Nuffnang Ads

Sunday, January 9, 2011

Krim Tangan Magik???


Tangan terutamanya bahagian tapak tangan adalah antara bahagian yang perlu sentiasa diberi perhatian bukan sahaja bebas dari kekotoran dan najis tapi juga perlu kehalusan kerana bahagian ini jugalah yang sering disentuh oleh individu yang pertama kali anda bersua. Kalau tangan kita kasar, sudah tentu memberi beberapa tanggapan yang tidak elok oleh pihak terbabit. Betul tak? Pada masa tu mulalah kita rasa rendah diri.

Terdapat pelbagai jenis krim tangan dengan harga yang boleh dimiliki yang berada di pasaran. Pilih saja yang mana berkenan mengikut bajet dan keselesaan anda. Bercakap berdasarkan pengalaman, aku juga ingin berkongsi tentang masalah kutil pada tapak tangan yang pernah membuatkan aku hampir bunuh diri (hehe). Aku pun lupa sebenarnya bila benda yang tak senonoh ni tumbuh kat jari manis dan jari telunjuk. Cuma aku syak mungkin disebabkan terlalu kerap pegang cangkul semasa siapkan projek final year masa zama study dulu. Walaupun penyakit ni tidaklah mengancam nyawa, sedikit sebanyak pun boleh menyebabkan insomnia sebab asyik fikirkan tentang kecacatan yang menimpa.

Dah banyak duit habis beli ubat di farmasi tapi gagal. Akhirnya ada satu krim yang sungguh magik aku jumpa di sebuah butik. Kesannya, lihat lah perubahan pada gambar dibawah:

Gambar disebelah kiri kelihatan kutil yang durjana. Disebelah kanan pula menunjukkan jari jemari yang bebas dari masalah kutil. Perubahan hanya dalam masa 8 hari


Krim magik yang dimaksudkan. Hand salve daripada Burt's Bees yang aku beli. Ni antara produk yang aku tak pernah nyesal beli. Harganya pun murah, dalam RM16.90. Baunya tersangatlah menthol tapi kesannya superb. Sebenarnya krim ni bukan untuk menghilangkan kutil tetapi untuk melembut dan menghaluskan tangan sahaja. Tetapi effectnya memang diluar jangkaan.


Tapi kalau korang semua tidak suka krim trsebut, ada banyak lagi pilihan dari jenama produk yang sama. Hampir 100% bahan yang digunakan adalah organik. Butik Burt's Bees boleh dikunjungi di Mid Valley Megamall berhampiran laluan ke The Garden


p/s : Jika korang beli produk dari Burt's Bees pada setiap 31hb, boleh dapat diskaun sehingga 30% tapi kena pulangkan bekas produk yang telah habis. Ni salah satu daripada kempen kesedaran alam sekitar. Sama cam The Body Shop pernah buat dulu.


35 comments:

Mak Su said...

maksu ada tumbuh kulit tebal2 kat area tapak kaki sbb pemakaian kasut kot... ;p

Oasis said...

Mak su:
mak su boleh try krim ni. Atau klau nak lagi cepat dan berkesan, saya syorkan beli krim yang khusus untuk kaki. Banyak brand yang didapati di farmasi arau pasaraya.

TK said...

Obvious sgt..kutil durjana tu dah hilang terus :)
Bagusla product ni coz dibuat dr bahan2 organic...Nampak class tapi harganya murah..Thanx for sharing the info..

IMANSHAH said...

salam, aku dulu kerja kampung tanam tembakau..la ni dah tak pegang lagi cangkul, tapi tangan tu kasaq jugak..haha

Oasis said...

TK:
sama-sama TK. Mmg kita kena pikir blk pasal produk yang kita gunakan. Risau effect utk jangkamasa lama. So, pilih la organik.

imanshah:
tangan kasar lagi? cuba la petua orang2 kg. campur telur kuning ngan belilbing buluh, lumatkan pastu gosok2 kat tangan. lama2 jadi gebu tgn tu. silap hr bulan pompuan pun tak nak lepas. hehe

HiSaM ! ! ! said...

vogue sgt blog ko....hahaha

Oasis said...

Hisam:
Siuott je statement ko. Haha

sara said...

saya ada kutil ni di jari tunjuk sejak 7 tahun lps..syok bela kot
actually dah cuba mcm2 cream tp dia dtg balik . mayb akar hitam tu susah nak hilang. nnti saya cuba cream tu tgk camne..thanks

Oasis said...

Sara:
Saya pun dah try ubat dari doktor. Pun tak hilang. Potong pakai pengetip kuku pun, 2-3 hari tumbuh balik. Mmg tension time tu.

ADfeez said...

ingtkan pakai losyen je leh lmbut tangan.. heheh :P

Oasis said...

Adfeez:
Losyen untuk badan...tapi untuk tangan special sikit, ada krim khas untuk kekal lembut dan halus. hehe

NICK IRFAN said...

nnt nk try beli la aku pun ada kutil jgk ni

Oasis said...

Nik Irfan:
Beli jangan ✘ beli. Kalau tak abis boleh buat krim sapu untuk pening kepala or mabuk2. Seyes tak tipu ni. Dah pernah cuba.

Small Hiker said...

Hmm! Entry yang menarik jugak! Kutil kat badan boleh tangal tak agaknya?

Oasis said...

Small hiker:
Untuk badan saya tak brape nak sure la. Mungkin boleh tapi kena rajin2 sapu la. Tapi jarang org ada kutil kat badan...mungkin kutil tuah kut. Hehe

mzhany said...

wadi header baru, template baru...mengancam wooo...

Oasis said...

mzhany:
hehe. biasa-biasa je. Bosan tunggu hujan berenti semalam. Buat cincai-cincai sket.

aleen aiden said...

kutil 2 same dengan ketuat x?hu3

Oasis said...

Aleen aiden:
Ha a. Lebih kurang la tu. Setenghah org panggil ketuat. Kalau kat Kltn drg sapu darah belut utk hilangkan ketuat tu. ✘ pasti ✔ ke tak petua tu.

NICK IRFAN said...

mmg ajaib krim ni aku rasa yg buat ni msti david blaine ni

NM02 said...

wow!!!..menakjubkan... hebakkk

Oasis said...

Nik irfan:
Haha..David Blaine yang buat? Hmmm...kalau betul mesti dah hilang jari tu.

NM02:
cam biskut chipsmore kan. Jejap ada kejap xde.

nabilah_2908 said...

teringt dulu...kt tgn ada kutil..puas juga la cari ubt kt pharmacy..guna tk hilang gak...

1 day...cuci toilet...guna pencuci toilet la kan..lepas dh cuci toilet...kutil kt tngn tanggal sendiri...

see..betapa powernya pencuci toilet tu..huhuh... :)

masalah kutil dh selesai..nk menghaluskan tapak tgn kasar..belum berjaya...myb boleh cuba... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
KEBAYA BIRU

Oasis said...

nabilah:
entah-entah ingredient yang ada pada pencuci toilet tu sama dengan yang ada kat krim tu kut. Kira bertuah la awak dapat selesaikan masalah tu dengan kos yng rendah...

Gurlish said...

Hahahaahaha..... dah macam saleman la pulak...!! Ok pasni kalo ada kenkwn aku yg ada masalah yg sama aku leh suggest kan product ni K.. hehe

Oasis said...

Gurlish:
Haha...mana ada. Nak kongsi pengalaman bersama kwn2 je. Tq2.

rATu kEBaYA said...

rumah dah baru nampaknya.. cantik dan menarik...

baguslah info utk cream ni... mmg bagus dan berkesan ye..

Oasis said...

Ratu kebaya: terima kasih. Ubah sket je untuk tetamu2 yang datang bertandang. Harap info tu betul2 membantu.

..hizamirahim.. said...

wah.
yeke?
tak tahu pulak.

Oasis said...

Hizamirahim:
skrg dah tahu kan....Butik Burt's Bees juga turut dibuka di Sunway Pyramid. Yang berada di kawasan sekitar bolehlah singgah.

ninest123 said...

ninest123 16.01
nike free, air max, louboutin, longchamp, air max, sac burberry, nike roshe run pas cher, michael kors uk, nike roshe, coach purses, replica handbags, longchamp, north face, abercrombie and fitch, vanessa bruno, sac guess, ralph lauren, true religion outlet, nike air max, north face, true religion jeans, air jordan, mulberry, air max pas cher, oakley pas cher, vans pas cher, nike trainers, new balance pas cher, michael kors, nike air force, nike tn, ray ban pas cher, sac longchamp pas cher, nike blazer, michael kors pas cher, timberland, nike huaraches, hollister, hogan outlet, polo ralph lauren, polo lacoste, coach outlet store online, ray ban sunglasses, sac hermes, hollister, lululemon outlet online, nike free pas cher, true religion jeans, true religion outlet, converse pas cher, michael kors outlet

ninest123 said...

oakley sunglasses cheap, burberry outlet, nike shoes, oakley sunglasses, prada handbags, air max, ugg outlet, louboutin, tiffany and co, ray ban sunglasses, longchamp outlet, replica watches, tiffany and co, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton handbags, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet stores, michael kors outlet, ugg boots clearance, ray ban sunglasses, michael kors outlet, uggs outlet, louboutin shoes, christian louboutin, air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren, michael kors outlet online sale, tory burch outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, cheap uggs, prada outlet, nike free, longchamp handbags, michael kors outlet, rolex watches, chanel handbags, uggs, ray ban sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, jordan shoes, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp handbags, cheap oakley sunglasses

ninest123 said...

air max, iphone 6 plus cases, asics running shoes, ipad cases, vans, lululemon outlet, jimmy choo outlet, herve leger, beats by dre, insanity workout, north face outlet, oakley, instyler, air max, s6 case, ray ban, birkin bag, timberland boots, valentino shoes, soccer shoes, vans shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, nfl jerseys, north face jackets, baseball bats, wedding dresses, soccer jerseys, reebok outlet, ralph lauren, gucci, iphone 6s cases, mcm handbags, abercrombie, chi flat iron, iphone 5s cases, babyliss pro, mac cosmetics, celine handbags, hollister clothing store, converse, p90x, mont blanc, nike roshe run, new balance shoes, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, iphone cases, ferragamo shoes, iphone 6 cases, louboutin, ghd

ninest123 said...

supra shoes, moncler, barbour, ugg, sac louis vuitton, moncler, converse shoes, canada goose, swarovski, wedding dresses, toms shoes, juicy couture, pandora charms, marc jacobs, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton uk, louis vuitton, thomas sabo, canada goose, karen millen, moncler, ugg boots, ugg, moncler, ugg pas cher, ugg, canada goose jackets, louis vuitton, pandora charms, barbour, moncler, sac louis vuitton, coach outlet store online, canada goose outlet, moncler, swarovski crystal, hollister, montre homme, sac lancel, moncler outlet, canada goose uk, rolex watches, moncler, pandora jewelry, doke gabbana, links of london, canada goose, pandora jewelry, canada goose
ninest123 16.01

Xiaozhengm 520 said...

nike uk
gucci bags
gucci outlet
asics shoes
coach outlet
polo ralph lauren
ralph lauren
louis vuitton outlet
nike basketball shoes
coach factory outlet
michael kors outlet
michael kors outlet
toms outlet
michael kors outlet clearance
toms
coach canada
juicy couture
christian louboutin shoes
celine handbags
michael kors uk
cheap jerseys
vans shoes outlet
oakley sunglasses wholesale
mont blanc pens
coach outlet store online
longchamp handbags
oakley sunglasses
ray ban sunglasses outlet
adidas originals shoes
coach factory outlet
louis vuitton
ray ban outlet
coach factory outlet
oakley sunglasses
michael kors outlet
jordans
louis vuitton outlet
celine handbags
michael kors outlet clearance
louis vuitton outlet online
2016.5.31haunqgin