Nuffnang Ads

Monday, May 17, 2010

hApPy biRthDaY tO mY cAr

2 hari yang lepas aku dan keretaku telah menyambut Hari Ulang tahun dia yang ke-2. Dah dua tahun rupanya kami bersama. Hehe. Kereta yang aku panggil Sweet Boy ni memang pandai jaga hati aku, xpernah meragam selama dia berkhidmat. Disebabkan tengah2 bulan ni, duit pun dah nak kering. jadi kami sambut ala kadar sahaja, buat yang mana termampu.
***
Perkara yg pertama aku lakukan adalah dengan menelefon bapak angkat dia iaitu kawan aku, Wari. Tapi bapak angkat Sweet Boy tak dapat nak celebrate sama-sama sebab berada jauh dari KL. So dia wish happy Birthday saja. Si Wari ni dipanggil bapak angkat kereta aku sebab dialah kawan aku yang pertama drive Sweet Boy.
***
Lepas tu aku pergi mandikan Sweet Boy kat kawasan berhampiran. Sian dia, dah 2 minggu tak dicuci. After mandi bersih-bersih, aku belikan dia wangian kereta baru. Hmmm...wanginya Sweet Boy skarang. Habis cuci mencuci dan mewangikan Sweet Boy, kitaorang pergi kedai kek. Ingat nak cari kek blueberry tapi dah habis. Nasib baik ada Manggo Cheese Cake. Sorry eyhh Sweet Boy, tahun ni tak ada Bluberry Cake. Lepas tu kitaorang pergi jalan-jalan sekitar Putrajaya, tengok keindahan kat sana.
***

Sweet Boy tgh seronok mandi salji. Pastu barulah nampak segar


Pewangi khas yang dibeli untuk Sweet Boy. Lagipun aku memang suka bau strawberry


Phone holder ni pun baru dipasang. Senang la sikit nak jawab panggilan dari iphone


Ni Manggo Cheese Cake yang kitaorang makan bersama


Kepada Sweet Boy, Selamat hari Jadi and jadilah kereta yang bagus k. Dan kepada korang yg terbaca blog aku ni, jgn sesekali lupa tarikh bday kereta masing-masing tau. mereka banyak berkorban untuk kita. Tanpa mereka susah kita nak pergi ke mana-mana.

10 comments:

FarHa said...

happy besday to ur kereta k hehe...

♥ Vee Violet ♥ said...

comel giler...
heheheh
happy birthday to sweet boy

Oasis said...

Farha and vee : Thanks...mesti my car tu suka bila u wish happy bday kat dia.

rATu kEBaYA said...

appy b'day sweet boy.. bila nak ada sweet girl pulak.. hehehe

Oasis said...

ratu kebaya...
sweet girl nanti la dulu, yg ni pun xlarat nak jaga lg ni. Hehe

khaziella said...

hye sweet boy. happy birthday. hehe a.wadi, bg dia main snow slalu tau!heeee

Oasis said...

thanks Khazie. Minggu ni dia main snow lg kut...

Pegawai Khalwat said...

Salam, sorry off topic. Boleh saya dapat tau siapa yang pentaskan Diaspora Bangsat tahun 2007 dan apa sinopsisnya?

Ada video tak?

Oasis said...

Pegawai khalwat:
Diaspora Bangsat pernah dipentaskan oleh Anak seni Pertama Production dari KMR. Video saya kurang pasti masih ada dalam simpanan pihak pengurusan atau tidak.

loveaholic said...

wweh..hari nie 17 may lorh~!! -warie.hahaha