

ADfeez said...

hahaha... ye ker?? dudk mana nie?
*dan dan tnya sbb kalo dkt tuntut adhiah :P
ekekeke..
kalo sudi.. follow la sy sekali :P

Oasis said...

ADfeez:
Haha..blh cam tu eyh? Kerja kat putrajaya. Nanti klu jumpa pc sy akan follow. Jgn risau...

Oasis said...

ADfeez:
Haha..blh cam tu eyh? Kerja kat putrajaya. Nanti klu jumpa pc sy akan follow. Jgn risau...

nabilah_2908 said...

suka minyak wangi tak...??

kamu kena TAG.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
GiveAway EdY : Awak Busuk!

Oasis said...

Nabilah:
Aikk..! Tibe2 kena tag lak? Aduhh...

TK said...

I minat red warriors, hokey!

Pencacai Alim said...

asal aku tk pnh smpai kt sini ek?

IMANSHAH said...

salm

wah nanti aku blik kelate kena singgah ni

Oasis said...

TK:
Oh ye ke? tahniah.

Pencacai Alim:
Mungkin cafe ni baru dibuka kut...

Imanshah:
Sila-silakan lah singgah.

NICK IRFAN said...

ape2pun harap2 pasukan lain patut mencontohi kelantan

Oasis said...

Nik Irfan:
Betul tu Nik. Dgr2 khabar, selangor akan menyusul selepas ni. Tak sabar nak tunggu. Tapi warna dari team The Red Warrior ni yg plg ok kut.

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

ouhh, di ktc.. i knew~ the red warriors dh semakin pemes di kelantan...

Oasis said...

Fifie: terima ksh kerana sudi singgah. TRW mmg famous...kat kelantan lagi la kan

Anonymous said...

It's great that you are getting ideas from this post as well as from our dialogue made at this time.

My webpage: skin lightening for african americans

ninest123 said...

ninest123 16.01
nike free, air max, louboutin, longchamp, air max, sac burberry, nike roshe run pas cher, michael kors uk, nike roshe, coach purses, replica handbags, longchamp, north face, abercrombie and fitch, vanessa bruno, sac guess, ralph lauren, true religion outlet, nike air max, north face, true religion jeans, air jordan, mulberry, air max pas cher, oakley pas cher, vans pas cher, nike trainers, new balance pas cher, michael kors, nike air force, nike tn, ray ban pas cher, sac longchamp pas cher, nike blazer, michael kors pas cher, timberland, nike huaraches, hollister, hogan outlet, polo ralph lauren, polo lacoste, coach outlet store online, ray ban sunglasses, sac hermes, hollister, lululemon outlet online, nike free pas cher, true religion jeans, true religion outlet, converse pas cher, michael kors outlet

ninest123 said...

oakley sunglasses cheap, burberry outlet, nike shoes, oakley sunglasses, prada handbags, air max, ugg outlet, louboutin, tiffany and co, ray ban sunglasses, longchamp outlet, replica watches, tiffany and co, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton handbags, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet stores, michael kors outlet, ugg boots clearance, ray ban sunglasses, michael kors outlet, uggs outlet, louboutin shoes, christian louboutin, air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren, michael kors outlet online sale, tory burch outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, cheap uggs, prada outlet, nike free, longchamp handbags, michael kors outlet, rolex watches, chanel handbags, uggs, ray ban sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, jordan shoes, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp handbags, cheap oakley sunglasses

ninest123 said...

air max, iphone 6 plus cases, asics running shoes, ipad cases, vans, lululemon outlet, jimmy choo outlet, herve leger, beats by dre, insanity workout, north face outlet, oakley, instyler, air max, s6 case, ray ban, birkin bag, timberland boots, valentino shoes, soccer shoes, vans shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, nfl jerseys, north face jackets, baseball bats, wedding dresses, soccer jerseys, reebok outlet, ralph lauren, gucci, iphone 6s cases, mcm handbags, abercrombie, chi flat iron, iphone 5s cases, babyliss pro, mac cosmetics, celine handbags, hollister clothing store, converse, p90x, mont blanc, nike roshe run, new balance shoes, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, iphone cases, ferragamo shoes, iphone 6 cases, louboutin, ghd

ninest123 said...

supra shoes, moncler, barbour, ugg, sac louis vuitton, moncler, converse shoes, canada goose, swarovski, wedding dresses, toms shoes, juicy couture, pandora charms, marc jacobs, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton uk, louis vuitton, thomas sabo, canada goose, karen millen, moncler, ugg boots, ugg, moncler, ugg pas cher, ugg, canada goose jackets, louis vuitton, pandora charms, barbour, moncler, sac louis vuitton, coach outlet store online, canada goose outlet, moncler, swarovski crystal, hollister, montre homme, sac lancel, moncler outlet, canada goose uk, rolex watches, moncler, pandora jewelry, doke gabbana, links of london, canada goose, pandora jewelry, canada goose
ninest123 16.01

Xiaozhengm 520 said...

nike uk
gucci bags
gucci outlet
asics shoes
coach outlet
polo ralph lauren
ralph lauren
louis vuitton outlet
nike basketball shoes
coach factory outlet
michael kors outlet
michael kors outlet
toms outlet
michael kors outlet clearance
toms
coach canada
juicy couture
christian louboutin shoes
celine handbags
michael kors uk
cheap jerseys
vans shoes outlet
oakley sunglasses wholesale
mont blanc pens
coach outlet store online
longchamp handbags
oakley sunglasses
ray ban sunglasses outlet
adidas originals shoes
coach factory outlet
louis vuitton
ray ban outlet
coach factory outlet
oakley sunglasses
michael kors outlet
jordans
louis vuitton outlet
celine handbags
michael kors outlet clearance
louis vuitton outlet online
2016.5.31haunqgin

Blogger said...

You could be qualified to receive a Apple iPhone 7.