Nuffnang Ads

Sunday, June 21, 2009

Ragam Photographer.........anda macam mana?

Perasan tak setiap kali kita shoot gambar, mcm mana position kita time tu? Duduk menegak? kaki kangkang? atau baring mengiring?

Kadang2 kita malu nak pelbagaikan aksi masa shoot terutamanya bila berada di khalayak ramai. Betul tak? Klu kita nak dapatkan gambar yang terbaik, perasaan malu perlu diabaikan. Apa yang penting kita puas dengan hasil kerja kita.

Kat bawah ni aku uploadkan beberapa contoh gambar2 peserta Photography Camp hari tu masa dorang ngah praktis ilmu fotografi.




















Ni pemenang untuk aksi terbaik menangkap gambar


Jadi kepada u all semua, ingat jgn malu untuk beraksi. Feel the freedom ok. Buktikan bukan subjek jer boleh berposing tapi fotografer pun sama. Selamat mencuba.


8 comments:

cAndLe iN tHe wiNd.. said...

comel jgak gaya2 photographer ni kn..hehe

orangorang said...

menarik jugak...hehehe...terfikir cmnelah gaya wadi bila ambik gambar diorg ni

nurul said...

hmm..mmg comel..igtkn yg nk bergambar je ade gaya..yg tangkap pon sme kiutnye..

Oasis said...

candle in the wind...
Yg comel tu comel la, tapi yg over comel tu cam ne plak ek?

orangorang...
haa...yang tue rahsia sket. Kn tgk sendiri

nurul...
ni la kita panggil win-win situation.

m u r n i said...

pergh, memacam aksi! kemaen sume~ dah banyak position camtuh hasil gamba cun tak?

Oasis said...

murni...
Fuh hasil dia mmg cantik, xpuas mata memandang...

John Iverson said...

Apa nk malunya... sangat macho la bro... gamba yg cantik2 mmg perlukan posisi yg susah... apapn... nice blog... tp fotografi is not my stuff

Oasis said...

John
klu xder photographer xder la gmmbr kite bro..