Nuffnang Ads

Wednesday, April 8, 2009

sImpLe bUt nIcE

Malam tadi time dinner ngan kawan aku tiba2 housemate aku call. Katanya aku kn balik rumah before 10.00 pm. So, after shopping barang dapur aku terus balik rumah. Cepat2 dorang suruh aku mandi, nak keluar katanya. Dalam keadaan yang agak blur tu aku pun bersiaplah walaupun berkali jugak aku tertanya-tanya tentang lokasinya. Kalau ikutkan hati malas nak keluar sebab badan aku penat. Lagipun esok nak pergi Melaka, barang2 pun tak pack lagi. Demi housemate yg menagih simpati, ku gagahkan jua.
***
Rupa2nya dorang ni ajak tengok wayang. Hmm….nasib baik si Peter ni blanja. Movie yg kitaorang tgk tu citer Knowing. Best jugak cerita ni. Filem yang mengisahkan bagaimana seorang pensyarah mendapat petanda akan berlaku kemalangan dan malepetaka. Agak seram sebab citer ni cam menunjukkan dunia dah kiamat.
***
Balik dari tgk wayang, kepala aku dah mula pening. Tengah2 kemas barang tu, tiba2 si Bernard and Peter redah bilik aku sambil bawak kek dan nyanyikan lagu Birthday. Wah…terharu betul. Aku ingatkan dorang hanya nak blanja tgk wayang jer, rupa-rupanya ada surprise yg lbh special….


Dapat bday cake yg ke 26. Perasan tak badan aku dah jd cam Anorexia. Hampir seminggu aku tak selera makan and cirit birit. Tu yg nmpk cam tinggal rangka je tue.

Walaupun penat dan tak sihat tapi masih boleh merasa keseronokan bersama housemate.


Ada 3 kotak rupanya kek Secret Recipe. Cukup utk sorang satu.


Thanks for my housemate Peter and Berd...


Terima Kasih juga kepada semua rakan2 yang sudi wish Hari Jadi. Semoga kalian semua dimurahkan rezeki...
***

15 comments:

Azie zainal said...

Happy birthday abg Wadi..

bila nak jumpa lagi nieyh?

nurul said...

hepi besday wadi.....

orangorang said...

beb, siyes ko makin kurus...
take a good care of urself k

Hanybunny said...

btol la kuruss....knapa ya?

meh hany derma sket...;)

hepy belated besday...

kucing kuku hitam said...

hepi bday to you...
hepi bday to you...
hepi bday to Wadi...
hepi bday to you...

smoga pjg umur n murah rezeki...

Bernard's tHe FreE tHinkeR said...

bukan apa kami ajak ko tgk knowing...supaya ko insaf di mlm hari jadi ko..opsss...we al tak per..the chosen one...

pic kat blog ni mcm sabotaj aku jer..

[ske] [tdo] [siang] said...

selamat menjadi semakin tua dan matang

hak3

John Iverson said...

Happy birthday bro... Happy birthday!!!

Anggerik Hutan said...

wadi...wadi..wadi..
seng il chuk ha hey..

Insan Lemah said...

Happy birthday buat WADI...

weh, serius ko kurus weh dlm gmbr tu

Ape pun, doa yg baik2 sahaja utk ko sempena meningkat ke umur baru ni ;)

Oasis said...

To all bloggers...

Thanks a lot k. Korang semua mmg best!

murni said...

happy besday~ :)
plis refer comment on sukarelawan zoo negare eh. ade tulis msg sket. tq :)

khaziella said...

adoy abg wadi,,,,,
terlambat pla nk wish ni...

hepy belated bday yah...hehe

Oasis said...

thanks Khazie....

nurul said...

happy belated bufday...