Nuffnang Ads

Friday, May 13, 2011

Saya Nak Jogging!!!

Selamat berhari minggu semua kepada readerssszzzz dan bloggerszzzz yang masih setia bersama-sama oasis. Alhamdulillah akhirnya dapat jugak oasis post entry. Hampir seminggu rasanya blog ada masalah sebab tak boleh nak komen or post n3.

Oasis nak inform yang oasis akan rehatkan diri selama 2 minggu dari dunia blog ni mulai 16 hb hinggalah 28hb sebab kena hadirkan diri untuk kursus induksi di Terengganu. Jadual sungguh padat sebab kelas berakhir sampai malam. Malah hari minggu pun ada aktiviti yang kena join.

Oasis tengah fikir berapa banyak luggage yang kena bawa sebab banyak item yang kena angkut. Casing phone dah 6, kasut 4, selipar 2, pisau cukur 4, pengetip kuku 2....haishhh pening2.......

Nak release kan tension tu oasis ingat nak pergi jogging petang ni kat Taman Putra Perdana, Putrajaya. Siapa yang free boleh lah join oasis kat sana. Around jam 6 petang kut. Jommm....!!!




Tips dari oasis kalau nak jogging

1. Bawa air putih sekurang-kurangnya sebotol takut dehidrasi nanti
2. Warm up sebelum dan warm down selepas jogging
3. Bawa ipod bersama sebab muzik boleh buat kita jadi lebih aktif
4. Pilih tempat yang tidak terlalu sunyi atau padat
5. Jangan terlalu memaksa...lari ikut kemampuan

Ok, sampai jumpa lagi. Rindu anda semua....

50 comments:

ieda said...

loor ye ke .. will miss u dik :)
banyak brg kena bawak tuu ..
have a nice bengkel & kalau sampai terengganu dah dekat ngan pahang tuu .. jom date ?? :))

Oasis said...

Ieda:
Tu la pasal kak. Aduyai risau ni...dah la ada exam. Hurmmmm...jangan risau k, klu ada masa saya blogwalking. ‎​"̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮. Kalau buat kat Pahang kan best...

ratusiput said...

mmg miss kat blog oasis ni...sunyi je rase :) takpe2...settlekan yg perlu dulu k oasis...pastu leh balas dendam balik...mmg byk brg tu..kalah org pompuan ni...tp i like...n good luck for everything..

Shamsuddin Amin said...

selamat berinduksi...^^

adol ihsan said...

Salam..

Saya dah lama dah tak jogging2 ni.,

:)

afiqazizan said...

bawak ipod pun kena..penah masa nak berjogging fiq nak bawak tapi dah biasa bile berjogging mesti keluar peluh banyak..takut terjadi ape2 lak kat ipod fiq nanti..lama tu bro kau tak update blog..jaga diri bro..(:

marina anakcikbob said...

semangat giler.. aku kalo joging je, lepas joging je mesti makan. kalo x aku pengsan. :p

Awan Biru said...

Nanti, bertambahlah pulak sawang di sini. Takpalah, Awan akan sedia menunggu.

Awan jogging tak bawa itu semua. Awan bawa coklat bar besar saja.

Selamat maju jaya.

Oasis said...

Ratusiput:
Heehe..ada juga orang yang rindukan blos oasis ni.. Tima kasih banyak2 k. Barang kn bawak byk sbb aktiviti banyak. 2 minggu tu pakaian sure la bertimbun kan..

Oasis said...

Shamsuddin:
Tq bro..

Oasis said...

Adol:
Oleh itu...jom la jogging. Hehe

Oasis said...

Adol:
Oleh itu...jom la jogging. Hehe

Oasis said...

Afiqazizan:
Hr tu pun aku pernah bawak iphone gi jogging tapi mmg rimas sket sbb cpt berpeluh. So sekarang bawak ipod shuffel je. Click kat suar...

Oasis said...

Marina:
Hahaha...bahaya tu sampai blh pengsan kalau tak makan...

Oasis said...

Awan:
Yesz..mmg awan ni suka coklat kut...oasis nk mintak tlg awan ni...kalau nampak bersawang, awan tolong la bersihkan k.

TK said...

La oasis nak ke KT ke? Welcome..panas kat sini tau..nanti hangus kulit tu so jgn lupa bawa sunblock k...hehehe..
Enjoy yourself..seronok apa pegi kursus..

mzhany said...

eh eh wadi, singgah pulau duyong tak kalu kat ganu nanti,hehehe kampong hany tu;)

ADfeez said...

alahai.. rindulah aD kt oasis nnti :P

Ardini Humaira said...

lama dni tak joging. lemak2 dah tepu habis dah ni hehe

fyna said...

waaaaaa..lamenye cuti...windula mcm nih...
;)

fyna said...

waaaaaa..lamenye cuti...windula mcm nih...
;)

bunga said...

mesti bunga akan rindukan oasis nanti :)

NM02 said...

rindu oasis juga... jom jogging sama2 nak... mesti kau tinggalkan akak jauh ke belakang kan...

mzhany said...

masih di ganu kah anda?

Oasis said...

TK:
Agak panas jugak tapi petang ok jer...lagi pun setakat ni tak bnyk lagi aktiviti outdoor...huhu

Oasis said...

Hany:
Macam tak sempat jer...jadual padat giler kat sini. Hr ni masih di besut lagi. Tinggal lagi 1 minggu. Lama nye...

Oasis said...

Adfeez:
Yup..oasis pun rindu kat semua blogger, tapi nk buat cam ne, sibuk ngan kursus dan assignment..

Oasis said...

Ardini:
Oasis pun dah seminggu tak jogging. Kat Besut ni kena join senamrobik, kawad and bola tampar...

Oasis said...

Fyna:
Cuti dati berblog je...tp kursus ni melampau2..tidur pun 4 jam je sehari. Adeh..

Oasis said...

Bunga:
Oasis pun rindu kat Bunga juga...huhu

Oasis said...

NM02:
Hahahaha...tak kan la saya nak tinggal akak..haishh...kita jogging plan2 sudeh..

YOUsoF said...

selamat berinduksi dan selamat berblogging kembali nanti...







Serius rindu giler nak jogging lama²... (biasa buat masa duduk bujang dulu)



Jom layan Yogi untuk adik.. last ni!

mr.syazwan said...

oooo patut la kamu kekal hensem dan kekal bertenaga ye


=_=

aleen aiden said...

dlu roomate alin sker joging.alin juz teman je die joging,duk kat pangkin.asal alin mls sgt nk join die skali ye?hu3

bunga said...

xbalik g ke kursus..heee..

HiSaM ! ! ! said...

hah....ko ketuk ketampi je...lg fit.huhu

NICK IRFAN said...

aku x suka sgt jogging sbb aku suka semput... hehe

Raji and Yeen said...

Oasis kita ni aktif..
hahaha aku kalau jogging susah kalau dgr lagu sbb nnti terlari laju2 terus cpt penat xD

ieda said...

miss u dik !!!

Oasis said...

YOU:
blk dari kursus smpi sekarang tak sempat nak jogging lagi.

Oasis said...

mr syazwan:
hahahaha... ye lah tu.

Oasis said...

Hisam:
ambik angin kat luar lagi fresh kut...

Oasis said...

nick;
Jangan la paksa sangt. buat slow2 sudah..

Oasis said...

Raji:
hahaha...kena set kan lagu betul2 la tu,.

Oasis said...

ieda;
Yup, i miss u too kak.

ninest123 said...

ninest123 16.01
nike free, air max, louboutin, longchamp, air max, sac burberry, nike roshe run pas cher, michael kors uk, nike roshe, coach purses, replica handbags, longchamp, north face, abercrombie and fitch, vanessa bruno, sac guess, ralph lauren, true religion outlet, nike air max, north face, true religion jeans, air jordan, mulberry, air max pas cher, oakley pas cher, vans pas cher, nike trainers, new balance pas cher, michael kors, nike air force, nike tn, ray ban pas cher, sac longchamp pas cher, nike blazer, michael kors pas cher, timberland, nike huaraches, hollister, hogan outlet, polo ralph lauren, polo lacoste, coach outlet store online, ray ban sunglasses, sac hermes, hollister, lululemon outlet online, nike free pas cher, true religion jeans, true religion outlet, converse pas cher, michael kors outlet

ninest123 said...

oakley sunglasses cheap, burberry outlet, nike shoes, oakley sunglasses, prada handbags, air max, ugg outlet, louboutin, tiffany and co, ray ban sunglasses, longchamp outlet, replica watches, tiffany and co, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton handbags, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet stores, michael kors outlet, ugg boots clearance, ray ban sunglasses, michael kors outlet, uggs outlet, louboutin shoes, christian louboutin, air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren, michael kors outlet online sale, tory burch outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, cheap uggs, prada outlet, nike free, longchamp handbags, michael kors outlet, rolex watches, chanel handbags, uggs, ray ban sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, jordan shoes, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp handbags, cheap oakley sunglasses

ninest123 said...

air max, iphone 6 plus cases, asics running shoes, ipad cases, vans, lululemon outlet, jimmy choo outlet, herve leger, beats by dre, insanity workout, north face outlet, oakley, instyler, air max, s6 case, ray ban, birkin bag, timberland boots, valentino shoes, soccer shoes, vans shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, nfl jerseys, north face jackets, baseball bats, wedding dresses, soccer jerseys, reebok outlet, ralph lauren, gucci, iphone 6s cases, mcm handbags, abercrombie, chi flat iron, iphone 5s cases, babyliss pro, mac cosmetics, celine handbags, hollister clothing store, converse, p90x, mont blanc, nike roshe run, new balance shoes, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, iphone cases, ferragamo shoes, iphone 6 cases, louboutin, ghd

ninest123 said...

supra shoes, moncler, barbour, ugg, sac louis vuitton, moncler, converse shoes, canada goose, swarovski, wedding dresses, toms shoes, juicy couture, pandora charms, marc jacobs, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton uk, louis vuitton, thomas sabo, canada goose, karen millen, moncler, ugg boots, ugg, moncler, ugg pas cher, ugg, canada goose jackets, louis vuitton, pandora charms, barbour, moncler, sac louis vuitton, coach outlet store online, canada goose outlet, moncler, swarovski crystal, hollister, montre homme, sac lancel, moncler outlet, canada goose uk, rolex watches, moncler, pandora jewelry, doke gabbana, links of london, canada goose, pandora jewelry, canada goose
ninest123 16.01

Mie Helal said...



Finally I've found something which helped me
http://www.kuwait.prokr.net/
http://www.emirates.prokr.net/