Nuffnang Ads

Tuesday, November 18, 2008

Sorry……


Penat seharian bekerja, aku cuba relax kan minda kejap . Tgk jam ditangan, ada lebih kurang 1 jam sblm aku sambung kerja smula. Aku buka hp, baca semula inbox and sent item SMS.


Fir :

Di, sibuk ke? Jom kuar makan. Dah lama tak borak- Borak.

Oasis:

Sory Fir, dua tiga hari ni aku bz sket. Lain kali ae


Hairu:

Oit my friend, ko free tak malam ni? Jom minum2

Oasis:

Malam ni aku kena kerja la. Sory sangat2.


Bern:

Wadi, ko balik umah kul berapa hari ni.? Temankan aku gi Jusco mlm ni

Oasis:

Aku balik lambat, kerja banyak la Bern. Ko ajakPeter la.


Aina:

Wadi, nak ikut kitaorang pergi umah Leha tak Sabtu ni? Tengok baby dia. Kre, Rosz & Haris pun ikut sama.

Oasis:

Bestnyer. Tapi aku kerja la sabtu ni. Krm salam kat dorang semua ek.


Saiful:

Malam ni cam ne? Clubbing sat.

Oasis:

Aku kerja awal pagi esok, ada event. Takut penat jer. So, tak pergi kut.


Bern:

Ko balik umah tak malam ni?

Oasis:

Tak kut, aku kena jaga kem. Klu balik pun paling cepat kul 1 pagi.


Angah:

Di, keja ke? Angah ada buat makan-makan ni. Datang la.

Oasis:

Tengok la dulu cam ne angah. Kalau sempat orang pergi la


Zamri:

Hidup lagi ker? Janji nak blanja aku. Minggu depan aku dah kena pergi Sabah.

Oasis:

Alamak, lupa la. Sempat lagi kut. Nanti aku msg k. Ngah sibuk skang ni


Abe:

Senyap jer….orang lain pun kerja gak

Oasis:

Nak bwat cam ner…huhu

Abe:

Kawin la ngan ‘keja’ tu


XXX:

Wady sihat? Ingat nak tido ngan wady mlm nie, bley?

Oasis:

Sorry, wady penat la. Baru balik kerja ni. Sorry ae.


Bern:

Ko cuti tak Sabtu & Ahad nie? Aku dapat voucher penginapan, 5 * hotel kat Seremban. Jom la.

Oasis:

Aku keja, mana leh cuti.

Bern:

Mintak la cuti

Oasis:

x bleh!


Shima:

Sabtu or Ahad nanti Ina buat makan kat umah dia. Semua kena datang tau.

Oasis:

Ok, tengok lah. Tak janji tau.


Ma:

Ma duk umah along ni. Datang la sini. Lusa dah nak balik Kelantan.

Oasis:

Cepat nye nak balik. Duk lama sket. Esok orang keja

Ma:

Abah nak balik cepat, Syazwan sorang2 kat kampung


Zul:

Bila nak ajak tengok wayang ni wadi. Citer best skrg

Oasis:

Ha a lah, dah lama tak tengok movie. Nanti free kita gi sama2 k.


Wari:

Impak Maksima The Musical, rugi tak tengok wei

Oasis:

Jom….tapi 21 dan 22hb ni jer kan. Aku keja la time tu


Azie:

Abang Wadi, kitaorang kat Maulana ni. Datang la sini.

Oasis:

Abang kerja la, x balik lagi ni.


Chumi:

Wadi ngah bwat aper. Rindu kat ko.

Oasis:

Rindu kamu juga. Aku ngah kerja,layan client ni jap


Mie:

Hello my X-Super Roomate. Ko kat ner,ngah bwat per? Aku kat UPM ni. Saje jalan2. Xnak Jumpa ker?

Oasis:

Mie, lama tak jumpa ko. Aku kat office la, lepak la dulu

Mie:

Xpe la , lagipun aku tak boleh lama. Nak temankan Dayah gi Mid Valley


Ricky:

Bila nak gi shopping same?

Oasis:

Dah lama tak gi shopping kan. Nanti la, sblum ko balik kg, kita pergi. Minggu ni aku sibuk ngan kerja sket


Goofy:

Salam Mcky! Bila nak kuar dating lagi?

Oasis:

Hehe…Mcky cibuk ar Wuf….nanti kita kuar ae


Ijat:

Cuti ni ko balik kampung tak? Datang la Johor, temankan aku. Boleh aku bawak ko gi jalan2.

Oasis:

Tak balik kut Jat. Aku tak dapat cuti la


Mirah:

Kitaorang kat Hospital ni, Kak Tie dah bersalin, kena operate.

Oasis:

Baby boy ke girl? Kirim salam kat dia, ckp sory tak leh gi tgk, tak leh tinggal offc


Kai:

Wadi yang comel, plan kita nak main ice skating tu sampai skarang belum berjaya lagi.

Oasis:

Ko cakap bile ko free. Nanti kita gi. Tapi skarang aku ngah tension ngan kerja ni


Zai:

Sombong skarang….cam x sudi kawan ngan saye jer…

Oasis:

Ishhh….bukan cam tu, byk kerja kat office la


Bern:

Wadi, aku ngah sedey ni…bla…bla…bla…sob sob…

Oasis:

La siannya….ermmm, nanti aku call ko balik. Aku ngah bawak group ni.


Azhar:

Xnak tido sini ke? Abang sorang je nie, housemate semua tak der.

Oasis:

Esok saya kerja la bang….jumpa kat LQ nanti k


YYY:

Wadi cuti tak esok? Wadi datang la sini, xjauh pun

Oasis:

Wadi memang cuti tapi bos ckp kena datang keja gak. Staff x ckp. Sorry syg….




Bila pk2 balik, macam tak fair lak. Semuanya gara-gara kerja. Aku cuba SMS kwn2ku semula….


Oasis:

Ngah bwat aper? Jom kuar makan malam ni

Zamri:

Xyah la ko kawan ngan aku….

Oasis:

???


Oasis:

Jat, ngah bwat per…boring la malam ni. Ko punya projek pe cer….MUET hari tu ok?

Ijat:

Ngah study!!


Oasis:

Jom mkn..tapi lewat sket la. Aku baru balik keja ni. Nak mandi jap.

Hairu:

Lain kali la, ko mesti penat


Oasis:

Bern, ko dah mkn blum?

Bern:

Aku kat Rawang la


Oasis:

Minggu ni wuf cuti tak? Jom kita kuar sama. Apa kata kita tengok wayang. Mcky blanja. Hehe

Goofy:

(senyap)


Oasis:

Di, Sorry hari tu tak sempat nak bls msg ko. Byk keja. Ko pergi tak hr tue? Sorry la klu ko tunggu aku.

Zaidi:

F_ CK!!!


Huhu…Kenapa cam ni? Sorry la kawan2. Oasis bukan jahat! X kenang budi, Selfish, Sombong!!

Oasis tak sengaja…..


1 comment:

Awan Biru said...

Kesiannya, sibuk memanjang saja.