Nuffnang Ads

Wednesday, December 29, 2010

kIsaH kAsUt tuMiT tiNnGgi


Perempuan dan kasut sukar dipisahkan. Umpama lagu dan irama. Lihat saja di pasaraya....mustahil kalau tak ada kedai kasut. dalam kereta pun (tak kiralah milik sendiri atau suami) kita akan jumpa paling tidak pun sepasang kasut wanita. Mungkin sifat wanita itu sendiri yang sukakan kasut.


Jarang ada laporan yang mengatakan berlaku penceraian disebabkan isteri yang terlalu taksub dengan kasut. Maknanya mana-mana lelaki tidak pernah menghalang pasangannya memiliki kasut, apatah lagi kasut bertumit tinggi. Kenapa ya?




Sebab lelaki memang suka tengok perempuan bersepatu tinggi. seolah-olah terdapat satu daya tarikan seksual yang mungkin kita tidak sedar. Jadi jangan terkejut kalau ada yang mengatakan kasut tumit tinggi boleh dipanggil alat untuk menambah bilangan anak. Aku sendiri pun memang suka bila tengok wanita berkasut tumit tinggi. Semakin tinggi tumit kasut semakin seronok rasanya. Di office, kalau aku rasa stress, aku akan memerhatikan staf perempuan yang pakai kasut tumit tinggi berjalan. Macam satu terapi. Tak hairan kalau suatu hari nanti aku pun boleh jatuh hati disebabkan kasut tumit tinggi.
***

Dalam beberapa filem porno pun selalu menunjukkan wanita melakukan hubungan seks dengan hanya memakai kasut tumit tinggi sahaja. Betapa besarnya pengaruh kasut ni. Selain dapat menambahkan ketinggian, kasut tumit tinggi juga boleh menonjolkan keseksian pada seseorang wanita.


Kepada kaum wanita, selalulah pakai kasut tumit tinggi untuk lebih disayangi pasangan. Sakit sedikit untuk kelihatan cantik dan menarik apa salahnya kan...Tak perlu beli jenama terkenal seperti Prada, Gucci, Emporio armani, Yvest Saint Laurent, Alexander McQuenn, Tod's, Just Cavalli, Carolina herrea, Marc Jacobs, Dior, Galliano atau Jimmy Choo (sekadar menyenarai sebahagian), asalkan cantik dan seksi sudah cukup.



34 comments:

rATu kEBaYA said...

dulu masa bujang suka pakai tumit tinggi.. sekarang dah kurang..

memang kasut tumit tinggi ni akan lebih menampakkan keseksian... suka tgk klu badan langsing pakai tumit tinggi.. cantik sangat

sha said...

Amboi, ngalahkn pompuan.. smua jenama pn tau.. huhu~~

NICK IRFAN said...

kenapa kasut tumit tingi?? bukan kasut boot? hahaha

Oasis said...

Ratu Kebaya:
Ha a. Zaman gadis2 dulu dorg pakai heels. tapi bila dah makin meningkat umur..nak pakai silipar jepun je kalau boleh

sha:
Ye ke...? sikit2 je nih. Tu pun ingat2 lupa. Ahaks.

Nick Irfan:
sbb kasut boot tu cam ganas sket. tak seksi langsung. haha

athirah said...

hahhahahaha... yeke??? trex suka juga beli tp jarang pki... ad sbb tertentu la nape xpki... hihihihihih....

tp rsny bkn laki je.. pompuan sndr ske usha pompuan lain pki heels... hihihi

Oasis said...

athirah:
Lor..naper tak pakai. Rugi je beli. Ada sejarah hitam ngan kasut tu ke?

Tapi sape2 pun akan diperhatikan kalau ada yang pakai heels lalu depan mata. Comfrm kan.

nabilah_2908 said...

mmg la cantik bila pakai heels...

tapi ada side effect nya...kalau tak silap...mudah kena sakit tulang belakang...etc..tk ingt dh...huhu...

sy pun jarnag pakai heels..nnti jd mcm anak giant berjalan...huhu...

jom ke APA KATA HATI pulak,
LAYAN HINDUSTAN

Oasis said...

Nabilah:
Mungkin add kesan dia tapi ada faktor lain gak yg menyebabkan sakiy blkg. Lagipun bukannya kita pkau 24 jam kan. Anggaplah satu senaman yg menyihatkan. Hehe. Anyway thanks di atas comment tersebut.

Nurulbadiah Lai said...

ohh my obsession tuh hehehe..
tp semua jenama kasut2 yg u sebutkn xde satu pon dlm simpanan i melainkn marc jacob je satu hehe...

i rase pakai kasut tumit tinggi nmpak sexy je kn..

Zulfahmi Abidin said...

hahahah.perempuan semua same jer.handbegs.heels and last one."Kuat Makan" kan?? hehe

Oasis said...

Nurulbadiah Lai:
Kira hebat lah tu ada kasut marc jacob.

Rasanye bila pakai heels, secara automatic gaya jalan akan berubah. That's why la nampak sexy. Thanks Girl

Oasis said...

Nurulbadiah Lai:
Kira hebat lah tu ada kasut marc jacob.

Rasanye bila pakai heels, secara automatic gaya jalan akan berubah. That's why la nampak sexy. Thanks Girl

Oasis said...

Zulfahmi:
Yg lain tu sy setuju bro tapi yang kuat makan tu tak berapa nak pasti. ✔ ke pompuan kuat makan. Cuma mungkin dorang ni suka makan kat tempat2 yg mahal.

Oasis said...

Zulfahmi:
Yg lain tu sy setuju bro tapi yang kuat makan tu tak berapa nak pasti. ✔ ke pompuan kuat makan. Cuma mungkin dorang ni suka makan kat tempat2 yg mahal.

Gurlish said...

Hahahaahah....serius comel giler entry ni....i loike...!!!

Oasis said...

Gurlish:
Thank u. Tak nak sahut cabaran? Naik gunung pakai heels...boleh pecah rekod tu.

..hizamirahim.. said...

erk.
tengok cite porno pakai kasut tumit tinggi kat mana?
=.=

mzhany said...

erkkk, tak pernah plak ada kasut tumit tinggi daripada designer yg disebutkan itu...ahahhaa


hany skrg pun dah kureng kasut tumit tinggi nih...hehehe

Pencacai Alim said...

lucah giler jilat kasut!!!! hahahaha

p/s slmt thn baru!!!

Oasis said...

Hizamarahim:
Haha. Ada je cuma kn perhatikan betul2. Tu pun tonton secara ✘ sengaja masa zmn nakal2 dlu.

MzHany:
Lagpun jenama tu ✘ semua ada jual kat malaysia. Nape dah ✘ pakai sekarang...? Hubby tak kasi ke?

Pencacai Alim:
Tu nak tunjuk yang wanita terlalu obses ngan kasut.

sara said...

banyak high heels . paling tinggi brand Zang Toi. Sebab ada disc tu yang gatal2 beli. pkai 2 kali jatuh depan public terus banned kasut tu.

Oasis said...

Sara:
Fuuyoo...!!! Sekali jatuh dah serik ke? Hahaha

Janganlah cam tu. Baru skali jatuh..

ANATI SOKI said...

adoooi.. kasut tumit tinggi.. anat pakai stengah jam ja.. boleh mau lembek kaki ooo

Oasis said...

Anati;
Oº°˚˚°ºoohh ok la tu Anat kalau sehari setengah jam..lama2 pro nanti tu, siap blh jd model catwalk lagi.

Afzainizam said...

Welcome..Happy..New..Year
╔══╦══╗╔╦╗  
╚═╗║╔╗║║║║ 
╔═╝║║║║║║║ 
║╔═╣║║║║║║    
║╚═╣╚╝║║║║    
╚══╩══╝╚╩╝
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Selamat Maju Jaya... Di harapkan Tahun ini adalah terbaik dari sebelumnya...

Bulatkan tekad mencapai impian ... Bukan sekadar manis dimulut.. Bukan sekadar hangat-hangat tahi ayam

Oasis said...

Afzainizam:
Thank u selamat tahun baru utk kamu juga.

Oasis said...

Afzainizam:
Thank u selamat tahun baru utk kamu juga.

Mak Su said...

pempuan with hi heels mmg cantik, tp sy x brani, setakat 1.5 inci aje ler. dah tu skrg dok sakit tumit plaks, langsung ler tak merasa nak melaram, hu hu hu

Oasis said...

Mak su: sian mak su ✘ leh pakai yg lbh dr 2 inci. Tp xpe sbb maksu mmg dh Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴͡ cantek, xyah pkai kasut tumit tinggi lg.

Anonymous said...

masa hubungan intim suka pasangan pakai high heels...lebih lebih lagi yang tajam dan runcing ....baru thrill ,ngeri,seksi dan ganas..........saat paling best bila muka aku dikepit oleh high heel yang runcing

ninest123 said...

ninest123 16.01
nike free, air max, louboutin, longchamp, air max, sac burberry, nike roshe run pas cher, michael kors uk, nike roshe, coach purses, replica handbags, longchamp, north face, abercrombie and fitch, vanessa bruno, sac guess, ralph lauren, true religion outlet, nike air max, north face, true religion jeans, air jordan, mulberry, air max pas cher, oakley pas cher, vans pas cher, nike trainers, new balance pas cher, michael kors, nike air force, nike tn, ray ban pas cher, sac longchamp pas cher, nike blazer, michael kors pas cher, timberland, nike huaraches, hollister, hogan outlet, polo ralph lauren, polo lacoste, coach outlet store online, ray ban sunglasses, sac hermes, hollister, lululemon outlet online, nike free pas cher, true religion jeans, true religion outlet, converse pas cher, michael kors outlet

ninest123 said...

oakley sunglasses cheap, burberry outlet, nike shoes, oakley sunglasses, prada handbags, air max, ugg outlet, louboutin, tiffany and co, ray ban sunglasses, longchamp outlet, replica watches, tiffany and co, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton handbags, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet stores, michael kors outlet, ugg boots clearance, ray ban sunglasses, michael kors outlet, uggs outlet, louboutin shoes, christian louboutin, air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren, michael kors outlet online sale, tory burch outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, cheap uggs, prada outlet, nike free, longchamp handbags, michael kors outlet, rolex watches, chanel handbags, uggs, ray ban sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, jordan shoes, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp handbags, cheap oakley sunglasses

ninest123 said...

air max, iphone 6 plus cases, asics running shoes, ipad cases, vans, lululemon outlet, jimmy choo outlet, herve leger, beats by dre, insanity workout, north face outlet, oakley, instyler, air max, s6 case, ray ban, birkin bag, timberland boots, valentino shoes, soccer shoes, vans shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, nfl jerseys, north face jackets, baseball bats, wedding dresses, soccer jerseys, reebok outlet, ralph lauren, gucci, iphone 6s cases, mcm handbags, abercrombie, chi flat iron, iphone 5s cases, babyliss pro, mac cosmetics, celine handbags, hollister clothing store, converse, p90x, mont blanc, nike roshe run, new balance shoes, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, iphone cases, ferragamo shoes, iphone 6 cases, louboutin, ghd

ninest123 said...

supra shoes, moncler, barbour, ugg, sac louis vuitton, moncler, converse shoes, canada goose, swarovski, wedding dresses, toms shoes, juicy couture, pandora charms, marc jacobs, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton uk, louis vuitton, thomas sabo, canada goose, karen millen, moncler, ugg boots, ugg, moncler, ugg pas cher, ugg, canada goose jackets, louis vuitton, pandora charms, barbour, moncler, sac louis vuitton, coach outlet store online, canada goose outlet, moncler, swarovski crystal, hollister, montre homme, sac lancel, moncler outlet, canada goose uk, rolex watches, moncler, pandora jewelry, doke gabbana, links of london, canada goose, pandora jewelry, canada goose
ninest123 16.01