Nuffnang Ads

Sunday, December 17, 2006

Ada Peminat

Penat mengerjakan batas untuk menanam sayur masih blum hilang lagi. Banyak sgt kerja yg perlu diselesaikan. Ikutkan hati mmg aku x mahu blk umah kakak aku kat Puchong sana. Bukan lupa daratan, jauh sekali mendurhaka tapi kerja kat sini pun x ckp tgn nak sentuh. Tapi bila dipikir balik, kesian gak dekat adik aku. Ye la skrg kan cuti sekolah. datang KL pun semata-mata nak jumpa kakak ngan abg dia. So, aku nekad, pagi tu terus aku blk Puchong. Dalam perjalanan, otak aku asyik ligat teringatkan SMS yang dihantar mak dan kakak aku yg sulong. Diaorg kata, jgn cari awek lagi. Mak dah carikan. Ramai jugak calonnyer. tugas aku hanya pilih nak yg mana satu jer. Yg sorang tu kwn sekolah aku masa kat Sek Teknik dulu. Mak dia kawan dgn mak aku. Katanya lagi best klu drg berbesan. Yg 2 org lagi tu kembar. Masing2 tgh blajar lagi. jJran kg aku. Mak dorg ngan mak aku pun bestfriend gak. Bila pikir2 blk, aku tergelak gak. Ada lg zmn skrg ni perkahwinan dijodohkan olh mak bapak. macam zmn2 60 an dulu lak. Pening btl dibuatnyer. dah la aku ni blajar pun x abis lagi. Nie mesti nak tutup malu drg sbb x jadi nak jodohkan adik pompuan aku ngan sepupu aku. Hehehe


Hampir 20 minit naik motor….barulah sampai. Itu pun rasa cam lumpuh satu badan. Bila la aku nak dapat kereta. X payah nanti berhujan dan berpanas. Bukak jer pintu umah, terus adik aku ngan anak2 buah aku bgn. Adik aku ajak tgk wayang kat ioi mall. Hmmm….ok gak, dah lama x tgk wayang. Kul 2 ptg ktorg pun pegi la tgk wayang dgn naik bas jer sbb anak buah aku pn nak ikut skali. Hajat dihati nak tgk citer kartun tp x kuar lagi. last2 tgk citer cicakman. Rasa mcm x berbaloi jer. Bkn nak kutuk citer melayu tapi cam dah blh agak citer dia cam na. Disebabkan aku dtg pun sbb nak hiburkan bdk2, jadi terpaksalah mengalah. Wayang tu start kul 5 ptg, jadi aku ada masa lbh kurang 1 jam lagi. So, merayau2 la kejap.


Sambil jln2 ngah window shopping tu, aku terserempak ngan seseorg. Comel giler. Muka dia familiar, cam penah tgk tapi kat mana yer? Dia pun pandang aku gak. Pastu aku pandang dia. dia tgk jer x berkelip mata. Aku pun terpaksa cover2 sbb adik ngan anak buah aku ada skali masa tu. Dia duduk kat bangku smbl mash usha aku. Aku jadi x puas ati. mcm ada yg x kena. Aku cuba check zip seluar, mana la tahu kut2 aku lupa nak tutup. Tapi ok jer. Aku cuba ingat blk masa2 lampau, ada ke aku penah kuar tv atau paper? Aku jalan mask Body Shop, x sangka dia follow aku dari belakang. Aku nak tegur tp takut dia ckp aku perasan lak. Bila aku msk Giordano, dia hilang…..


Masa aku naik tangga, terserempak dia ngan kwn dia. Alamak melepas….dia dah ada yg punya la. Tapi dia still tgk aku. Lantak la. Ko ada mata, tgk la. Aku pun sbenarnya msh curi2 pdg gak. Hahaha. Masa aku duk atas…aku pandang bwh. Rupanya dia msh ada kat situ n mencari2 aku. Alamak kami bertentang mata lagi. mcm mana nie? wayang dah nak start. Dgn gentlemannyer aku tulis no phone aku kat resit n campak kat bawh. Masa tu dia tgk jer. Aku terus blah sambil tunggu adik aku beli popcorn. Dlm hati aku, klu ada rezeki x ke mana. Tgh beratur panjang…tiba2 ada org cuit dari blkg. Aku pusing dan…..alamak! Terkejut beruk aku. Berani nyerr dia ni. Sanggup dari bawah naik tangga kejar aku. Fanatiknyer peminat ni. Dia tegur aku, perkenalkan diri n ktorg borak2 kejap. Dia kata notes yg aku baling tu tersangkut kat atas bumbung stall. Sebab tu la dia datang cari aku. Kemudian dia bagi no phone dia. Masa nak mask panggung tu, aku serba slh. Rasa cam x nak msk jer, x puas sembang. Tapi dia lak paksa aku srh mask jer, x kn nak tinggallan adik ngan anak buah aku tu. Krg kn kidnap baru la betul2 muka aku mask paper. Cam na nak jwb ngan kakak aku nanti.


Dalam panggung tu, aku asyik main SMS ngan dia jer. Langsung x tgk wayang tu. kemudian dia mintak izin nak blk dl sbb famili dia dr Terengganu nak dtg umah. Abang dia dtg jemput. Lps abis tgk wayang, ktorg pn blk umah. Kul 9 mlm, dia call aku. Lama gak, dah la dia pakai no Celcom. Terharu aku dibuatnya. Aku ckp kat dia mcm pernah tgk muka dia kat magazine. Dia gelak jer. Lps lama sembang, dia antar SMS. Dia terus terang dia ckp dia slalu gak kuar mjlh. Dia pernah jadi finalis utk peraduan dlm Majalah Remaja thn 2000. Bodohnya aku….mcm mana la aku blh lupa. Padahal aku sbenarnya peminat dia. Dia la calon fav aku masa tu & slalu gak ikut story dia. Bila aku tanya knp dia ikut aku n pdg aku, dia ckp pada awalnya dia tertarik tgk beg Mickey Mouse yg aku pakai. Apa yg blh aku buat x tido….dia ckp muka aku cute. hahahaha. Dia pun tgh aktif lagi skrg. Slalu kuar dlm mjlh cam fesyen untuk Jelita, Marie Clairie, Cosmopolitan dan byk lagi la. Tapi byk buat iklan kat Vietnam, Taiwan, China, Thailand, Filipina n Loas. Hari tu dia br je habis utk promosi iklan Walt Disney Singapore


Dia ckp klu ada rezeki, nak ajak aku kuar. Itu pun klu aku sudi. Dia ckp jadi student ni mesti bz kan. Aku ckp x de la, skrg ni pun tgh cuti. Padahal kerja aku mmg bertimbun pun. Cuba korang bayangkan macam mana perasaan korg bila terjumpa org yg krg minat kat shopg cmplx cam Britney spear or bintang bola sepak n dia pdg korg. Pastu dia kejar krg n tegur krg. Pastu dia call n ajak korang kluar. Cam x caya kan. so, itu lah yg aku sdg alami skrg……oh indahnya dunia!

5 comments:

Awan Biru said...

Nak Sophie-Ellis Bextor tegur Awan...
Hahaha... tak terkata-kata...

ninest123 said...

ninest123 16.01
nike free, air max, louboutin, longchamp, air max, sac burberry, nike roshe run pas cher, michael kors uk, nike roshe, coach purses, replica handbags, longchamp, north face, abercrombie and fitch, vanessa bruno, sac guess, ralph lauren, true religion outlet, nike air max, north face, true religion jeans, air jordan, mulberry, air max pas cher, oakley pas cher, vans pas cher, nike trainers, new balance pas cher, michael kors, nike air force, nike tn, ray ban pas cher, sac longchamp pas cher, nike blazer, michael kors pas cher, timberland, nike huaraches, hollister, hogan outlet, polo ralph lauren, polo lacoste, coach outlet store online, ray ban sunglasses, sac hermes, hollister, lululemon outlet online, nike free pas cher, true religion jeans, true religion outlet, converse pas cher, michael kors outlet

ninest123 said...

oakley sunglasses cheap, burberry outlet, nike shoes, oakley sunglasses, prada handbags, air max, ugg outlet, louboutin, tiffany and co, ray ban sunglasses, longchamp outlet, replica watches, tiffany and co, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton handbags, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet stores, michael kors outlet, ugg boots clearance, ray ban sunglasses, michael kors outlet, uggs outlet, louboutin shoes, christian louboutin, air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren, michael kors outlet online sale, tory burch outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, cheap uggs, prada outlet, nike free, longchamp handbags, michael kors outlet, rolex watches, chanel handbags, uggs, ray ban sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, jordan shoes, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp handbags, cheap oakley sunglasses

ninest123 said...

air max, iphone 6 plus cases, asics running shoes, ipad cases, vans, lululemon outlet, jimmy choo outlet, herve leger, beats by dre, insanity workout, north face outlet, oakley, instyler, air max, s6 case, ray ban, birkin bag, timberland boots, valentino shoes, soccer shoes, vans shoes, giuseppe zanotti, bottega veneta, nfl jerseys, north face jackets, baseball bats, wedding dresses, soccer jerseys, reebok outlet, ralph lauren, gucci, iphone 6s cases, mcm handbags, abercrombie, chi flat iron, iphone 5s cases, babyliss pro, mac cosmetics, celine handbags, hollister clothing store, converse, p90x, mont blanc, nike roshe run, new balance shoes, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, iphone cases, ferragamo shoes, iphone 6 cases, louboutin, ghd

ninest123 said...

supra shoes, moncler, barbour, ugg, sac louis vuitton, moncler, converse shoes, canada goose, swarovski, wedding dresses, toms shoes, juicy couture, pandora charms, marc jacobs, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton uk, louis vuitton, thomas sabo, canada goose, karen millen, moncler, ugg boots, ugg, moncler, ugg pas cher, ugg, canada goose jackets, louis vuitton, pandora charms, barbour, moncler, sac louis vuitton, coach outlet store online, canada goose outlet, moncler, swarovski crystal, hollister, montre homme, sac lancel, moncler outlet, canada goose uk, rolex watches, moncler, pandora jewelry, doke gabbana, links of london, canada goose, pandora jewelry, canada goose
ninest123 16.01