Nuffnang Ads

Sunday, May 17, 2009

Program Taman Wetland Putrajaya

Ramai yang tertanya2 mana aku menghilangkan diri kan....Bukan malas nak bukak blog atau melayari blog2 lain tapi dua tiga menjak ni kerja aku melampau2 banyaknya. Tambah2 lagi sibuk ngan persiapan kahwin adik aku. Mmg agak semak la kepala aku dibuatnya. Bayangkan bukan lepas shja aku cuma cuti 1 hari. Bulan ni lak tak cuti pun lagi. Huhuhu. Antara program yang aku kn handle ialah :

Putrajaya Wetland Cycling Treasure Hunt ni dah berjalan ngan jayanya kat Taman Wetland. Dengan bayaran hanya RM33.00 untuk yuran termasuk sewaan basikal dan peralatan keselamatan, peserta juga diberikan breakfast, lunch, sijil penyertaan, t-shirt dan sebagainya. Aktiviti ni bersifat rekreasi dimana peserta perlu mencari benda2 yang tersembunyi dengan menggunakan basikal disamping pelbagai lagi aktiviti yang mencabar dan menyeronokkan.



Photography Camp ni pulak berlangsung pada 23 dan 24 Mei 2009 di Taman Wetland juga. Yuran penyertaan cuma RM40 sahaja. Peserta diberikan khemah penginapan, makan dan minum (5 kali sehari), sijil penyertaan dan sebagainya. Penceramah dan fasilitator daripada Applemint Studio yang sporting dan friendly sentiasa bersama peserta disepanjang program. Bnyak program menarik antaranya Night Mode shoot yang membawa peserta ke tempat2 yang menarik disekitar Putrajaya untuk diajar cara mengambil gambar pada waktu malam, Nature Explorer dimana peserta dikehendaki menyiapkan tugasan yang diberi, ceramah yang santai, cara menangkap gambar ghaib, game yang menarik dan mcm2 lagi.

Nanti aku akan tunjukkan beberapa keping gambar semasa event2 ni berlangsung k. Cuma bagi aku masa sikit jer. Banyak keja tak slesai lagi nih.

Ohh...satu lagi program yang aku tak masukkan ialah Ekspedisi kayak dimana peserta berkayak sejauh 27 km merentasi tasik2 Putrajaya.


15 comments:

John Iverson said...

Nice info bro... kami sgt2 merindui kamu... haha... ingat nk join kamu pny aktiviti la... yg photography camp tu akn d war2kan... by the way, mcm mana nk jd sukarelawan zoo?

Hanybunny said...

umm btol...dah lame xupdate blog...

orangorang said...

Menariknya..rasa rugi lah sbb x dapat nk join. huhuhuhu...

Oasis said...

John...
Yap. Saya pun sama. Rindu nak baca blog kamu semua tapi kesuntukan masa. Nak jd sukarelawan zoo negara senang jer bro. Check je kat laman web dia. Upload borang volunteer tue. Pas tu call.

Hanybunny...
Lama sgt ker?

orang-orang...
Tu la, sory xsempat nak promote kat sini..

m u r n i said...

hoo..patut la lame tanampak! ahah :)

Oasis said...

murni...
Skrang cik murnie dah nampak ek..?

m u r n i said...

aahaha! dah,dah,dah nampak dah!
ngeh3 :P

m u r n i said...

huah~sudah di besarkan tulisan.
kecik sgt eh? ahaha :P
sile la bace ek.
er..name ape eh? takan nak panggil oasis kots~ :P

Oasis said...

murni..

Hehe. Thanks. Panggil wadi pun ok.

Hanybunny said...

wadi...

mane pigi,
lame xupdate..winduuu ar... ;)

Oasis said...

Hanybunny...
Ada jer. hari tuu cuti panjang, adik kawin. Windu sama kamu jugak.

Hanybunny said...

ye ker..patot laa

ha, permintaan: jgn lopa post kan gmbr kawin eh...eh gambar adek kawin..huhuhu...

make sure ade gmbr incik wadi berbaju melayu...;)

Xiaozhengm 520 said...

nike uk
gucci bags
gucci outlet
asics shoes
coach outlet
polo ralph lauren
ralph lauren
louis vuitton outlet
nike basketball shoes
coach factory outlet
michael kors outlet
michael kors outlet
toms outlet
michael kors outlet clearance
toms
coach canada
juicy couture
christian louboutin shoes
celine handbags
michael kors uk
cheap jerseys
vans shoes outlet
oakley sunglasses wholesale
mont blanc pens
coach outlet store online
longchamp handbags
oakley sunglasses
ray ban sunglasses outlet
adidas originals shoes
coach factory outlet
louis vuitton
ray ban outlet
coach factory outlet
oakley sunglasses
michael kors outlet
jordans
louis vuitton outlet
celine handbags
michael kors outlet clearance
louis vuitton outlet online
2016.5.31haunqgin

Dalia Alaa said...


. Lucky me I came across your website by chance
http://www.kuwait.prokr.net/

omar ali said...

I definitely love this site
https://slashdot.org/~oaliamr
https://anti-insect2020.jimdo.com/
http://antiincects.wikia.com/d/f?sort=latest
3yon-k.com