Nuffnang Ads

Friday, September 11, 2009

Merantau di Rantau Panjang

Salam 1 Malaysia buat semua. Skali lagi aku rindu kat korang setelah sekian lama menyepikan diri. Bulan puasa ni aku sibuk ngan beribadat, so kurang sket masa untuk beinternet. Haha. Tapi takper, aku janji mulai hr ni aku akan sentiasa update kan blog ni ngan berita2 yg latest k.
***
Klu entry hr tu aku sibuk citer pasal Tanjung Dawai kat Kedah tu kan. Kali ni aku nak citer pasal Rantau Panjang. Sebenarnya ni bukan kali pertama aku jejakkan kaki ke sana. Apatah lagi tempat tu adalah dibawah jajahan tempat kelahiran aku. Cuma saja nak bagi sedikit informasi pada mereka yg tak pernah mengunjungi Rantau Panjang. Citer panjang pun tak guna, aku upload je lah beberapa gambar k. Sorry la, coz aku sibuk ni. Huhuhu.


Ni contoh no pendaftaran kenderaan di Thailand. Korang blh jumpa dimerata-rata tempat di sini

Keadaan disebahagian lokasi jualan di Rantau Panjang


Kenderaan agak sesak dan menyukarkan pengunjung untuk meletak kenderaan


Adik aku tengah leka pilih kasut. Walaupn bukan original, tapi rekaan dan kualiti hampir sama.


Hampir di merata tempat penuh dengan gerai jualan


Antara gambar yg menarik


Barang-barang kemas tiruan pun banyak dijual. Cuma ssh nak gadai la nanti.


Antara pemandangan yang boleh diperhatikan di sini


Buah-buahan yang terus dari ladang mmg murah giler.


Klu berkunjung ke sini, tak sah klu tak beli pelbagai aneka makanan ringan tradisional


Klu anda sesat, x payah risau. Ikut je signbooard ni. Heh. Bayangkan betapa hampirnya signboard ni ngan kedai kat belakang tu.

Seronok tgk selipar yang berwarna-warni ni


Gadis Rantau Panjang!

Tu la dia sedikit preview pasal Rantau Panjang ni. Klu golongan makcik-makcik yang berkunjung kesini, comfirm dorang happy sbb barang-barang dapur sure murah and blh tahan kualitinya. So, apa tunggu lagi. Start enjin kereta dan pecutlah ke Rantau Panjang.

6 comments:

mzhany said...

hi wadi...finally hapdet jugak...

umm,
beshnye wadi, hany pon xprnah smpai lagik...plan raya nnti nak g rantau pjg tuh...seb baek husband ore klate sng r...

eh, slamat berpose n salam lebaran...

Oasis said...

Hany...
Tu la, nanti blh la blk kampung skali. Hahaha
Emm...Hany, cam ssh je nak comment entry awk tu. Cam something problem...

eedany said...

hi oasis...

lamanya menghilang. Cuti kahwin ke? Hehe...

anyway, welkam bek. saya tak pernah pergi Rantau Panjang lagi...one day mesti pergi.

:)

m u r n i said...

tak menahan, siap tangkap gamba awek rantau panjang lagi. hooo

Oasis said...

eedany...
xde calon, nak kawin cam ner?

murni...
Haha...kebetulan jer tue.

Anonymous said...

Thanks foг youг personal marνelοus ρоѕting!
I seriouѕly enjoyеd reading it, уou coulԁ
bе a gгеat author. I will makе sure to boοκmark уour blog and will cоme back at somе poіnt.

I ωant to encourage that you continue your gгeat worκ,
have a nice eνening!

My web-sіtе skin lightening products