Nuffnang Ads

Tuesday, February 20, 2007

Selesai sudah ‘Diaspora Bangsat’


Akhirnya setelah berminggu-minggu menanggung penat lelah dengan latihan teater, dapat jugak lah aku melelapkan mata tanpa gangguan (walaupun masih ada gangguan daripada bunyi dan gigitan nyamuk). Setelah dipentaskan, secara personalnya aku sebenarnya masih belum berpuashati terutamanya dari segi aspek lakonan aku sendiri. Tapi nak buat macam mana, x kan la nak dipentaskan sekali lagi. Lagipun semua ni kan satu pertandingan dan bukannya persembahan semata-mata. Tapi bila difikir-fikir semula….kira ok la tu. Kami (Anak Seni Pertama Production, KMR) masih lagi baru sebab org2 seni yang lama sudah berpindah ke kolej lain. Dalam suasana x puas hati tu, ada jugak la yang memuji pementasan Diaspora Bangsat tu terutama dari penganjur sendiri. Itu sudah memadai dan cukup berbaloi bagi bagi aku. Biarlah x dapat sebarang award pun pada malam anugerah nanti. Apa yang penting adalah apa yang kami sajikan menjadi sebutan org x kira la dari segi babak seks yang dilakukan ataupun kesilapan yg dilakukan oleh pelakon dan teknikal. Paling bangga bila org memanggil kita dengan gelaran watak yg kita lakonkan. Ya…itu sudah cukup membuatkan kita rasa terharu kerana mereka mengingati watak kita tidak kiralah sama ada mereka suka ataupun jelik dengan watak tersebut.


Selepas 2-3 hari pementasan, rasa rindu plak kat semua crew dan pelakon2 lain. Sebelum ni memang tiap-tiap malam asyik bergurau senda hinggakan beberapa kali kena tengking dgn pengarah. Mana tidaknya, scene yang kena menangis kitaorg gelak sbb x tahan dgn lawak yg dibuat oleh beberapa org pelakon yg mmg dah cukup lawak. Sian plak si ian tu. Tapi aku mmg respect dia. walaupun junior aku, dia x segan nak tegur aku or nak marah aku.


Habis sudah teater, skrg tengah pening dgn projek n presentation lak. 26hb ni dah nak kena hantar firstdraf. Satu patah haram pun x buat lagi. Mood tiba-tiba jer hilang bila ramai rakyat kolej ni balik kg utk sambut thn br cina. Tu x sentuh pasal sayur kangkung yg kat ladang tu lagi, jagung aper citer plak? adoi…pening btol!! Dah la sayur aku dah nampak kesan2 kena serang ngan raksasa (ermm…maksud aku seranga). nak sembur racun x bleh sbb takut effect kat batas lain. Nanti x panggil organik la plak. Tension btol la. Jgn supervisor aku tu suh tanam lain dah la. Klu x, gantung diri la aku. Huhuhu….


Alhamduliilah…Semasa malam anugerah FESTIK kami bukan sekadar menang sorak, dan paling penting tidak pulang dengan tangan kosong. Anak Seni Pertama telah menggondol 5 anugerah termasuk satu anugerah utama:


Johan Kumpulan Harapan 1 (tempat kedua keseluruhan)
Penata cahaya terbaik - Zulkifly & Zulkifli
Anugerah Khas Juri (Kerjasama & Komitment)
Pelakon Lelaki Harapan - (Arjuna / aku)
Pelakon Pembantu Wanita Terbaik (Maya / Nuzul Alimon)


Dan menerima banyak pencalonan sprt Pengarahan Terbaik, Pelakon Lelaki Terbaik dan Props terbaik.
Tahniah untuk semua….



Bersama trofi yang dimenangi


Meraikan kemenangan bersama

7 comments:

Awan Biru said...

Wah, tahniah tahniah.

ninest123 said...

ninest123 16.01
nike free, air max, louboutin, longchamp, air max, sac burberry, nike roshe run pas cher, michael kors uk, nike roshe, coach purses, replica handbags, longchamp, north face, abercrombie and fitch, vanessa bruno, sac guess, ralph lauren, true religion outlet, nike air max, north face, true religion jeans, air jordan, mulberry, air max pas cher, oakley pas cher, vans pas cher, nike trainers, new balance pas cher, michael kors, nike air force, nike tn, ray ban pas cher, sac longchamp pas cher, nike blazer, michael kors pas cher, timberland, nike huaraches, hollister, hogan outlet, polo ralph lauren, polo lacoste, coach outlet store online, ray ban sunglasses, sac hermes, hollister, lululemon outlet online, nike free pas cher, true religion jeans, true religion outlet, converse pas cher, michael kors outlet

ninest123 said...

oakley sunglasses cheap, burberry outlet, nike shoes, oakley sunglasses, prada handbags, air max, ugg outlet, louboutin, tiffany and co, ray ban sunglasses, longchamp outlet, replica watches, tiffany and co, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton handbags, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet stores, michael kors outlet, ugg boots clearance, ray ban sunglasses, michael kors outlet, uggs outlet, louboutin shoes, christian louboutin, air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren, michael kors outlet online sale, tory burch outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, cheap uggs, prada outlet, nike free, longchamp handbags, michael kors outlet, rolex watches, chanel handbags, uggs, ray ban sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, jordan shoes, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp handbags, cheap oakley sunglasses

ninest123 said...

air max, iphone 6 plus cases, asics running shoes, ipad cases, vans, lululemon outlet, jimmy choo outlet, herve leger, beats by dre, insanity workout, north face outlet, oakley, instyler, air max, s6 case, ray ban, birkin bag, timberland boots, valentino shoes, soccer shoes, vans shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, nfl jerseys, north face jackets, baseball bats, wedding dresses, soccer jerseys, reebok outlet, ralph lauren, gucci, iphone 6s cases, mcm handbags, abercrombie, chi flat iron, iphone 5s cases, babyliss pro, mac cosmetics, celine handbags, hollister clothing store, converse, p90x, mont blanc, nike roshe run, new balance shoes, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, iphone cases, ferragamo shoes, iphone 6 cases, louboutin, ghd

ninest123 said...

supra shoes, moncler, barbour, ugg, sac louis vuitton, moncler, converse shoes, canada goose, swarovski, wedding dresses, toms shoes, juicy couture, pandora charms, marc jacobs, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton uk, louis vuitton, thomas sabo, canada goose, karen millen, moncler, ugg boots, ugg, moncler, ugg pas cher, ugg, canada goose jackets, louis vuitton, pandora charms, barbour, moncler, sac louis vuitton, coach outlet store online, canada goose outlet, moncler, swarovski crystal, hollister, montre homme, sac lancel, moncler outlet, canada goose uk, rolex watches, moncler, pandora jewelry, doke gabbana, links of london, canada goose, pandora jewelry, canada goose
ninest123 16.01

Esraa Abbas said...

http://www.prokr.net/2016/09/furniture-transfer-companies-50.html
http://www.prokr.net/2016/09/furniture-transfer-companies-49.html
http://www.prokr.net/2016/09/furniture-transfer-companies-48.html
http://www.prokr.net/2016/09/furniture-transfer-companies-47.html
http://www.prokr.net/2016/09/furniture-transfer-companies-45_13.html
http://www.prokr.net/2016/09/furniture-transfer-companies-45.html
http://www.prokr.net/2016/09/furniture-transfer-companies-44.html


Esraa Abbas said...

http://www.prokr.net/2016/09/furniture-transfer-companies-43.html
http://www.prokr.net/2016/09/furniture-transfer-companies-42.html
http://www.prokr.net/2016/09/furniture-transfer-companies-41.html
http://www.prokr.net/2016/09/furniture-transfer-companies-40.html
http://www.prokr.net/2016/09/furniture-transfer-companies-39.html