Nuffnang Ads

Saturday, October 8, 2011

Selamat Tinggal Malaysia

Sempat juga oasis siapkan satu entry sebelum terbang ke Korea. Hai kawan-kawan semua, selama ketiadaan oasis nanti sila jangan nakal-nakal tau. Flight oasis jam 11.25 malam nanti dan dijangka tiba jam 7.05 pagi esok. Pergi pun tergesa-gesa jadi persiapan sangatlah lintang pukang bagai langsuir menjahit langsir.

Selama hampir 3 minggu di sana, oasis akan berada di Anyang, Suwon dan Seoul. Pergi pun bukan utk bercuti jauh sekali nak gi cabut gigi tapi untuk urusan kerja dimana oasis perlu bentang paper pasal industri benih negara. So kira oasis dipilih sebagai wakil kpd Malaysia. Negara lain semua hantar 2-3 peserta. Tapi malaysia hanya sorang sahaja. Tapi tak apa lah, lagipun semua perbelanjaan kerajaan Korea yang tanggung.


Passport dah siap, ready untuk terbang sahaja


 Masa nak buat passport itu hari (sebab lambat renew) oasis bagi gambar yang sebelah kiri tu kat kaunter. Malangnya kena reject. Dia kata terlalu hdsm. Takut jadi pecah-pecah bila scan nanti. Terpaksalah tangkap baru (kanan). Lagipun gambar tu zaman study lagi, memang lah kena reject. Sempat lagi dia tanya oasis buat plastic surgery ke? Hishhh

 Oasis kena study sikit untuk presentation nanti. Maklumlah peserta lain bukan sebarangan, semua pakar-pakar dan berumur. Oasis je kut paling muda. Hehe. Lawa tak sebahagian daripada slide-slide tu?

Berdebar macam nak mewakili Malaysia utk pertandingan ratu cantik pula rasanya. Malam tadi masa nak tidur oasis dengar ada bunyi dentuman kuat berulang-ulang kali. Ingatkan bunyi bom atau tembakan, rupa-rupanya bunyi jantung oasis ni. Hahaha.  Doakan oasis berjaya di sana ok.

37 comments:

Oasis said...

oasis akan rindu kamu semua...

ratusiput said...

wah bestnye dpt g korea...leh kem salam kat hero2 cerita korea tak??ehehe...nonsense je kan.takpe gurau je.tahniah jugak utk oasis sbb menjadi wakil utk malaysia.good luck utk presentation tu k.kalau ratu mau pitam dah.tp oasis mesti boleh.kompem.slawat byk2 tau :)

TK said...

Wah!Hebatnya ore kelate ni.Kalau sempat g lah shopping kat Seoul-shopping heaven ..kedai bukak 24 jam. Good Luck tau!

SyafiQ aHaDin said...

nak juga pegi korea! huhu!

nanti bawa keychain from korea. Nak satu. Serius. hehe!

Safe journey! =)

afiqazizan said...

wahhhh pergi korea...best tu..goodluck bro..take care juga..:)

mzhany said...

wadi, gud luck....lama wadi tak menulis entri kannn

Juno said...

kirim salam dengan orang korea.

nah, aku amanatkan gambar ukuran pasport aku, kot kot ada yang nak berkenalan.

Faris said...

Semoga berjaya di sana beb! Naikkan lagi prestasi cemerlang rakyat malaysia. Kalo jumpa awek korea yg cun2 jgn lupa kirim salam ye... =)

Oasis said...

Ratu siput
Hehehe...satu hero korea pun saya tak pernah kenal kak. Menyesal jugak lah tak pernah ambik tau pasal korea sebelum ni.

Terima kasih atas sokongan akak, bdebar ni. Harap tak goyang lutut nanti

Oasis said...

TK
Haha...dah sampai sini makin cuak dibuatnya. Semua participant umur 40 dan ke atas. Oasis je paling muda. Mmg tak de mood nak shopping la gayanya.

Second week nanti kami akan ke Seoul..harga barang kat sini cam kat US mahalnya

Oasis said...

Syafiq
InsyaAllah and Thank You

Afiq
Tq bro...nanti saya baca blog kamu, dah lama tak menjengah ke sana

Oasis said...

MzHany
Yer hany, memang lama tak tulis entry. Berbulan juga la rasanya kan...

Thank you yer...

Oasis said...

Juno
Hahahaha...boleh pula macam tu yer..thank you bro. Nanti aku tunjuk kat gadis korea nanti. Tapi serius drg memang lawa. Dress up dia tak yah cakap la kan. Mantap!

Oasis said...

Faris
Eh terima kasih. Saya akan buat yang terbaik untuk Malaysia. Biar mereka tahu siapa kita sebenarnya. Wahhh! Nak kirim salam boleh cuma takut dorang terkejut nanti bia cakap ada org malaysia kim salam. Hehehe

Umar Faruq said...

bwk balik buah tangan dari sane.. hehe

Oasis said...

Umar
Insya'Allah jika berkesempatan..

ieda said...

dikk
akak doakan semuanya di permudahkan dari kamu ke airport sehinggalah ke airport kembali ke malaysia ..
insyaallah oasis boleh !
take care
makan minum ..

kirim FM boleh ekekkeke :))

mr.syazwan said...

saya pun rindu anda jugak!

nak ole2 boleh x??

ratu cantik kena bawak baju cantik2 ye

hahah

jaga diri di bumi org jgn nakal2 sgt k

hehe

aleen aiden said...

semoga selamat pergi slamat kembali. :)

nabilah_2908 said...

wah....bestnya..!! wakil Malaysia lagi... :)

good luck Oasis...confirm kamu boleh buat yg terbaik punya... all the best..!! :)

marina anakcikbob said...

wah.gudluck weh.
berat bawak nama negara ni.
take care okeh.

p/s: nak ole2. :p

Oasis said...

Ieda
Akak, terima kasih. InsyaAllah semua selamat. Nanti bila shopping nanti sy usha fridge magnet tu

Oasis said...

Syazwan
Hahaha, terima kasih wan. Saya tak nakal la jangan risau. Karang ni risau pasal pakaian je. Baru dua hari tapi dah separuh beg pakaian kotor. Takut tak ckp la plak ...

Oasis said...

Aleen
Dah selamat sampai.. ..tunggu balik nanti je macam mana. Hiiii. Thanks yer

Oasis said...

Nabilah
Rabu nanti presentation. Cuak giler ni. Tapi saya akan cuba yg terbaik. Mekasih yer...

Oasis said...

Marina
Memang berat. Tambah2 lagi kita masih mentah. Huhuhu
InsyaAllah. Go ma sseum ni da...

ADfeez said...

wah oasis.... bestnya ke korea.. walaupon bekerja.. smbil menyelam minum airlah..:P

hehehe... gmbr ke 22 tu mmg totally diff.. no wonderla kene amik bru..

hehe.. goodluck ok..all the best.. yg penting konfident kene ada..

oh.. sobenior tuk aD jgn lupa :P

angloko said...

Wah bestnya dpt g Korea..
apa2 pn Gud Luck..
Semoga selamat pegi dan balik..
;p

Hanis MY said...

Wow wi alld best jgn lupa story mory

cik AF said...

gudluck kat sane ye :)

marina anakcikbob said...

nanti balik dr korea, jawab tag okeh.

http://akuanakcikbob.blogspot.com/2011/11/tag-11-things.html

penaberkala said...

tu dia, sapa ke korea nah
hebat2
balik malaysia doh ko ni?

laskar pelangi said...

goodluck yea;) best betol sampai ke korea...

ninest123 said...

ninest123 16.01
nike free, air max, louboutin, longchamp, air max, sac burberry, nike roshe run pas cher, michael kors uk, nike roshe, coach purses, replica handbags, longchamp, north face, abercrombie and fitch, vanessa bruno, sac guess, ralph lauren, true religion outlet, nike air max, north face, true religion jeans, air jordan, mulberry, air max pas cher, oakley pas cher, vans pas cher, nike trainers, new balance pas cher, michael kors, nike air force, nike tn, ray ban pas cher, sac longchamp pas cher, nike blazer, michael kors pas cher, timberland, nike huaraches, hollister, hogan outlet, polo ralph lauren, polo lacoste, coach outlet store online, ray ban sunglasses, sac hermes, hollister, lululemon outlet online, nike free pas cher, true religion jeans, true religion outlet, converse pas cher, michael kors outlet

ninest123 said...

oakley sunglasses cheap, burberry outlet, nike shoes, oakley sunglasses, prada handbags, air max, ugg outlet, louboutin, tiffany and co, ray ban sunglasses, longchamp outlet, replica watches, tiffany and co, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton handbags, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet stores, michael kors outlet, ugg boots clearance, ray ban sunglasses, michael kors outlet, uggs outlet, louboutin shoes, christian louboutin, air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren, michael kors outlet online sale, tory burch outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, cheap uggs, prada outlet, nike free, longchamp handbags, michael kors outlet, rolex watches, chanel handbags, uggs, ray ban sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, jordan shoes, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp handbags, cheap oakley sunglasses

ninest123 said...

air max, iphone 6 plus cases, asics running shoes, ipad cases, vans, lululemon outlet, jimmy choo outlet, herve leger, beats by dre, insanity workout, north face outlet, oakley, instyler, air max, s6 case, ray ban, birkin bag, timberland boots, valentino shoes, soccer shoes, vans shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, nfl jerseys, north face jackets, baseball bats, wedding dresses, soccer jerseys, reebok outlet, ralph lauren, gucci, iphone 6s cases, mcm handbags, abercrombie, chi flat iron, iphone 5s cases, babyliss pro, mac cosmetics, celine handbags, hollister clothing store, converse, p90x, mont blanc, nike roshe run, new balance shoes, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, iphone cases, ferragamo shoes, iphone 6 cases, louboutin, ghd

ninest123 said...

supra shoes, moncler, barbour, ugg, sac louis vuitton, moncler, converse shoes, canada goose, swarovski, wedding dresses, toms shoes, juicy couture, pandora charms, marc jacobs, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton uk, louis vuitton, thomas sabo, canada goose, karen millen, moncler, ugg boots, ugg, moncler, ugg pas cher, ugg, canada goose jackets, louis vuitton, pandora charms, barbour, moncler, sac louis vuitton, coach outlet store online, canada goose outlet, moncler, swarovski crystal, hollister, montre homme, sac lancel, moncler outlet, canada goose uk, rolex watches, moncler, pandora jewelry, doke gabbana, links of london, canada goose, pandora jewelry, canada goose
ninest123 16.01