Nuffnang Ads

Tuesday, February 10, 2009

Kecekalan Herms & Luke

Herms and Luke

Semalam masa aku sedang bwat kerja kat offc tiba2 datang couple mat saleh ni. Dia tanya motosikal boleh bwk masuk taman tak? Aku ckp blh jer selagi dia guna jalan yang diturap.


Herms & Luke ni asal dari Australia. Tapi dorang dah menetap kat Malaysia hampir 6 bulan. Paling terperanjat bila dorang bagitau aku yang dorang datang dari Penang dengan menaiki motosikal jer. Lps menjelajah satu Putrajaya dorang akan teruskan pengembaraan ke Port Dickson pulak. Terbeliak mata aku. Thats mean dorang akan pusing satu Malaysia dengan motorsikal yang dibeli 4 bulan lepas....Bayangkan dengan cuaca yang tak menentu skrg nie dorang redah bersama.


Ni la dia motorsikal Kriss yang ditunggang oleh dorang. Dah jadi cam kenderaan delivery plak. Map yang kat bakul tu akan digantung pada leher Herms


Aku harap suatu hari nanti aku boleh jumpa dorang lagi. Mesti banyak cerita menarik yg boleh dikongsi. Dan suatu hari nanti gak aku mungkin mengikut jejak langkah dorang....


11 comments:

Bernard's tHe FreE tHinkeR said...

ko nk pegi sapa..ngan tuuu ker..opsss santan jgn lupa beli

Oasis said...

dlm byk2 benda, santan jugak yg ko ingat

orangorang said...

ingatkan naik moto besar tp rupa-rupanya naik KRISS je. camtu, kriss aku pun boleh. ko nk pinjam x??? hehehee

nurul said...

mat saleh nek motor kriss...motor produk malaysia...OK la tu...!! huu~

khaziella said...

waaa....best la herms n luke ni...

Oasis said...

orangorang...
tapi tak leh lawan motor anggerik tu

nurul...
Nak tunggu bila lak mat saleh nak pusing Malaysia naik beca

khaziella...
Best kan...

Anggerik Hutan said...

hahaha wadi aku pun igt cam org2..dia naik motor besar..yela mat salleh kan..
tgk2 kriss jer...dah la sebakul bw barang...aku risau setiap kali sampai destinasi tayar motor dia kena tukar..hehehe
cuak gak aku tgk...

Oasis said...

Mungkin Kriss penaja terbesar dorang kut...

John Iverson said...

Nice post bro... hope bro capai cita2 nk ikut jejak langkah diaorg

orangorang said...

motor anggerik tu "high maintenance" la...sbb tu i offer u offer motor kriss i yg hebat tu. boleh berjimat. klu jd apa2 kat jalan, senang orang lain nak tolong.

Oasis said...

John...
Thanks John..

Orang-orang...
Kira u nak sponsor i la utk da next trip nanti ek?