Nuffnang Ads

Wednesday, November 12, 2008

Minggu yang memenatkan….aku x segagah ini

  • Setiap hari aku terpaksa panjat rumah untuk buka pintu dapur sebab kunci rumah aku ilang

  • Basah kuyup setelah 30 minit meredah hujan dengan motorsikal semasa pulang kerja

  • Hampir sejam berpanas kat tepi jalan, tunggu kawan yg tak kunjung tiba

  • Seharian jalan kaki sejauh 9km,bercakap 6 jam tanpa henti & 3 kali berturut2 untuk membawa 6 buah bas student

  • Pertama kali cuci kereta sendiri, tak tahan tengok kereta comot kena conteng ngan staf kat tempat kerja (Siap la ko Syidie! Ko beli kete nanti aku ‘make up’ habis-habisan)

  • Berkayak 4 jam tanpa henti merentas tasik Putrajaya

  • Mengangkat kayak sorang2 (berat mencecah 200kg) sejauh 500 meter

  • Memanjat pokok petai yang tingginya hampir 10 meter semata-mata untuk santapan makan tengahari staf2 kat tempat kerja

  • Mengecat rumah yang sampai skarang masih tak siap2

  • Menjawab 4 panggilan telefon serentak. Huru hara dibuatnya

  • Beberapa hari aku tido jam 3 pagi dan bangun jam 6 pagi untuk jaga kem

  • Dah banyak hari terpaksa abaikan breakfast,lunch diambil jam 4.00 petang dan dinner jam 10 mlm sebab byk sgt kerja

  • Mata naik penat sebab pakai lens lebih dari 17 jam, setiap hari!!

  • Menolak kereta staf yang baterynye weak

  • Terpaksa jadi chargeman, buat wiring sendiri untuk pasang kipas (mesti bapak aku bangga)

  • Handle 3 event serentak dalam masa 1 hari

  • Berjalan tanpa henti dari jam 7pagi - 7mlm untuk bawa client lawat tapak

  • Tidur satu jam dalam masa 24 jam

  • 2 malam tido dalam keta

  • Tukar tayar kereta yang pancit sebab terlanggar divider (akibat mengantuk) tengah2 malam

  • Kaki luka terlanggar eksos moto masa nak bagi speech

  • Tarik tali yang bebannya bertan-tan untuk set up aktiviti Lake Crossing

  • Kena siapkan more than 15 memo, 27 surat dan lain2 dokumen dalam masa 1 ½ jam

  • Kena hadir 3 meeting dalam masa 1 hari

Huhu….cuba bayangkan dalam seminggu, sorang manusia yang berat hanya 49kg dan tinggi 165 cm buat semua kerja2 berat tu



Tayar pancit yang diganti dengan tayar spare

Nasib baik ada Piere Andre yg sudi meringankan beban aku

Sempat capture gambar walau tengah sibuk

Penat cam mana pun, kadang2 rasa terubat bila tgk orang lain bahagia


1 comment:

Awan Biru said...

Memang memenatkan...
Tabah sajalah...