Nuffnang Ads

Wednesday, March 11, 2009

Jalan - Jalan Di Jalan Pasar



Pernah tak korang pergi ke Pasar Karat yang terletak kat Shah Alam yang beroperasi setiap Sabtu/Ahad? Dekat sana boleh dikatakan meriah dengan pelbagai jenis barang2 yang dijual. Tapi yang aku nak cerita ni bukan kat sana tapi di Jalan Pasar yang terletak berhampiran Pudu. Aku tak pasti address lengkap dia sbb aku terlalu khuyuk sembang ngan kawan kat sbelah.
***
Kat Jalan Pasar ni pun tak kurang juga hebatnya. Barang2 yang dijual pun pelik dan lain daripada yang lain. Barang2 terpakai memang paling mudah untuk diperolehi di sini. Kepada sesiapa yang nak beli barang elektrik & elektronik dengan harga yang murah, kat sinilah tempatnya. Accessories kereta termasuk sistem audio dan lampu pun banyak dijual pada harga yang berpatutan. Dan kepada peminat haiwan peliharaan juga, kat sini lah syurga bagi mereka....


VCD & DVD cetak rompak terpakai yang dijual oleh penjaja. Klu bernasib baik boleh jumpa cerita2 lama yg susah nak dpt di tempat lain



Penjaja dan pembeli sedang tawar menawar harga untuk telefon bimbit terpakai


Brother ni yang mmg santai mempromosikan barang2 yang dijual


Pelbagai jenawa mewah handphone terpakai yang masih elok


Rawatan mata pun boleh dilakukan di tengah2 kesibukan orang lalu lalang


Pak cik ni pun tidak ketinggalan untuk menjual koleksi barang-barang antik


Ikan Emas yang dijual dengan harga yang berpatutan


Nak lagi murah...terus dapatkan di kedai pemborong ikan-ikan perhiasan di premis berhampiran


Kebanyakan ikan-ikan dijual dengan harga serendah RM 0.50 seekor


Arnab putih pun ada dijual


Pelbagai lagi spesies arnab dan kucing


Promoter ni sedang menyiapkan rumah untuk hamster belaan kami

Akhir sekali aku juga sempat beli pasir dan batu hiasan untuk akuarium.

Next entry nanti aku tunjukkan apa sebenarnya yang aku beli dari pasar ni ok. Nak masukkan kat entry ni macam byk sangat la plak. Nanti tak pasal2 termuntah. Ok, tunggu yer.


20 comments:

John Iverson said...

Bro... tempat permainan saya ni... slalu datng sini sbb nk ambk stok binatang... klu bro nk tau, kt sini mmg dapat paling murah utk certain2 binatang... slalunya hamster la... choice pn bnyak jgk... ada 1 lg tempat sy akn pergi... kt jalan sultan... pn ada stok jgk...

Oasis said...

John...
Thanks bro about da information...Kami pun nak pergi lagi tmpat tu, byk lagi haiwan yg nak kami beli.. Jalan Sultan tu kat ner ek?

hanybunny said...

cam besh je tmpt nih...nnti hany balek HQ, nak g la....thanks 4 da info....

John Iverson said...

Jalan Sultan tu kt kota raya... tepi Nandos klu bro prasan... kt sini diversiti sket... ada biawak n ular... monyet pn ada klu nak...
klu bro betul2 nk ular, cuba g ikea ikano damansara... kt sana bnyk jenis bole dpt... try la king snake or ball python... sangat jinak...

orangorang said...

wah...john dah promote kat wadi. lps ni, klu wadi jd penggemar ular, dh tau dah sape bg galakkan.hehehe

Oasis said...

John & orangorang...
Hehe. Bgs tu, nanti blh ar pegi. Klu stakat monyet ok lagi tapi ular tu still tak berani lagi la. Lagipun tak de lesen. Next month maybe gi Damansara, blh la tgk tempat tu..

John Iverson said...

Ada jenis ular memang kena lesen... mcm spesies python ngan boa... yg lain2 ok je klu nk simpan... tp ada plak yg haram klu nk jual beli...
Slalunya klu beli kt dealer yg sah, mmg include lesen... ular sgt senang dijaga... x payah supervise sgt... makan pn sbulan skali... sangat2 ekonomi...
Hehe... sister aida aka orangorang, mmg tga promote bro oasis supaya mencintai ular... hehe

Anggerik Hutan said...

hahaha...ruangan mempromote binatang...wadi selain ular aku minat nak bela iguana...mesti comel kan kucing2 yang ade...tapi hamster plzzz bw jauh2 dari aku...tak suka2..hehehe

[ske] [tdo] [siang] said...

bro

baru 1st time bace ini

tapi mahu bertanye

kenape oasis?

Oasis said...

John...
Owh...ok2. Thanks bro. Kita tgk nanti, maybe suatu hari nanti orang-orang akan bela ular

Anggerik Hutan...
Masalahnya aku lak suka hamster..huhu

[ske] [tdo] [siang]...
Thanks..
Nape Oasis?

Oasis (English) = lembah (Malay) = wadi (Arab)

So nama saya wadi

[ske] [tdo] [siang] said...

okeh okeh

sudah paham

hak3

artsoul said...

uih! gua nak p tengok...

FarHa said...

waaa suke ikan2 emas tuhh hehe...ni kalo ayg sy tgk kompom gleporr nak beli hahah...adehh la...

kadok said...

tempat tu mmg byk benda pelik2..been there twice if im not mistaken..owhhh..btw..thanks bro for the birthday wishes..:)

kucing kuku hitam said...

aku penah sampai sini sekali dulu..syok tu layan barang2 kat sana...

nurul said...

aku pn penah dtg tmpt ni...mmg best la walau pn ramai org yg mcm menakutkan...byk bende2 yg comel2 n dijual ngan harge murah... ikan2 pn byk... nk g lg pasni sbb nk cr ikan puyu hehehee....

Oasis said...

Ok kawan2 jom ar kita gi sane ramai2...borong semua brg

muezz@blaz said...

aah stakat ney,tmpat ney la yg bnyk pet n murah2 tp uma jauh,,,huhuhu bru skali pegi

Ezzad Zikry said...

Agak2 seekor ball phyton kat situ berapa ek? minat nak bela lah...

Anonymous said...

Gοоd pοst hοωeveг ,
I wаs ωondeгing іf you could wгite a littе moге οn this topic?
I'd be very thankful if you could elaborate a little bit further. Cheers!

my web page :: skin lightening for african americans