Nuffnang Ads

Sunday, November 22, 2009

Wedding Photography Camp


Korang jangan la marah aku sbb lama tak update kat blog ni. Sebenarnya sebulan yang lepas aku sibuk dgn program aku. Mmg tak ada masa langsung nak buka Blogspot. Malah nak kencing pun aku kena pk dulu sempat ke tak. Program Wedding Photography Camp ni merupakan kesinambungan daripada program Photography Camp yang pernah dianjurkan pada bulan Mei lepas. Disebabkan sambutan yang menggalakkan dan diatas pemintaan orang ramai, aku terpaksa merancang satu lagi program. Lantas terhasillah program Wedding Photography Camp.


Program 2 hari 1 malam ni terbuka kepada 80 orang photographer amatur dan professional. Dengan yuran penyertaan RM160.00 peserta diberikan pendedahan tentang teknik dan kemahiran fotografi berkonsepkan perkahwinan seperti cara penggunaan kamera dengan betul, teknik mengambil gambar pengantin, pencahayaan dan kelajuan serta lain-lain yang berkaitan dengan teknik fotografi melalui aktiviti-ktiviti yang telah dirancang. Apa yang lebih menyeronokkan peserta dapat belajar bukan sahaja secara teori tetapi praktikal dimana mereka telah dihidangkan dengan suasana seakan-akan majlis perjkahwinan yang real.


Flyers yang telah diedarkan kepada orang ramai



Semasa hari pendaftaran



Peserta perlu mendirikan khemah sebelum memulakan kelas


Mendengar taklimat yang diberikan oleh Nik dari Applemint Studio


Pelajar juga turut diajar teknik mengambil gambar semasa make up dan hair do

Sesi photography outdoor, pengantin dah jadi cam artis bila kena serbu dgn photographer. Lokasi time ni adalah sekitar Taman Wawasan Putrajaya

Bas antara pengangkutan yang disediakan sepanjang program ni

Salah satu daripada gambar yang diambil oleh peserta. Lokasi adalah sekitar Taman Botani

Risau dibuatnya kalau-kalau runtuh jambatan titi ni

Kadang-kadang tenaga pengajar pun kena jadi mak andam jugak

Model pengantin ni namanya Faizi dan Ayu. Best dorang ni sebab sporting dan kadang2 sengal gak. Haha

Time majlis akad nikah olok-olok. Perasan tak pengantin laki xpakai songkok. Sempoi gler

Pengantin pompuan menangis ala-ala sedih di majlis akad nikah


Hehe. Ni la saat yang ditunggu-tunggu oleh peserta bila pengantin kena dera

Hari kedua program dimana pengantin diarak untuk bersanding di Taman Warisan Pertanian. Gambar pengantin laki keluar daripada kereta antik.


Sebahagian daripada peserta yang cuba untuk dapatkan shoot yang terbaik



Setiap ruang dipenuhi oleh photographer2, nasib baik pengantin tak tersungkur


Pengantin turut dihiburkan dengan persembahan silat dan tarian daripada adik-adik comel

Puas hati sangat dgn persalinan hijau ni. Terima kasih kepada penaja, En Razman.


Tak lengkap rasenya majlis kahwin kalau tak ada upacara merenjis pengantin. Orang ramai yang mengunjungi Taman Warisan turut diundang untuk memberkati pengantin


Upacara memotong kek selepas makan beradab


Leaving the ceremony





Peserta-peserta Wedding Photography Camp yang havoc!



So setakat ni je la kut. Mata aku pun dah mengantuk ni. Kalau ikutkan banyak sangat gambar yang nak diupload tapi kesuntukan masa. Next entry nanti aku akan post beberapa gambar2 sengal sepanjang program tu nanti. Tapi sebelum tu aku nak ucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang terlibat dalam menjayakan program ni tak kiralah secara langsung atau tidak lansung. Sekalung penghargaan dituju khas kepada:

  1. Taman Wetland Putrajaya, Taman Botani, Taman Wawasan, Taman Warisan dan Taman Rimba Alam diatas keizinan penggunaan taman di Putrajaya

  2. Bahagian Pemasaran dan Pendidikan, Jabatan Landskap, PPJ

  3. Penguatkuasa PPJ

  4. Bahagian Korporat, PPJ

  5. Team dari Applemint Srudio untuk tenaga pengajar dan fasilitator

  6. Bas Nadi Putra diatas perkhidmatan pengangkutan

  7. Utusan Malaysia

  8. Faizi Latifi dan Ayu Samsudin sebagai model

  9. Razman Razmi Boutique diatas tajaan persalinan pengantin

  10. Rose Suci untuk tajaan mekap

  11. Sarah Mawar D'Renjis untuk kelengkapan pelamin

  12. En Sulaiman Basar untuk tajaan kereta antik

  13. S.K Presint 9 (1) untuk persembahan tarian

  14. Cik Haswani dan En. Adam untuk persembahan silat

  15. Selera Bonda diatas tajaan kek pengantin

  16. Sajian Suri untuk Jamuan Makan Beradab

  17. Haji Samuri untuk tajaan bahan-bahan merenjis


6 comments:

YobSumo said...

pergh yang jadi model tu paling best. rasa femes gila. hahahhahaa.

Oasis said...

haha...tau xper.

Anonymous said...

Nice Blog…
Program-latihan-Motivasi-Dato’-fadzilah-kamsah
http://superkidexcel.com/

HEMY said...

fuh..betul2 real hands-on training..sume lengkap..syabasss

Oasis said...

tq Hemy. Tapi sy dah tak kerja kat sana lg. Rindu btul kat dorang tu smua..

Anonymous said...

Αctually no matter if someone ԁoesn't know afterward its up to other visitors that they will assist, so here it happens.

Check out my homepage - skin lightening