Nuffnang Ads

Tuesday, November 22, 2011

Pulangnya Dari Perantauan

Wahh tajuk macam nak pulang berhari raya pula kan. Hai semua pembaca blog oasis. Anyeong Hasaeyo? Terima kasih kerana masih setia mengikuti blog oasis. Kamsahamnida. Sebenarnya hampir terlupa yang oasis punyai blog yang harus diupdate. Alasan biasa yg sering kedengaran ialah sibuk. Hurmmm..Biasala tu

Ok, semasa di Korea hari tu semuanya berjalan lancar. Seronok bila dapat berkenalan dengan peserta dari negara-negara lain. Dapat melihat budaya Korea pun satu kepuasan yang tak terhingga. Memang oasis rindukan orang-orang disana, budaya mereka, makanan, cuaca dan fashion! Kalau nak cerita memang tak muat blog ni so anda semua tengok lah gambar-gambar yg sempat oasis rakam. Banyak gambar sendiri je ni...

















Ok sampai sini sahaja. Oasis tak sempat nak letak description untuk setiap gambar tu. Lagi satu, kalau readers ada twitter jangan lupa follow oasis di wadisiarjuna


Ok, Anyo!

31 comments:

marina anakcikbob said...

ohaiii..
lama giler xupdate.
lama ke kat sana?

KuNanGKuNanG said...

xde ke tersangkut ngan awek sana?hehehe :P

Ardini Humaira said...

patutla lama menyepi... :) bestnye kat sana... dni dah nak kawen ni. adaole2 tak dari sana? hehehe

TK said...

Cantik gmbr2 you. You pun stylolah.. Mmg bestkan kat sana especially when it comes to fashion. Dulu TK pegi semata2 utk shopping baju2 and gadget2 electronic... mmg byk!!! Shopping complexes jual baju bertingkat2! Tak termasuk pasar mlm lagi..!

Zue AnnaLeeya said...

patutla lama menyepi...
ingat oasis merajuk... ekekeke...

sonot erk pegi korea...
mesti byk soping...
xde sebenier utk akak ker????
hahahaha... muker tak malu kan...

Mila Ahmad said...

wah bestnyer,, mesti ada bunga sakura..heee...

ratusiput said...

pergggghhhhhhhhhh oasis...skali pandang dah macam hero korea dah.ratu mmg penggila drama2 korea.teruja bila tgk gambar2 oasis kat korea ni.cantik2 sume gambar.nasib baik oasis bergambar dgn gambar heroin drama korea yg terkenal tu.kalau dengan gambar hero korea...ratu pitam jap.ekeke..

athirah said...

no wonder laaa lama x nmpk...

athirah said...

no wonder laaa lama x nmpk...

angloko said...

wahh.. photo2 da cam artis korea da.. ;p.. best nya dpt jln2...;p

Pojiepooh Abdullah said...

Finally u update ur blog my dear!!
Choppp!! U pi sana untuk convention kan? Macam pi bercuti ala2 model plak!
Sempat juga u cari baju cantik2 nak bergaya kat sana kan!

Oasis said...

Marina
Ye Cik Marina, memang lama tak update apatah lagi meninjau blog rakan2. Kat sana pun tak ada la lama sangat. Dalam 3 minggu jer

Kunang-kunang
Awek kat sana cun sangat, tak berani nk ngurat. Haha

Oasis said...

Ardini:
Menyepi kejap je. Buat-buat sepi tu yang lama. Banyak sangat kerja nk kena buat. Huhuhuhu. Dni dah nak kawen? Alaaa..nape tak ckp awal2. Hehe

Oasis said...

TK:
Fuyooo TK shopping kat sana? Seronok tu. Memang best shopping di sana. Walau harga mahal tapi kalau pandai pilih memang berbaloi. Yang bestnya kebanyakan bandar di sana 24 hr. so, lewat malam pun masih sempat utk membeli belah.

Zue:
Alamak kak, pergi sana pun tak shopping sgt. Ole2 pun beli dekat last2 minit jer. Balik jer terus kena rebut ngan kwan2 n offcmate

Oasis said...

Mila:
Masa tu musim luruh, tak nampak bunga sakura. Semua pokok dah kuning dan merah, tunggu masa nak gugur. Tapi nmpak cantik!

Oasis said...

Ratu Siput:
Hai kak, lama tak jumpa. Kalau akak berada kat sana lagi rasa nak pitam sebab org2 kat sana lagi kacak dan cantik berbanding yang dalam drama tu. dan mereka sungguh baik, suka menolong dan tak kedekut dengan senyuman.

Oasis said...

Angloko:
Hahaha.. Mana ada sama. Korean lagi smart, ini cukup makan je. Nak dapat awek pun susah. Hahaahah

Athirah:
Hai Athirah!

Oasis said...

Pojie:
Hahaha thank u babe. I pergi untuk kerja la. Sempat bergaya sekejap je. Tapi nasib baik semua peserta sporting. Baju pun tak bawak banyak. Tpaksa beli kat sana sebahagian.

ADfeez said...

hey looking good... mcm model lak tgk..
gmbr mula2 tu nasib oasis laki.. kalo pempuan aD da terbeliak bji mata da... LOL :P

Anati Soki said...

waaa... lama gila ant tak blogwalk. baru tau oasis baru balik korea.. hehheeh.. jeles ooooh
ada jumpa nickhun tak? hehehee

Oasis said...

Adfeez:
Hahaha kalau tak ada yang tmbul nanti nampak tetek kan. Ahaha

Oasis said...

Anati:
Hai Anat, lama tak blogwalking kan. Rindu nak baca entry Anat.

Tak jumpa artis pun kat sana. Tapi semua org2 kat sana pun lagi cantik dr artis. Tu yg mcm tak beriya sgt ni jumpa artis. Haha

ieda said...

waa dah balik mesia lom nie ..
cepat2 update winduu nie .... ahaksss ! :)

ada FM tak utk akak lalallalala :))

Oasis said...

Ieda:
Alamak akak, lupa. Rasanya ada lagi satu. Bagi alamat saya try post

mzhany said...

waaaa dah kembali ye wadi..hehee

Oasis said...

Mzhany:
Ya hany wadi dah pulang!

Anonymous said...

Mу spousе and I stumblеd οver here fгom a different website and thought Ӏ shοuld
check things out. I like ωhat I see so i аm just folloωing
you. Loоk forwаrd to looking into your web page agаin.


My blоg post :: natural skin lightening

ninest123 said...

ninest123 16.01
nike free, air max, louboutin, longchamp, air max, sac burberry, nike roshe run pas cher, michael kors uk, nike roshe, coach purses, replica handbags, longchamp, north face, abercrombie and fitch, vanessa bruno, sac guess, ralph lauren, true religion outlet, nike air max, north face, true religion jeans, air jordan, mulberry, air max pas cher, oakley pas cher, vans pas cher, nike trainers, new balance pas cher, michael kors, nike air force, nike tn, ray ban pas cher, sac longchamp pas cher, nike blazer, michael kors pas cher, timberland, nike huaraches, hollister, hogan outlet, polo ralph lauren, polo lacoste, coach outlet store online, ray ban sunglasses, sac hermes, hollister, lululemon outlet online, nike free pas cher, true religion jeans, true religion outlet, converse pas cher, michael kors outlet

ninest123 said...

oakley sunglasses cheap, burberry outlet, nike shoes, oakley sunglasses, prada handbags, air max, ugg outlet, louboutin, tiffany and co, ray ban sunglasses, longchamp outlet, replica watches, tiffany and co, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton handbags, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet stores, michael kors outlet, ugg boots clearance, ray ban sunglasses, michael kors outlet, uggs outlet, louboutin shoes, christian louboutin, air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren, michael kors outlet online sale, tory burch outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, cheap uggs, prada outlet, nike free, longchamp handbags, michael kors outlet, rolex watches, chanel handbags, uggs, ray ban sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, jordan shoes, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp handbags, cheap oakley sunglasses

ninest123 said...

air max, iphone 6 plus cases, asics running shoes, ipad cases, vans, lululemon outlet, jimmy choo outlet, herve leger, beats by dre, insanity workout, north face outlet, oakley, instyler, air max, s6 case, ray ban, birkin bag, timberland boots, valentino shoes, soccer shoes, vans shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, nfl jerseys, north face jackets, baseball bats, wedding dresses, soccer jerseys, reebok outlet, ralph lauren, gucci, iphone 6s cases, mcm handbags, abercrombie, chi flat iron, iphone 5s cases, babyliss pro, mac cosmetics, celine handbags, hollister clothing store, converse, p90x, mont blanc, nike roshe run, new balance shoes, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, iphone cases, ferragamo shoes, iphone 6 cases, louboutin, ghd

ninest123 said...

supra shoes, moncler, barbour, ugg, sac louis vuitton, moncler, converse shoes, canada goose, swarovski, wedding dresses, toms shoes, juicy couture, pandora charms, marc jacobs, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton uk, louis vuitton, thomas sabo, canada goose, karen millen, moncler, ugg boots, ugg, moncler, ugg pas cher, ugg, canada goose jackets, louis vuitton, pandora charms, barbour, moncler, sac louis vuitton, coach outlet store online, canada goose outlet, moncler, swarovski crystal, hollister, montre homme, sac lancel, moncler outlet, canada goose uk, rolex watches, moncler, pandora jewelry, doke gabbana, links of london, canada goose, pandora jewelry, canada goose
ninest123 16.01