Nuffnang Ads

Monday, June 15, 2009

Photography Camp

Photography Camp yang diadakan pada 23 hingga 24 Mei 2009 hari tu mmg meriah. After program tu masing2 peserta meluahkan rase rindu. Program yang berlangsung selama 2 hari 1 malam ni mendapat kerjasama dari AppleMint Studio. Thanks kat team dorang yg sgt best & sporting.




Hari pertama program. Semua peserta diwajibkan bermalam di dalam khemah.


Sesi ceramah yang sgt menarik sbb byk tips yang pelik2 dari tenaga pengajar


Tugasan pertama dimana peserta perlu mendapatkan gambar flora dan fauna yang terdapat di Taman Wetland

Peserta2 Photography Camp yg sanggup merentas halangan utk mendapatkan shoot yg terbaik


Antara sebahagian daripada peserta Photography Camp 2009


Melompat lebih tinggi


Abang ni pun dah mula pandai terbang.....


Terpegun ngan kesungguhan peserta


Ni salah satu teknik yg dihasilkan dlm fotografi


Mana lagi sronok? Jadi model ke jadi fotografer?


Brehat jap sementara tunggu bas dtg


Dalam bas pun sempat lagi shoot gambar


Di PICC. Semua peserta tak lepaskan peluang mendapatkan gambar nightmode dari jauh


Minum mlm di hadapan bangunan Perbadanan Putrajaya


Ni dia Harry Porter Malaysia. Bila tenaga pengajar kn dera ngan student, ni la jadinyer...


"Ingat ye, angle dan framing jgn diabaikan" maybe tu la yg dikatakan oleh Nik, tenaga pengajar yg agak giler2.


Antara peserta yang 'comel'. Drg ni la yang bwat kacau sampai kitaorang tido kul 5 pagi!


Jom bergambar sama


Sijil Penyertaan untuk peserta-peserta Photography Camp



17 comments:

cAndLe iN tHe wiNd.. said...

abg wadi, cmne gmbr last tu di capture ekk??
tbe2 konpius..hehe

orangorang said...

bestnya..rasa rugi sangat sbb xdapat join.huhuhu

Vee Violet said...

bestnyeee....
nape tak ajak vee gi skali...
='(

mzhany said...

wauuuu...

beshnyerrr...

Oasis said...

candle in the wind...
ha...ada cara dia....tu la yg kena blajar.

orangorang...
itu la pasal. Camp tu mmg best giler.

Vee Violet...
tak tau yg Vee nak joint skali

mzhany...
best2!

Anggerik Hutan said...

bestkan kalo pandai nak tangkap gambar2 camtu..baru menarik..hebat2 aku kagum..sbb aku ni kalo ambik gambar mmg tak cantik..tak pandai nak cari angle
tapi kan mmg ada kan semulajadi org yg pandai tangkap gambar..menjadi je gambar die tu

Oasis said...

Anggerik...
Ala...blajar sekejap pun dah blh ambik gambar. Cuma pening nak faham benda2 cam iso, aperture...bala..bla

m u r n i said...

huhu, kreatif. paling suke gamba nite mode. sungguh cun. :P kreatipp ler.

John Iverson said...

Camp yg menggerunkan... kamera2 yg mennerunkan... mesti mahal giler... Tp gamba mmg cantik la.... nice pic bro...

Oasis said...

Murni...
Byk lagi gmbr kreatif tapi semua ada dlm file simpanan

John..
Gerun? Xlah, ni la kem paling sempoi and paling happening. Xsemua guna DSLR. Yang Digital Compact pun ada joint gak.

Pengir@n Kudos said...

oit! mana sijil aku....

Oasis said...

Pengiran Kudos...
Sijil ko ada ngan aku nie ha...

kelambuharimau said...

bro..ade tempat member gua yang best kalu nak buat camping

lu lihat www.latalembikraub.com

Oasis said...

kelambuharimau...
Kat mana tu bro?

John Iverson said...

Hehe... sy pn terkejut jgk tgk puyuh putih... hehe...mmg best pn mandi sungai ari tu... gajah n minah saleh.. kombinasi yg mantap!!

FarHa said...

awak join kelab photography ke?? sy minat laa...nak join gane..kalo sy minat tp kena byk belaja laa...

ehh tul ke awak nak beli nih...huhu..tp kalo ada new update awak mesti beli ehh haha

Oasis said...

John...
Gabungan dua tu yg jadi mantap ek?

Farha...
Saya jd organizer utk event tu hari tu, tak sempat pun nak blajar secara detail.

Klu ad yg berkenan cmfrm sy beli. Hehe